Unit
2
The
universal
language
课时分层作业(六)
(建议用时:40分钟)
[语言知识练习固基础]
Ⅰ.单句语法填空
1.To
show
our
respect,we
usually
have
to
take
our
gloves
off
whoever(who)
we
are
to
shake
hands
with.
2.We
struggled
so
much
to
seek
for
help,but
we
never
lost
hope.
3.Sorry,I'm
late,for
my
bike
broke
down
on
the
half
way.
4.It
seems
that
he
is
afraid
to
tell
his
parents
the
failure
in
the
exams.
5.Today
there
is
a
trend
towards
less
formal
clothing.
6.Most
people
are
not
extremes
in
either
direction
but
do
have
a
tendency
(tend)
that
they
prefer.
7.He
declined
to_go
(go)
to
the
cinema
with
me,saying
that
he
was
busy
going
over
his
lessons.
8.With
the
development
of
the
central
and
western
China,more
and
more
cities
have
sprung
up
in
what
was
a
wasteland
ten
years
ago.
9.The
Town
Hall
completed(complete)
in
the
1800s
was
the
most
distinguished
building
at
that
time.
10.The
number
of
robberies
in
the
area
is
on
the
decline.
Ⅱ.完成句子
1.随着年龄的增长,我们越来越聪明。
As_we_grow_older,we
get
wiser
and
wiser.
2.你会发现哪里工资高,一般哪里物价就高。
Where/Wherever_you_find_high_wages,you'll
generally
find
high
prices.
3.简人倒不错,就是往往太唠叨了。
Jean's
nice
but
she
has_a_tendency_to_talk
too
much.
4.据说中国人(总是)为别人而活,而美国人为他们自己而活。
It
is
said
that
Chinese
people
are
living
for
others,while_the_Americans_are_for
_themselves.
5.这种药很有效,但可能会引起头痛。
The
drug
is
effective
but
has_a_tendency_to_cause_headaches.
[高考题型练习提能力]
阅读理解
A
When
Johnny
Cash
sings,people
listen.His
big,deep
voice
rumbles
out
of
radios
and
juke?boxes
across
North
America.His
records
sell
by
the
million.Country
music
fans
everywhere
know
his
big
hits.They
love
songs
like
Hey
Porter,Ring
of
Fire,and
Folsom
Prison
Blue.
Johnny
Cash
sings
about
a
hundred
concerts
a
year.People
like
what
they
hear—and
what
they
see,too.Rugged
and
big?shouldered,the
singer
stands
six?two
without
his
black
boots
on.He's
a
two?hundred?pound
package
of
muscle
and
talent.And
that
scar
(疤痕)
on
his
cheek?
It's
a
bullet
(子弹)
hole,of
course!
In
the
minds
of
most
people,Johnny
Cash
is
“Mr.Tough
(violent)
Guy”.He's
an
ex?drug
addict
(上瘾者)
who
was
once
put
into
prison.His
grandmother
was
an
Indian.To
keep
from
starving,he
once
had
to
live
on
wild
rabbits
killed
from
forty
feet
away
with
a
knife.Some
people
say
he
even
killed
a
man.
In
fact,most
of
the
Johnny
Cash
story
is
just
that—a
story.True,years
ago
he
had
a
“drug
habit”
for
a
short
time.He
“popped”
pills.But
he
never
used
heroin
or
other
“hard”
drugs.Sometimes
he'd
go
wild
and
get
locked
up
for
a
few
hours.But
he
never
served
a
prison
sentence.There's
no
Indian
blood
in
his
veins.He's
been
a
killer
only
in
song.As
for
the
“bullet
hole”,it's
an
old
scar
left
by
a
doctor
who
opened
a
cyst
(囊肿).
People
who
know
Johnny
Cash
well
say
he's
a
“gentle
guy”,a
“generous
guy”—anything
but
a
“tough
guy”.How
did
the
stories
get
started?
Some
of
them,like
the
story
about
the
“Indian
grandmother”,he
made
up
long
ago
to
add
excitement
to
his
career.Others,like
the
“bullet
hole”,simply
got
started.Now
there's
little
the
singer
can
do
to
change
people's
minds.“They
just
want
to
believe
it,”
he
says.
【语篇解读】 本文主要介绍了乡村歌手Johnny
Cash的相关情况。
1.Johnny
Cash
is
a
favorite
of
many
________.
A.opera
lovers
B.country
music
fans
C.hard?rock
fans
D.jazz
music
lovers
B [细节理解题。根据第一段中的“His
records
sell
by
the
million.Country
music
fans
everywhere
know
his
big
hits.”可知,他是一个乡村歌手。故选B。]
2.In
truth,Johnny
Cash
________.
A.invented
the
“Indian
grandmother”
B.used
to
kill
rabbits
for
a
living
C.had
a
bullet
hole
on
his
cheek
D.served
a
long
prison
sentence
A [推理判断题。根据第三段的内容和最后一段中的“How
did
the
stories
get
started?
Some
of
them,like
the
story
about
the
‘Indian
grandmother’,he
made
up
long
ago
to
add
excitement
to
his
career.”可知选A。]
3.In
his
private
life,Johnny
Cash
is
________.
A.much
wilder
than
he
looks
B.much
smaller
than
he
is
on
stage
C.much
tougher
than
he
is
in
public
D.much
more
gentle
than
most
people
suppose
D [推理判断题。根据最后一段的第一句话可知了解他的人都知道他是一个性情温和的人,一个慷慨大方的人,并不是传说中的那样。故选D。]
4.The
passage
shows
us
that
many
people
believe
________.
A.only
what
they
see
B.what
they
are
sure
is
true
C.only
what
they
hear
D.what
they
find
interesting
B [推理判断题。根据最后一段可知关于他的很多的传说都不是真实的,但是歌手对此无能为力,再根据最后一句他说的话可推知人们认为他们所知道的是正确的,故选B。]
B
Ask
many
actors
and
they
will
tell
you
it
is
hard
to
get
work
when
you
are
just
starting
out
and
as
you
get
older.However,it
has
not
been
the
case
for
American
musical(音乐剧)
actress
Susan
Watson.
In
1958,at
the
age
of
20,Watson
was
offered
a
part
in
the
musical,West
Side
Story,
in
London.At
that
time,she
was
still
a
student
at
New
York
City's
Juilliard
School
for
musicians,dancers
and
actors.More
than
50
years
later,she
was
offered
another
part.Watson
took
an
important
role
in
a
remake
of
the
musical,Follies,at
the
Kennedy
Center
in
Washington
and
the
Marquis
Theatre
in
New
York
City.In
both
cases,the
offers
came
from
musical
theater
legend
Stephen
Sondheim.He
wrote
the
lyrics
for
West
Side
Story
and
the
music
and
lyrics
for
Follies.
As
a
teenager,Watson
developed
her
dancing,singing
and
acting
skills
in
her
hometown
of
Tulsa,Oklahoma.She
traveled
to
study
at
New
York
City's
Juilliard
School
before
Sondheim
interrupted
her
studies
with
the
offer
of
a
part
in
West
Side
Story.The
award?winning
musical,based
on
William
Shakespeare's
Romeo
and
Juliet,tells
a
story
of
the
struggles
of
immigrants(移民)
in
New
York
City.In
the
following
two
decades,Watson
had
starring
roles
in
such
well?known
musicals
as
The
Fantasticks,Bye
Bye
Birdie,Carnival,Celebration
and
No,No,Nanette.
