高中英语人教版(2019)必修三 Unit1 Festivals and celebrations同步练习

文档属性

名称 高中英语人教版(2019)必修三 Unit1 Festivals and celebrations同步练习
格式 docx
文件大小 78.0KB
资源类型 教案
版本资源 人教版(2019)
科目 英语
更新时间 2021-02-24 19:34:42

图片预览

文档简介

Unit 1 Festivals And Celebrations 同步练习
(答题时间:40分钟)
一、阅读理解
Food festivals around the world
Stilton Cheese Rolling
May Day is a traditional day for celebrations, but the 2,000 English villagers of Stilton must be the only people in the world who include these rolling in their annual plans. Teams of four, dressed in a variety of strange and funny clothes, roll a complete cheese along a 50-metre course. On the way, they must not kick or throw their cheese, or go into their competitors’ lane(赛道). Competition is fierce and the chief prize is a complete Stilton cheese weighing about four kilos (disappointingly, but understandably the cheeses used in the race are wooden ones). All the competitors are served with beer or port wine, the traditional accompaniment for Stilton cheese.
Fiery Foods Festival-The Hottest Festival on Earth
Every year more than 10,000 people head for the city of Albuquerque, New Mexico. They come from as far away as Australia, the Caribbean and China, but they all share a common addiction-food that is not just spicy, but hot enough to make your mouth burn, your head spin and your eyes water. Their destination is the Fiery Food and BBQ Festival which is held over a period of three clays every March. You might like to try a chocolate-covered habanero pepper-officially the hottest pepper in the world-or any one of the thousands of products that are on show. But one thing’s for sure—if you don’t like the feeling of a burning tongue, this festival isn’t for you!
La Tomatina—The World’s Biggest Food Fight
On the last Wednesday of every August, the Spanish town of Bunol hosts Ea Tomatina—the world’s largest food fight. A week-long celebration leads up to an exciting tomato battle as the highlight of the week’s events. The early morning sees the arrival of large trucks with tomatoes—official fight—starters get things going by casting tomatoes at the crowd.
The battle lasts little more than half an hour, in which time around 50,000 kilograms of tomatoes have been thrown at anyone or anything that moves, runs, or fights back. Then everyone heads down to the river to make friends again—and for a much-needed wash!
Melbourne Food and Wine Festival
Australia’s cultural capital has hosted this 20 years, a showcase of the continent’s culinary(烹调用的) mastery through cooking demonstrations, special tours and food tastings throughout the city. Meet celebrity chefs and artisan food crafters, go to gals dinners and discover Down Under’s most fantastic flavors
1. In the Stilton cheese rolling competition, competitors on each team must_____.
A. wear various formal clothes
B. roll a wooden cheese in their own lane
C. kick or throw their cheese
D. use a real cheese weighing about four kilos
2. Where is the Fiery Food and BBQ Festival held according to the passage?
A. In Australia.
B. In the Caribbean.
C. In the USA.
D. In Mexico.
3. The celebration of La Tomatina lasts_______.
A. three days
B. seven days
C. less than three days
D. more than seven days

二、阅读七选五
Many people seem to love potatoes however they are cooked. But have you ever asked yourself where they came from?
It all started in Peru. There, people grew potatoes over 2,000 years ago. They weren’t like the ones we know today. ___4___ The first Europeans to try to plant potatoes were the Spanish. In 1537, Spanish explorers discovered people eating what they called papas. They brought this strange vegetable back to Spain in the 1550s.
People generally didn’t like the potato. Lots of other vegetables were introduced into Europe at the same time, like tomatoes and sweet potatoes, and people preferred those to the unattractive potatoes. ___5___ Very slowly, they spread through Europe. There is a story that King Louis XVI of France liked the potato and planted them in his royal garden. ___6___
So, what about chips? Well, the Belgians claim that they invented fried potatoes, although nobody really knows for sure. The first mention of “chips” in England is by the writer Charles Dickens in 1859. ___7___ The Americans call them “French fries” because soldiers from America went to France during the First World War and loved the dish. Now, the Americans eat over twenty million tons of chips a year.
Crisps are an American invention, although they call them “chips”. Everybody agrees that a native American chef, George Crum, made the first crisps in 1853. One day, a difficult customer wanted fried potatoes, sliced thinly. When they arrived, he said they weren’t thin enough. ___8___ In the end, Crum got annoyed and sliced the potatoes as thinly as he could and fried them, and then added lots of salt. The dish was an immediate success.
Next time you are in your favourite fast food place eating chips with your friends, amaze them with your potato knowledge!
A. He kept sending them back to be cooked again.
B. The original potatoes were smaller and tasted bitter.
C. They were found to be a good source of vitamins, surprisingly.
D. He mentioned “chips of potato” fried in oil in one of his books.
E. He asked the fried potatoes to be mixed with butter and cheese.
F. Ordinary people stole them and planted them in their own gardens.
G. They were given to slaves and prisoners, because they were so cheap.

三、写作
假设你是李华,计划和同学去敬老院( nursing home)陪老人们过重阳节( the Double Ninth Festival)。请给外教露西写一封邮件,邀请她一同前往,内容包括:
(1) 出发及返回时间;
(2) 活动:包饺子、表演节目等。
注意:(1) 词数100左右;
(2) 可以适当增加细节,以使行文连贯。



Unit 1 Festivals And Celebrations 同步练习
参考答案
一、
1. B 解析:细节理解题。根据第一个节日中的roll a complete cheese…or go into their competitors’ lane可知选手必须在自己的赛道里滚一个木头奶格。故答案为B。
2. C 解析:推理判断题。根据第二个节日中的 They come from as far away as Australia, the Caribbean and China可知比赛不在这三个地方举行,排除A、B; 再根据 New Mexico可知不在 Mexico举行。 New Mexico(新墨西哥州)位于美国,故答案为C。
3. B 解析:细节理解题。根据第三个节日中的 A week-long celebration可知庆祝活动持续一周,故答案为B。
二、
4. B 解析:解本题可用关联逻辑法。根据上文中的They weren’t like the ones we know today.知空格处说的是土豆原来的样子,选项B与之对应,故答案为B。
5. G 解析:解本题可用关联逻辑法。根据上文中的 people preferred those to the unattractive potatoes知空格处说的是把不受欢迎的土豆给身份低的人吃,选项G与之对应,故答案为G。
6. F 解析:解本题可用词汇锁定法。上文中的 King Louis XVI of France与选项F中的 ordinary people对应,故答案为F
7. C 解析:解本题可用词汇锁定法。上文The first mention of chips in England is by the writer Charles Dickens in 1859中的 the writer与选项C中的 his books对应,故答案为C。
8. A 解析:解本题可用关联逻辑法。根据上文中的 he said they weren’t thin enough以及下文中的 Grum got annoyed知空格处说的是他一直嫌土豆片厚了,于是把它们送回去重做。选项A与之对应,故答案为A。
三、
One possible version:
Dear Lucy,
I’d like to invite you to join us for a visit to the nearby nursing home next Saturday for the Double Ninth Festival. It is the day for the elderly in our