Musicals
are
an
American
invention.They
tell
stories
through
many
art
forms:
spoken
words,songs,acting
and
dances.“Music
adds
an
important
emotional
element,making
an
interesting
story
even
more
powerful,”
Watson
said.
At
age
78,Watson
now
lives
in
California,but
she
has
not
stopped
performing.
She
just
released
a
new
album
called
The
Music
Never
Ends.She
is
excited
that
six
of
the
14
songs
on
her
new
album
were
written
by
“empowered(获得授权的)
women”,including
Nancy
Ford
and
Gretchen
Cryer.She
says
her
new
musical
record
is
selling
“very
well”
partly
because
people
do
not
have
to
go
to
a
store
to
buy
it.They
can
buy
it
online,like
almost
any
other
product.
【语篇解读】 Susan
Watson是美国一位音乐剧女演员,她是一位幸运儿,20岁时就得到了一个非常重要的机会。
5.What
does
the
author
mean
by
saying
that
it
has
not
been
the
case
for
Susan
Watson?
A.She
didn't
retire
after
she
got
old.
B.She
started
out
as
an
actress
early.
C.She
became
an
actress
by
chance.
D.She
doesn't
have
trouble
in
getting
work.
D [推理判断题。根据第一段的“Ask
many
actors
and
they
will
tell
you
it
is
hard
to
get
work
when
you
are
just
starting
out
and
as
you
get
older.”可知,作者的意思是:Susan
Watson作为演员并没有在刚入行和年老的情况下找不到工作的困扰。]
6.What
did
Susan
Watson
do
while
studying
in
New
York
City's
Juilliard
School?
A.She
received
a
very
important
offer.
B.She
developed
her
dancing
and
singing
skills.
C.She
asked
Stephen
Sondheim
for
an
opportunity.
D.She
starred
in
William
Shakespeare's
Romeo
and
Juliet.
A [细节理解题。根据第二段的“In
1958,...dancers
and
actors.”可知,她在那里读书时得到了一个非常重要的演出机会。]
7.Which
of
the
following
is
the
latest
musical
Susan
Watson
has
starred
in?
A.West
Side
Story.
B.Follies.
C.The
Fantasticks.
D.Celebration.
B [细节理解题。根据第二段的“More
than
50
years
later...a
remake
of
the
musical,Follies”以及第三段的“In
the
following
two
decades...No,No,Nanette.”可知,Follies是她参演的最新的一部音乐剧。]
8.According
to
Susan
Watson,what's
one
of
the
reasons
why
her
new
album
sells
well?
A.It
is
sold
nationwide
in
stores.
B.It's
convenient
for
people
to
buy
it.
C.She
is
a
very
famous
musical
actress.
D.Many
empowered
women
wrote
the
songs
in
it.
B [细节理解题。根据末段的“She
says
her
new
musical
record...like
almost
any
other
product.”可知,Susan
Watson认为她的新唱片卖得好的部分原因是因为可以在网上很方便地购买,故选B。]Unit
2
The
universal
language
课时分层作业(五)
(建议用时:40分钟)
[语言知识练习固基础]
Ⅰ.单句语法填空
1.He
has
a
very
good
collection(collect)
of
foreign
coins.
2.Let's
split
up
now
and
meet
again
at
lunchtime.
3.After
he
joined
the
golf
club,he
took
part
in
a
number
of
competitions
and
won
a
lot
of
medals.
4.It
struck
me
that
I
should
make
a
phone
call
to
my
parents.
5.They
desire
us
to_get
(get)
everything
ready
by
tonight.
6.They
went
on
strike
on
Monday
in
demand
of
a
30
percent
wage
increase.
7.If
accepted(accept)
for
the
job,you'll
be
informed
soon.
8.There
are
some
health
problems
that,when
not
treated
(treat)
in
time,can
become
bigger
ones
later
on.
9.Shortly
after
suffering
from
a
massive
earthquake
and
being_reduced(reduce)
to
ruins,the
city
took
on
a
new
look.
10.The
play
to_be_produced
(produce)
next
month
aims
mainly
to
reflect
the
local
culture.
Ⅱ.完成句子
1.我希望在我死后这些信能被烧掉。
I
desire
that
these
letters
(should)_be_burnt_after_my_death.
2.他们什么都没做,只是在那儿坐着。
They
did_nothing_but_sit_there.
3.整天玩游戏真是浪费时间。
It's_a_waste_of_time_playing_games
all
day
long.
4.如果有许多工作要做,我会很高兴地继续做,直到把它做完。
If_there's_a_lot_of_work_to_do,I'm
happy
to
just
keep
on
until
it
is
finished.
5.在警察到来以前,我们最好让现场保持原样。
We'd
better
leave_things_as_they_are
until
the
police
arrive.
[高考题型练习提能力]
Ⅰ.阅读理解
The
crowd
cheered
and
cheered.The
man
with
the
horn
waved
and
smiled
his
great,happy
smile.“More!
More!”
cried
the
crowd.And
Louis
Armstrong
took
his
horn
and
began
to
play
again.Here
he
was
in
England.Now
as
a
famous
man,he
was
rich.He
knew
many
important
people.Wherever
he
went,people
knew
his
name.They
wanted
to
hear
his
music.As
Louis
played
the
sad,slow
songs,he
thought
of
his
home
in
New
Orleans.He
lived
there
as
a
boy.How
many
years
ago
was
it?
It
was
a
busy,exciting
city.But
Louis's
family
was
very
poor.He
went
to
work
to
help
his
mother.He
also
went
to
school.One
of
Louis'
teachers
asked
him
to
be
in
the
school
band.“This
horn
is
yours
until
you
leave
our
school,”
his
teacher
said.Louis'
music
was
jazz
and
he
loved
it.He
remembered
all
the
music
he
heard.He
didn't
learn
to
read
music
until
he
was
a
man.
When
he
left
school,he
played
in
many
bands.He
loved
his
work
and
people
loved
him.They
knew
he
had
a
wonderful
talent.Louis
played
on
the
boats
that
sailed
up
and
down
the
river.He
played
in
little
towns
and
in
big
cities.Louis's
horn
had
as
many
sounds
as
ten
horns—sometimes
slow
and
sweet;
sometimes
fast
and
hot,high
and
low.His
music
was
always
strong
and
exciting.“He
does
make
wonderful
music,”
said
the
man
who
listened
happily.“Yes,”
said
another
man,“he
makes
that
horn
speak.”
Then
the
music
ended
and
the
crowd
cheered.Louis
Armstrong
spoke
with
tears
in
his
eyes,“I
think,my
friends,you
can
listen
to
as
much
jazz
as
I
can
play.I
thought
jazz
was
my
music,but
now
I
understand
it
is
ours.Isn't
it
beautiful
how
music
brings
us
together?”
【语篇解读】 本文主要介绍了音乐家Louis和他的乐器。
1.What
music
did
Armstrong
play?
A.Jazz
music.
B.Classical
music.
C.Rock
music.
D.Pop
music.
A [细节理解题。根据第一段中的“Louis's
music
was
jazz
and
he
loved
it.”可知,他演奏的是爵士乐。]
2.When
did
he
learn
to
read
music?
A.When
he
was
less
than
14
years
old.
B.When
he
was
in
the
school
band.
C.After
he
became
a
grown?up.
D.After
he
went
to
school.
C [细节理解题。根据第一段的最后一句话“He
didn't
learn
to
read
music
until
he
was
a
man.”可知,直到成年他才会识乐谱。]
3.What
was
Louis
Armstrong
most
famous
for?
A.His
great
happy
smile.
B.His
sad
and
slow
songs.
C.His
wonderful
jazz
music.
D.His
beautiful
speech.
C [细节理解题。综观全文可知,Louis是以爵士乐而出名的。]
4.Which
of
the
following
is
the
best
title
for
this
text?
A.Musician
B.A
Beautiful
Horn
C.Sweet
Smiles
D.The
Man
with
the
Horn
D [标题归纳题。根据本文主题以及第一段中的“The
man
with
the
horn
waved
and
smiled
his
great,happy
smile.”和第二段中的“...he
makes
that
horn
speak.”可知,本文主要突出了音乐家和他的乐器,故选D。]
Ⅱ.完形填空
Once
a
group
of
tourists
who
were
staying
at
a
hotel
in
Birmingham
were
having
dinner
in
the
restaurant.Fish
was
brought
in
and
while
they
were__1__it,some
of
them
told
interesting
stories
about
finding
pearls
and
other__2__things
inside
fish.
An
old
gentleman,who
up
to
now
had__3__quietly
to
their
conversation,at
last
said,“I've
heard
all
your
stories,and
now
I'll
tell
you__4__.When
I
was
a
young
man
I
was
working
in
a
large
importing
factory
in
New
York,and__5__is
usual
with
young
persons,I
fell
in
love
with
a
pretty
young
girl.Very
soon
we
were
engaged
(订婚).About
two
months__6__our
marriage
was
to
take
place,I
was
suddenly__7__to
Birmingham
on
a
very
important
business.I
left
my
sweetheart,__8__to
write
to
her.”
“I
had
to
stay
in
Birmingham
longer
than
I
had__9__.At
last
my
work
was
done,and
I
could
leave
Birmingham.But
just
before
I
left
for
New
York,I
bought
a
beautiful
and
very
expensive
diamond__10__,planning
to
give
it
to
my
sweetheart.”
“On
my
way
to
New
York,I
was__11__the
morning
newspaper,which
had
been
brought
on
board
by
the
sailor.Suddenly
I
saw
an
announcement
of
my
sweetheart's__12__to
another.This
made
me
so
angry
that
I
threw
the
ring
overboard.A
few
days__13__when
I
was
eating
fish,I
bit
(咬)
on
something__14__.What
do
you
think
it
was?”
“The
diamond
ring,”
cried
his
companions.“No,”
said
the
old
gentleman__15__,“it
was
a
fish
bone.”
【语篇解读】 游客们在吃鱼时谈论从鱼肚子里找到珍珠或其他有价值的东西,一个老绅士讲的故事却让人出乎意料。
1.A.eating
B.cooking
C.peeling
D.weighing
A [由上文“were
having
dinner”提示可知,“游客们正在吃饭”。结合语境:端上鱼后,他们边吃边谈。]
2.A.valuable
B.terrible
C.common
D.cheap
A [“and”表明此空与“pearls”并列,而“pearls”很有价值,由此推断此空指其他有价值的东西。]
3.A.sat
B.listened
C.stood
D.thought
B [由后文老者的话“I've
heard
all
your
stories”结合“quietly”可知,老人一直在静静地听。]
4.A.one
B.all
C.some
D.another
A [此空相当于“a
story”,所以用“one”。]
5.A.it
B.which
C.that
D.as
D [分析句子结构可知,“is
usual
with
young
persons”是非限制性定语从句,此空代指后面主句,根据语法知识可知用“as”。]
6.A.when
B.before
C.after
D.since
B [根据倒数第二段“Suddenly
I
saw
an
announcement
of
my
sweetheart's________to
another.”可知,“我”被派往伯明翰时,是在婚前。]
7.A.reported
B.sent
C.caught
D.taken
B [“be
sent
to...”固定搭配,指“被派往……”。]
8.A.promising
B.agreeing
C.refusing
D.wishing
A [句意:“我”与未婚妻分离时,许诺给她写信。]
9.A.regretted
B.wondered
C.expected
D.finished
C [此处指时间比“我”预期的要长,也表明“我”思家心切。]
10.A.watch
B.ring
C.earring
D.necklace
B [由尾段众人猜“The
diamond
ring”可知,“我”买的是钻石戒指。]
11.A.looking
at
B.looking
up
C.looking
through
D.looking
for
C [“look
through
the
newspaper”固定搭配,指浏览报纸。]
12.A.marriage
B.fight
C.talk
D.agreement
A [由后文我很生气以至于扔了戒指可知,报纸上的消息是未婚妻与他人结婚。]
13.A.before
B.later
C.earlier
D.ago
B [此处指几天后。]
14.A.hard
B.sweet
C.soft
D.crisp
A [后文众人猜测是“The
diamond
ring”,根据常识“diamond
ring”硬度较大可知,我咬的是坚硬的东西。]
15.A.happily
B.loudly
C.angrily
D.sadly
D [“it
was
a
fish
bone”表明结局令人大跌眼镜,结果的确让人失望。“sadly”指此人伤心地说出结果。]Unit
2
The
universal
language
课时分层作业(四)
(建议用时:40分钟)
[语言知识练习固基础]
Ⅰ.单句语法填空
1.It
is
evident
that
Jenny
is
happy,for
she
is
smiling.
2.An
accident
happened
to
him,but
luckily
he
had
an
X?ray
which
revealed
no
broken
(break)
bones.
3.Even
the
best
writers
sometimes
find
themselves
lost
(lose)
for
words.
4.The
students
will
do
their
exercises
as
the
teacher
tells
them.
5.Though
his
arms
hurt,Steven
took
up
the
new
challenge,cycling
the
250
mile
route
alone
and
crossing
the
mountain.
6.The
merciful
(mercy)
king
saved
the
young
officer
from
death.
7.The
cell
phone
is
rapidly
becoming
the
universal(universe)
means
of
communication,entertainment,source
of
information,and
even
education.
8.The
boss's
demand
was
that
Mary
(should)_finish
(finish)
it
within
a
week.
9.The
men
were_seized(seize)as
they
left
the
building.
10.The
newspapers
condemned
the
Prime
Minister
for
accepting
bribery.
Ⅱ.完成句子
1.你找不到一个比他更好的朋友了。
You
could
not
find
a_better_friend_than_him.
2.很明显他没有说实话。
It's_evident_that
he
was
not
telling
the
truth.
3.在火车站,那位母亲一直在向女儿挥手再见直到火车从视线中消失。
At
the
railway
station,the
mother
waved
goodbye
to
her
daughter
until_the_
train_was_out_of_sight.
4.他是一个可以信赖的朋友,他从不食言。
He
is
a
friend
that
you
can
trust.He
has_never_broken_his_promise.
5.当他们听到这个消息的时候,他们都非常吃惊。
Hearing/When_they_heard_the_news,they
were
very
surprised.
[高考题型练习提能力]
Ⅰ.阅读理解
Listening
to
music
can
help
me
focus
better.Since
I
discovered
it
two
years
ago,I've
used
music
to
get
through
boring
work
or
to
focus
creatively.I've
found
that
it
can
make
even
the
dullest
jobs
enjoyable
and
help
clear
mental
blocks
to
creativity.
I
first
noticed
the
good
effects
of
music
while
playing
video
games.It
was
a
few
days
before
Christmas
in
2008
and
I
was
playing
online
video
games.My
parents
had
just
given
me
a
new
MP3,so
I
decided
to
listen
to
music
through
the
headphones
while
I
played.After
a
few
minutes
I
noticed
a
great
change
in
my
style
of
play.I
was
playing
more
naturally.The
music
relaxed
me,and,to
a
certain
extent,distracted
me
from
the
game,allowing
my
subconscious
(潜意识的)
talent
to
come
through.The
music
also
helped
me
block
out
the
outside
world.With
those
headphones
on
I
was
like
a
machine,moving
from
one
task
to
the
next
without
unnecessary
thoughts
or
actions.
Music
can
also
have
a
great
effect
on
mood.If
I'm
in
a
bad
mood
at
work,I'll
listen
to
some
of
Bob
Marley's
and
get
down
to
business.It
always
takes
my
mind
off
what
I'm
doing
and
makes
me
a
happier
person.The
same
is
true
for
classic
rock.One
summer,I
did
a
boring
job
collecting
bottle
openers
by
hand.Without
a
radio
playing
classic
rock
in
the
background,I
would
have
hated
life.
Listening
to
music
with
relaxing
rhythms
and
a
positive
message
helps
you
forget
your
work
and
think
happy
thoughts.But
the
results
you
see
will
depend
heavily
on
your
personal
tastes.Experiment
with
the
types
of
music
you
listen
to
during
certain
tasks.By
trial
and
error
you'll
finally
discover
your
best
choice.I'm
always
looking
for
new
concentration
aids,so
I'd
love
to
know
what
type
of
music
works
best
for
me.
【语篇解读】 本文作者通过自己的亲身经历说明了听音乐的好处。
1.We
can
infer
that
the
passage
was
written
in
______.
A.2005
B.2006
C.2010
D.2008
C [推理判断题。根据第一段“Since
I
discovered
it
two
years
ago...”可知,作者两年前发现了听音乐的好处;根据第二段“It
was
a
few
days
before
Christmas
in
2008...”可知,作者指的两年前是2008年,因此写这篇文章的时间是2010年。]
2.The
author
first
discovered
the
effects
of
music
________.
A.from
his
parents
B.by
chance
C.at
work
D.when
he
was
a
child
B [细节理解题。根据第二段“...I
was
playing
online
video
games...After
a
few
minutes
I
noticed
a
great
change
in
my
style
of
play.”可知,作者在玩游戏时偶然发现听音乐的巨大作用。]
3.The
author
mentions
the
experience
of
collecting
bottle
openers
in
Paragraph
3
to
________.
A.tell
us
that
life
is
dull
B.prove
that
music
affects
mood
C.tell
us
how
to
seek
happiness
D.tell
us
bad
mood
can
affect
work
B [推理判断题。第三段的主题句为第一句,下面举的例子是为了证明这个观点的,故选B。]
4.In
order
to
get
the
greatest
effect
of
music,you
are
advised
to
________.
A.listen
to
some
of
Bob
Marley's
B.only
choose
relaxing
music
C.test
all
kinds
of
music
D.listen
to
classic
rock
C [细节理解题。根据最后一段“Experiment
with
the
types
of
music
you
listen
to
during
certain
tasks.By
trial
and
error
you'll
finally
discover
your
best
choice.”可知,答案为C。]
Ⅱ.阅读七选五
As
a
parent,you
must
have
a
lot
of
concerns
about
the
various
skills
you
would
like
your
child
to
acquire.Music
is
one
of
them.__1__On
the
other
hand,it
is
great
for
a
child's
overall
development
if
he
or
she
has
an
interest
in
art.
__2__The
concentration
helps
them
with
their
grades.Their
learning
and
communication
skills
will
be
better
than
others
of
their
own
age.They
also
develop
lots
of
confidence
and
self?esteem.
Another
advantage
of
your
child
to
learn
music
becomes
apparent
only
at
a
later
stage.__3__It
can
be
very
beneficial
and
many
top
musicians
have
a
very
early
exposure
to
music
and
connect
this
with
their
later
success.
You
can
start
when
your
child
is
only
a
baby,by
exposing
him
or
her
to
a
wide
range
of
music
at
home.__4__And
you
could
sustain
your
child's
interest
by
having
both
of
you
singing
together.
Some
parents
start
their
children
on
a
musical
instrument
as
early
as
3
years
of
age.This
is
great
if
the
child
is
having
a
good
time,especially
when
a
child's
brain
has
a
wonderful
capacity
for
mastering
new
skills.It
goes
without
saying
that
you
should
not
have
to
drag
your
child
to
lessons.You
can
be
assured
that
nothing
productive
will
come
out
of
it.__5__
If
you
start
your
child
on
music
lessons
by
the
age
of
5,taking
care
to
encourage
him
or
her
and
not
to
push
him
or
her,your
child
will
grow
up
into
an
accomplished
adult
with
a
well?rounded
personality.
A.It
can
have
good
effects
on
your
child.
B.This
is
selecting
music
as
a
career.
C.And
your
child
will
have
a
lifelong
dislike
of
music.
D.Otherwise,you'll
completely
spoil
your
child's
future.
E.You
could
ensure
that
there
is
a
song
or
tune
played
in
the
background.
F.The
advantages
of
teaching
children
to
play
a
musical
instrument
are
many.
G.On
the
one
hand,you
can
encourage
your
child's
creativity
and
natural
hobby.
【语篇解读】 音乐可以培养人的情操。让孩子从小接触音乐益处颇多,甚至会让其受益终生。
1.G [由空后的“On
the
other
hand”提示可知本空应该是讲“一方面”,所以选G项。]
2.F [第二段主要讲某事的好处,所以选项F能概括本段主旨。]
3.B [由下文中的“many
top
musicians
have
a
very
early
exposure
to
music
and
connect
this
with
their
later
success”可知此处应该是讲兴趣培养与职业选择的关系。]
4.E [由下文中的“having
both
of
you
singing
together”可以推断“在有音乐背景的环境下”,所以此处选E。]
5.C [由前文“should
not
have
to”及“nothing
productive
will
come
out
of
it”可知本空应该是讲相对消极的作用,C项符合语境。]
Ⅲ.语法填空
An
old
gentleman
was
very
unhappy
about
modern
education.He
thought
that
young
people
nowadays
were
not
being
taught
the
1.________
(important)
of
knowing
the
difference
2.________
right
and
wrong.
One
day
after
supper,the
gentleman
was
taking
a
walk
in
the
park
near
his
home
when
he
saw
some
young
boys
3.______
(stand)
around
a
small
cat.The
old
gentleman
went
up
to
the
boys
and
asked
them
4.______
was
happening.One
of
the
boys
said
to
him,“We
5.______
(have)
a
contest.We
are
telling
6.________
(lie).We
want
to
see
who
can
tell
the
biggest
lie.The
cat
will
go
to
the
one
7.________
tells
the
biggest
lie.”
The
old
gentleman
thought
that
this
was
a
good
chance
to
teach
the
boys
a
8.________
(use)
lesson,so
he
said
to
them,“It
is
most
important
9.________(be)
honest,boys.Believe
it
or
not,never
in
my
life
have
I
told
a
lie.”
All
at
once
there
was
a
great
shout
from
all
the
boys,and
they
said,“You
have
won
the
contest,sir.The
cat
is
10.________
(you)
now!”
【语篇解读】 一位老先生对现代教育十分不满,认为当代年轻人没有接受懂得区别对与错的重要性的教育。当他想教育一下年轻人时,结局令他意想不到。
1.importance [空格中所填单词在句中作taught的宾语,需用important的名词形式。]
2.between [the
difference
between...and...是习惯搭配,意思是“……和……之间的不同”。这里指对与错之间的不同。]
3.standing [see
sb.doing
sth.看见某人正在做某事。]
4.what [what
was
happening是宾语从句,what在句中作主语。]
5.are
having [根据上下文可知,他们正在比赛,故此处用现在进行时。]
6.lies [tell
a
lie/lies
是固定搭配,表示“撒谎”。]
7.who/that [关系代词who/that指代先行词the
one,引导定语从句,并在从句中作主语。]
8.useful [空格中所填单词在句中作定语,修饰名词lesson,用use的形容词形式。]
9.to
be [it在句中作形式主语,真正的主语是后面的动词不定式短语to
be
honest。]
10.yours [yours是名词性物主代词,在句中作表语,相当于“形容词性物主代词+名词”。该句中yours相当于your
cat。]Unit
2
The
universal
language
单元综合检测(二)
(时间:100分钟;满分:120分)
Ⅰ.阅读理解(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)
A
Do
you
like
animals?
If
you
do,you
can
go
to
visit
the
following
zoos
around
America.
Denver
Zoo,Colorado
The
zoo
covers
80
acres
in
all.It
houses
species
from
all
over
the
world,including
bears,elephants,giraffes,birds,monkeys
and
fish.The
zoo
is
laid
out
in
a
large
circle,with
animals
both
inside
and
outside
the
circle.It
houses
4,125
animals.
Riverbanks
Zoo,South
Carolina
It
covers
170
acres.The
zoo
is
the
beautiful
home
of
over
2,000
animals,including
African
elephants,kangaroos
and
koalas.Also,Riverbanks
Zoo
has
a
70?acre
botanical(植物的)
garden
with
more
than
4,200
species
of
native
and
foreign
plants.
Zoo
Miami,Florida
It
is
the
largest
and
oldest
zoo
in
Florida.Zoo
Miami
is
also
the
only
tropical(热带的)
zoo
in
the
United
States.There
are
four
main
sections
in
the
zoo:
Asia,Africa,Amazon
and
Beyond,and
Australia.Don't
miss
a
ride
on
the
air?conditioned
monorail(单轨列车).It
is
a
convenient
and
comfortable
way
to
move
between
sections.And
it
also
provides
an
amazing
view
of
the
zoo.
Fort
Worth
Zoo,Texas
The
zoo
has
been
named
as
a
top
zoo
in
the
nation
by
Family
Life
magazine,The
LA
Times,and
USA
Today,and
it
made
the
list
of
top
zoos
in
the
South
by
Southern
Living
magazine.The
zoo
now
is
home
to
5,000
native
and
foreign
animals.
Colorado
Springs,Colorado
America's
only
mountainside
zoo
spans
140
acres
and
has
a
collection
of
more
than
750
animals,representing
nearly
150
different
species.Don't
miss
the
wildly
popular
giraffe?feeding
activity.
【语篇解读】 本文介绍了几个各具特色的动物园。
1.Riverbanks
Zoo
would
most
probably
attract
those
who
________.
A.want
to
visit
a
tropical
zoo
B.want
a
ride
on
a
monorail
C.love
both
animals
and
plants
D.love
the
giraffe?feeding
activity
C [推理判断题。根据第二则广告中的over
2,000
animals和more
than
4,200
species
of
native
and
foreign
plants可知C为正确选项。]
2.Which
of
the
following
zoos
has
the
most
animals?
A.Fort
Worth
Zoo.
B.Riverbanks
Zoo.
C.Denver
Zoo.
D.Colorado
Springs.
A [细节理解题。对比四个动物园的动物数目可知,
Fort
Worth
Zoo,Texas有5
000种动物,是最多的。]
3.What
makes
Colorado
Springs
special?
A.Being
the
largest
zoo
in
the
US.
B.Being
named
as
a
top
zoo
in
the
US.
C.Having
the
largest
number
of
animals.
D.Being
the
only
mountainside
zoo
in
the
US.
D [细节理解题。根据Colorado
Springs,Colorado中第一句话America's
only
mountainside
zoo
spans
140
acres可知D为正确选项。]
B
Louis
Armstrong
had
two
famous
nicknames.Some
people
called
him
Satchmo.They
said
his
mouth
looked
like
a
large
bag.Musicians
often
called
him
Pops,as
a
sign
of
respect
for
his
influence
on
the
world
of
music.
Born
in
1901
in
New
Orleans,he
grew
up
poor,but
lived
among
great
musicians.
Jazz
was
invented
in
the
city
a
few
years
before
his
birth.Armstrong
often
said,“Jazz
and
I
grew
up
together.”
Armstrong
showed
a
great
talent
for
music
when
he
was
taught
to
play
the
cornet
(短号)
at
a
boy's
home.In
his
late
teens,Armstrong
began
to
live
the
life
of
a
musician.He
played
in
parades,clubs,and
on
the
steamboats
that
traveled
on
the
Mississippi
River.At
that
time,New
Orleans
was
famous
for
the
new
music
of
jazz
and
was
home
to
many
great
musicians.Armstrong
learned
from
the
older
musicians
and
soon
became
respected
as
their
equal.
In
1922
he
went
to
Chicago.There,the
tale
of
Louis
Armstrong
begins.From
then
until
the
end
of
his
life,Armstrong
was
celebrated
and
loved
wherever
he
went.Armstrong
had
no
equal
when
it
came
to
playing
the
American
popular
song.
His
cornet
playing
had
a
deep
humanity
(仁爱)
and
warmth
that
caused
many
listeners
to
say,“Listening
to
Pops
just
makes
you
feel
good
all
over.”
He
was
the
father
of
the
jazz
style
and
also
one
of
the
best?known
and
most?admired
people
in
the
world.His
death,on
July
6,1971,was
headline
news
around
the
world.
【语篇解读】 本文讲述了“爵士乐之父”阿姆斯特朗的相关情况。
4.Armstrong
was
called
Pops
because
he
________.
A.looked
like
a
musician
B.was
a
musician
of
much
influence
C.showed
an
interest
in
music
D.traveled
to
play
modern
music
B [细节理解题。根据第一段“Musicians
often
called
him
Pops,as
a
sign
of
respect
for
his
influence
on
the
world
of
music.”可知,阿姆斯特朗是一个成功的音乐家。]
5.The
third
paragraph
is
developed
by
________.
A.space
B.examples
C.time
D.comparison
C [推理判断题。根据第三段内容可知,从阿姆斯特朗孩童时期开始到他的事业成功,是按照时间的先后发展来描述的,故选C。]
6.Which
statement
about
Armstrong
is
TRUE?
A.His
tale
began
in
New
Orleans.
B.He
was
born
before
jazz
was
invented.
C.His
music
was
popular
with
his
listeners.
D.He
learned
popular
music
at
a
boy's
home.
C [细节理解题。根据第四段第三句话“From
then
until
the
end
of
his
life,Armstrong
was
celebrated
and
loved
wherever
he
went.”和最后一段中“Listening
to
Pops
just
makes
you
feel
good
all
over.”可知,无论他走到什么地方,都受到人们的欢迎,故选C。]
7.Which
would
be
the
best
title
for
the
text?
A.The
Invention
of
the
Jazz
Music
B.The
Father
of
the
Jazz
Style
C.The
Making
of
a
Musician
D.The
Spread
of
Popular
Music
B [标题归纳题。根据最后一段中“He
was
the
father
of
the
jazz
style...”可知,他是爵士乐风格之父。故选B。]
C
I
live
in
Hollywood.You
may
think
people
in
such
an
attractive,fun?filled
place
are
happier
than
others.If
so,you
have
some
mistaken
ideas
about
the
nature
of
happiness.
Many
intelligent
people
still
equate
happiness
with
fun.The
truth
is
that
fun
and
happiness
have
little
or
nothing
in
common.Fun
is
what
we
experience
during
an
act.Happiness
is
what
we
experience
after
an
act.It
is
a
deeper,more
long?lasting
emotion.Going
to
an
amusement
park
or
ball
game,watching
a
movie
or
television,are
fun
activities
that
help
us
relax,temporarily
forget
our
problems
and
maybe
even
laugh.But
they
do
not
bring
happiness,because
their
positive
effects
end
when
the
fun
ends.
I
have
often
thought
that
if
Hollywood
stars
have
a
role
to
play,it
is
to
teach
us
that
happiness
has
nothing
to
do
with
fun.These
rich,beautiful
individuals
have
constant
access
to
exciting
parties,fancy
cars,expensive
homes,everything
that
spells
“happiness”.But
in
memoir(回忆录)
after
memoir,celebrities
reveal
the
unhappiness
hidden
beneath
all
their
fun:
depression,alcoholism,drag
addiction,broken
marriages,troubled
children,and
long?time
loneliness.
The
way
people
hold
on
to
the
belief
that
a
fun?filled,pain?free
life
equates
happiness
actually
decreases
their
chances
of
ever
attaining
real
happiness.If
fun
and
pleasure
are
equated
with
happiness,then
pain
must
be
equated
with
unhappiness.But,in
fact,the
opposite
is
true:
More
times
than
not,things
that
lead
to
happiness
involve
some
pain.
As
a
result,many
people
avoid
the
very
efforts
that
are
the
source
of
true
happiness.They
fear
the
pain
inevitably
brought
by
such
things
as
marriage,raising
children,professional
achievement,religious
commitment,charitable
work
and
self?improvement.
【语篇解读】 本文从各个层面分析快乐和乐趣之间的本质区别,从而得出结论:乐趣永远代替不了快乐。
8.According
to
the
passage,“fun
activities”
________.
A.are
the
things
we
do
before
we
find
happiness
B.may
help
us
relax
and
forget
our
problems
sometimes
C.will
lead
us
to
the
true
happiness
D.could
provide
long?last
positive
effects
B [细节理解题。从第二段倒数第二句可知,快乐的活动可以帮助我们放松,有时忘记我们的问题。]
9.In
the
author's
opinion,those
Hollywood
stars________.
A.possess
happiness
because
they
are
rich
and
famous
B.experience
almost
all
kinds
of
happy
things
C.tell
us
happiness
isn't
equal
to
fun
using
their
own
stories
D.have
to
suffer
a
lot
before
they
become
successful
C [细节理解题。从第三段第一句可知,好莱坞的明星的故事告诉我们幸福不等于快乐,故选C。]
10.It
is
difficult
for
people
to
find
real
happiness
because________.
A.they
believe
happiness
is
the
fun
life
without
pain
B.they
find
pain
equals
unhappiness
C.they
fear
to
lose
what
they
already
have
in
life
D.they
are
afraid
all
their
efforts
were
in
vain
A [细节理解题。从第四段第一句可知,人们认为幸福就是没有痛苦的快乐,这减少了人们获得幸福的可能性,故选A。]
11.The
main
purpose
of
the
text
is
to________.
A.describe
the
difference
between
happiness
and
fun
B.show
the
true
meaning
of
happiness
C.encourage
people
to
pursue
fun
activities
D.advise
people
to
find
their
real
life
B [写作意图题。从全篇文章和最后一段第一句可知,作者是想告诉我们真正的幸福是什么。故选B。]
D
“I
Sing
Beijing”
is
an
art
exchange
program
which
aims
to
train
Western
opera
students
to
sing
Chinese
opera.It
also
gives
them
the
opportunity
to
work
with
top
Chinese
opera
singers
in
Beijing
each
summer.The
program
was
started
in
2010
by
soloist(独唱者),Tian
Haojiang,who
performed
with
the
Metropolitan
Opera(大都会歌剧院)
for
two
decades.“I
Sing
Beijing”
is
now
going
to
US
schools
to
let
students
understand
the
art
of
Chinese
opera.
“I
think
it's
so
important
that
people,especially
Western
people,know
that
this
form
of
Chinese
opera
is
possible
and
an
option
to
follow.And
it's
not
even
just
an
option,but
one
where
I
think
classical
music
is
going,”
said
the
singer,Meghan
Picemo,who
took
part
in
the
exchange
program
last
summer.She
said
that
after
spending
six
hours
a
day
studying
Chinese
for
four
weeks,then
performing
on
Beijing's
performance
stage,her
life
had
changed
forever.During
her
time
with
“I
Sing
Beijing”,Picemo
discovered
“a
completely
new
world
of
classical
music”
where
there
were
“endless
opportunities”
she
could
not
have
imagined
before.The
experience
of
daily
life
in
China
was
also
valuable,she
said.
“I
Sing
Beijing”
will
perform
at
Lincoln
Center's
Alice
Tully
Hall.“This
is
truly
a
historic
event,”
Tian
said.The
performance
will
be
the
first
in
New
York
for
Western
singers
trained
in
modern
Chinese.At
the
same
time,auditions(试唱)
for
I
Sing
Beijing's
third
summer
in
Beijing
will
begin
in
three
US
cities,and
the
talent
search
will
continue
in
Europe
and
China.The
program
will
admit
20
Western
singers
and
10
mainland
Chinese
singers
for
this
year's
exchange.
【语篇解读】 本文介绍了中国著名歌唱家田浩江发起的“我唱北京”这一艺术交流活动。该活动旨在培训西方学歌剧的学生学唱中国歌剧。
12.According
to
the
passage,which
of
the
following
is
TRUE?
A.“I
Sing
Beijing”
is
the
name
of
a
song.
B.“I
Sing
Beijing”
is
the
name
of
a
program.
C.The
opera
program
is
to
train
Chinese
students
to
sing
opera.
D.US
students
will
have
Chinese
opera
as
their
school
subject.
B [细节理解题。文章开头说,“我唱北京”是一个艺术交流活动,旨在培养西方学歌剧的学生学唱中国歌剧,因此选B。]
13.According
to
the
passage,Tian
Haojiang
________.
A.teaches
Western
students
to
sing
Chinese
opera
every
summer
B.has
worked
with
Chinese
opera
singers
for
20
years
C.started
the
program
in
2010
D.learned
to
perform
in
the
Metropolitan
Opera
C [细节理解题。第一段说,“我唱北京”由歌唱家田浩江于2010年发起,他在美国大都会歌剧院演唱了20年。由此判断C项正确。]
14.How
does
Meghan
Picemo
like
the
program?
A.She
hasn't
shown
her
idea
in
the
passage.
B.She
dislikes
it.
C.She
has
no
idea
of
it.
D.She
thinks
highly
of
it.
D [推理判断题。第二段讲的是去年参加该活动的学员Meghan
Picemo的感受,从她的话中我们可以看出她对该活动评价很高,因此选D。]
15.From
the
last
paragraph
we
know
that
________.
A.“I
Sing
Beijing”
admits
as
many
people
as
it
can
B.many
performers
have
been
trained
in
modern
Chinese
in
a
few
Western
countries
C.“I
Sing
Beijing”
wants
modern
Chinese
people
to
attend
it
D.Tian
thinks
the
performance
at
Lincoln
Center's
Alice
Tully
Hall
a
historic
event
D [细节理解题。根据最后一段中的
“‘This
is
truly
a
historic
event,’
Tian
said.”可知D项正确。]
Ⅱ.阅读七选五(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)
Participating
in
Class
Class
participation
is
a
valuable
part
of
learning.Many
students
are
unwilling
to
participate
in
class.__16__Other
students
participate
in
class,but
do
so
not
correctly.Here
is
some
advice
that
can
help
you
become
an
effective
class
participant.
●__17__Do
all
tasks
and
readings
and
go
over
your
notes
from
previous
class
periods.This
will
help
to
prevent
you
from
making
uninformed
(无知的)
comments
or
asking
unsuitable
questions.As
you
get
ready
for
class,think
about
important
questions
and
concerns
that
may
appear
in
class.Be
sure
that
you
are
prepared
to
deal
with
these.
●Try
to
sit
close
to
the
front
of
the
class.__18__Besides,you
can
hear
what
the
teachers
say
clearly.
●Don't
be
afraid
to
be
wrong.__19__You
can
learn
from
being
wrong.Don't
be
afraid
to
ask
questions.This
is
a
good
learning
skill.Also,the
chances
are
that
other
students
in
the
class
have
the
same
questions
as
you
do,and
they
will
appreciate
your
asking.
Don't
waste
the
time
of
the
teacher
and
other
students
by
going
off
way.Don't
take
it
in
person
if
others
disagree
with
what
you
say.__20__
A.Creating
a
personal
connection
helps
you
feel
more
comfortable
about
participating
in
class.
B.Be
confident
that
your
opinions
will
be
valued
by
your
teacher
and
other
students.
C.It's
hard
to
stay
unconcerned
when
you
are
near
to
the
teacher.
D.Be
sure
that
you
are
well
prepared
before
coming
to
class.
E.This
may
be
because
they
are
shy
or
fearful
of
being
judged
and
criticized
(批评).
F.Your
class
should
be
a
good
place
for
giving
opinions
and
taking
advice.
G.Learning
is
a
change
in
behavior
based
on
experience.
【语篇解读】 本文是一篇议论文。本文作者针对如何成为一名有效的课堂参与者这一问题,给出了自己的一些建议。
16.E [根据前一句Many
students
are
unwilling
to
participate
in
class.可知,许多学生在课堂中不愿意参与,所以接下来会分析原因,故选E。]
17.D [根据后一句Do
all
tasks
and
readings
and
go
over
your
notes
from
previous
class
periods.这里提到了做好上课前的准备工作,故D项(确保上课之前,做好准备。)符合本段内容。]
18.C [根据前一句Try
to
sit
close
to
the
front
of
the
class.以及后一句Besides,you
can
hear
what
the
teachers
say
clearly.这里提到了要尽力坐在靠前位置,坐在靠前位置有好处,故C项(当你靠近老师的时候,很难不专心学习。)承上启下。]
19.G [根据前一句Don't
be
afraid
to
be
wrong.和后一句You
can
learn
from
being
wrong.这里提到不要害怕错误,你可以从错误中学习,故G项(学习是一次基于经历的行为改变。)承上启下,G项和后一句都是说明不要害怕犯错的原因。]
20.F [前文提到了不要错失和别人讨论的机会,故F项(你的课堂应该是提出建议和采纳建议的好地方。)是解释上文提到的要采取的行为的原因,故选F。]
Ⅲ.完形填空(共15小题;每小题1分,满分15分)
One
day,a
train
was
approaching
the
small
town
of
Cheekyville.On
the
train
was
a__21__guy
with
a
big
suitcase.He
was
called
William
Warbler
and
he
looked
very
common
indeed.But
what
made
him
most
unusual
was
the
fact
that
whenever
he
needed
to__22__he
did
it
by
singing
opera.It
didn't
matter
to
William
whether
it
was
simply
a
matter
of
answering
a
brief
greeting,like
“good
day”.He
would__23__,“Goood
dayyy
to
youuuuuu...toooooo!
”
No
one
could
get
a
normal,__24__word
out
of
him.And,as
no
one
knew
how
he
made
his
living—and
he
lived
quite
simply,always
wearing
his
same
old
second?hand
suit—they
often
disrespected
him.
They__25__his
singing,calling
him
“crazy”.William
had
been
in
Cheekyville
for
some
years,when,one
day,a
rumor
(谣言)__26__round
the
town:
William
had__27__a
role
in
a
very
important
opera
in
the
nation's
capital,and
there
were
posters
everywhere__28__the
event.Everyone
in
the
capital
went
to
see
it,and
it
was
a
great__29__.And
to
everyone
in
Cheekyville's
surprise—when
William
was
being
interviewed
by
reporters,he
answered
their
questions
by
speaking__30__singing.And
he
did
it
with
good__31__,and
with
a
clear
and
pleasant
voice.
From
that
day,William
gave
up
singing
at
all
hours.Now
he
did
it
only
during
his
stage
appearances
and
world
tours.Some
people
suspected__32__he
had
changed,but
others
still
had
no
idea,and
continued
believing
him
to
be
somewhat
mad.They
wouldn't
have
thought
so__33__they
had
seen
what
William
kept
in
his
big
suitcase.
“Practice
every
second,for
you
never
know
when
your__34__will
come.”
Little
did
people
realize
that
rather__35__he
got
the
role
in
the
opera
because
the
director
had
heard
William
singing
while
out
buying
a
newspaper.
【语篇解读】 威廉来到Cheekyville小镇时大家都觉得他很怪异,与人交谈时,他都是用唱歌剧的方式,而且衣着破烂……然而有一天镇上的人说威廉在省城即将上演的一场重要的歌剧中获得了一个角色,并由此出名。故事告诉我们,应该时刻准备着,当机会降临时才能牢牢抓住。
21.A.strange
B.handsome
C.funny
D.sensitive
A [从下文的But
what
made
him
most
unusual可推知,大家觉得他很怪(strange)。]
22.A.debate
B.practice
C.sing
D.communicate
D [从下文可知他跟人交谈(communicate)都不是用说话的方式而用唱歌剧的方式。]
23.A.shout
B.respond
C.repeat
D.tease
B [从answering
a
brief
greeting可知,是回答(respond)别人的问候。]
24.A.singing
B.spoken
C.written
D.printed
B [从上文知道他与人交流总是用歌唱的方式,而不是以说的方式,故应用spoken。]
25.A.made
fun
of
B.got
addicted
to
C.took
pride
in
D.made
sense
of
A [从calling
him
“crazy”可知,是取笑(made
fun
of)William。make
fun
of取笑;get
addicted
to沉溺于,沉迷于;take
pride
in以……为自豪;make
sense
of理解,明白。]
26.A.developed
B.reflected
C.spread
D.expressed
C [谣言在整个镇上散布(spread)开来。spread伸展,展开,传播,散布;develop发展;reflect反射,反思;express表达。]
27.A.refused
B.ruined
C.created
D.got
D [从下文可推知他获得了(get)那场歌剧中的一个角色,并且表现很好。]
28.A.confirming
B.advertising
C.approving
D.assessing
B [根据常识关于演出的海报是用来宣传(advertise)的。advertise登广告,宣传;confirm确定,批准;approve赞成,满意;assess估定,评定。]
29.A.benefit
B.discovery
C.success
D.experience
C [从Everyone
in
the
capital
went
to
see
it和下文的接受采访可推知,William参演的歌剧是相当成功的。]
30.A.other
than
B.rather
than
C.more
than
D.less
than
B [从上文的surprise可推知William回答记者问题时不像往常一样都是唱,而是说的。rather
than而不是;other
than不同于,除了;more
than
超过,不仅仅;less
than少于。]
31.A.services
B.remarks
C.signs
D.manners
D [该空是用来描写说话时的情景。下文说他说话时嗓音清澈优美,所以应该是很有礼貌的。good
manners有礼貌。]
32.A.how
B.why
C.that
D.where
B [大家都在猜想他突然改变的原因,故用why。]
33.A.while
B.because
C.if
D.since
C [如果(if)大家看到他箱子里装的东西可能就不会认为他疯了。]
34.A.chance
B.money
C.inspiration
D.wisdom
A [从后文他其实是非常偶然地获得的机会可知,一定要时时刻刻练习,因为你不知道机会(chance)什么时候会来。]
35.A.carefully
B.quickly
C.naturally
D.accidentally
D [大家不太清楚的是:正是一个出去买报纸的导演听到了他的歌唱他才能得到那个角色。因此是偶然得到那个角色的。accidentally偶然地;carefully小心地,谨慎地;quickly很快地;naturally自然地。]
Ⅳ.语法填空(共10小题;每小题1.5分,满分15分)
Julie
enjoyed
reading
when
young.She
grew
up
in
36.______
key
middle
school
in
her
city,37.________
her
parents
both
taught
Chinese.That
meant
she
was
surrounded
by
either
teachers
who
were
busy
teaching
or
students
who
38.________
(devote)
to
their
studies.So
she
developed
her
love
of
39.________(read).
Her
interest
40.________
reading
also
benefited
from
the
fact
that
41.________
(she)
parents
only
let
her
watch
half
an
hour
of
TV
a
day.She
learned
to
use
her
mind
and
imagination
to
entertain
herself.It's
not
really
42.________(surprise)
that
reading
became
her
vocation.When
not
reading
she
enjoyed
43.________
(watch)
films,walking
and
relaxing
with
her
friends.Reading
brought
her
much
44.________
(please)
and
she
never
wanted
to
stop
learning.Not
only
did
reading
enrich
her
knowledge
45.________
it
improved
her
learning
scores.
36.a [本句后面的名词school是个可数名词,使用a表示泛指。]
37.where [本句是一个定语从句,先行词是a
key
middle
school,后面的定语从句her
parents
both
taught
Chinese句子结构完整,所以使用关系副词引导,先行词a
key
middle
school表示地点,故用where引导定语从句。]
38.were
devoted [be
devoted
to...“致力于……”。本句还是一个定语从句,因为先行词是students,所以使用复数形式were。]
39.reading [根据本段第一句Julie
enjoyed
reading可知从小她就喜欢上了阅读。故使用reading作为of的宾语。]
40.in [名词interest通常与介词in连用,形容词interested也是和in连用,形成be
interested
in...“对……感兴趣”的固定搭配。]
41.her [parents前需加物主代词。]
42.surprising [主语为事物,表语常用?ing形式。]
43.watching [enjoy
doing
sth.喜欢做某事。]
44.pleasure [本句的pleasure是个抽象名词,指阅读给她带来了很多的欢乐。]
45.but
also [not
only...but
also...“不但……而且……”。句意:
阅读不仅丰富了她的知识还提高了她的学习成绩。]
Ⅴ.应用文写作(满分15分)
假如你叫李华,你和几名留学生原定于本周末一起去植物园参观。但是由于一起意外事件,你受伤了,无法参加这次活动。请你给这次活动的组织者John写一封电子邮件,表示歉意。内容包括:
1.你非常期待这次活动;
2.无法参加的原因;
3.表示歉意。
注意:1.词数80左右;
2.可以适当增加细节,以使行文连贯。
__________________________________________________________________
__________________________________________________________________
__________________________________________________________________
__________________________________________________________________
__________________________________________________________________
__________________________________________________________________
【参考范文】
Dear
John,
I
am
writing
to
apologize
for
not
being
able
to
go
to
the
botanical
garden
with
you
this
weekend.
You
know,I
have
been
expecting
to
go
with
you
because
I
think
it
is
a
good
chance
to
get
close
to
nature
and
relax
ourselves
as
well.It
is
also
a
good
opportunity
for
us
to
know
more
about
each
other
and
strengthen
our
friendship.However,my
ankle
got
seriously
sprained,while
I
was
having
PE
class.The
doctor
told
me
to
have
a
good
rest
and
not
to
move
at
the
moment.That
is
why
I
have
to
cancel
my
plan.
Sorry
for
not
being
able
to
go
with
you.Wish
you
all
have
a
good
time.
Yours,
Li
Hua
Ⅵ.概要写作(满分25分)
阅读下面短文,根据其内容写一篇60词左右的内容概要。
How
many
of
us
could
go
a
week
without
our
cell
phones?
Do
you
even
bother
to
memorize
phone
numbers
anymore?
Technology
has
made
life
so
convenient
for
us
that
it's
almost
scary
to
think
of
what
would
happen
if
we
had
to
go
without
our
favorite
gadget(小装置)
for
an
extended
period
of
time.We
have
to
face
facts:
Technology
has
made
us
lazy.
What's
the
point
of
getting
up,taking
a
shower,getting
dressed,and
driving
to
the
movies
when
you
can
just
sit
on
the
couch
and
fire
up
Netflix?
We've
all
been
there
before.You're
on
the
fence
about
whether
or
not
you
want
to
get
out
and
do
something,but
then
something
comes
over
you.You
start
looking
around
at
your
PS3
and
laptop,then
realize
you
can
have
just
as
much
fun
staying
in
the
house.
Is
it
even
possible
to
get
lost
anymore?
I
get
the
feeling
that
we're
getting
closer
and
closer
to
the
day
when
people
won't
even
be
able
to
read
paper
maps
anymore.There
are
already
a
good
deal
of
young
adults
that
have
no
idea
how
to
navigate
through
their
own
cities
without
using
a
GPS.Being
able
to
print
out
complete
turn
by
turn
directions
for
where
you
need
to
go
on
MapQuest
pretty
much
killed
the
need
for
a
map.
We
have
all
Googled
something
that
we
were
completely
embarrassed
we
didn't
know
the
answer.According
to
Google,“How
to
tie
a
tie”
gets
over
500,000
searches
a
month.Exactly,a
quick
search
on
Google
will
bring
up
instructional
YouTube
videos,blog
posts,and
PDF's
that
show
you
how
to
do
anything.So
much
for
being
self?sufficient.
Running
errands(差事)
use
to
take
up
entire
Saturday
mornings.By
the
time
you
got
home,you
were
drained(排空)
and
just
wanted
to
relax.Well
thanks
to
online
shopping
and
services
like
Peapod,running
your
own
errands
is
a
thing
of
the
past.
I'm
definitely
part
of
the
problem
here
because
I
love
online
shopping.But
I
can
admit
that
it
has
made
me
somewhat
lazy.
__________________________________________________________________
__________________________________________________________________
__________________________________________________________________
__________________________________________________________________
__________________________________________________________________
__________________________________________________________________
__________________________________________________________________
__________________________________________________________________
【参考范文】
Modern
technology
has
made
us
dependent.In
the
first
place,there
is
no
need
for
us
to
leave
the
house
for
entertainment.(要点1)
Then,nowhere
can
we
go
without
the
aid
of
a
GPS.(要点2)
Moreover,Google
seems
to
be
home
to
anything
we'd
like
to
learn.(要点3)
Finally,shopping
on
the
net
saves
us
a
lot
of
trouble
of
getting
around
exhausted.(要点4)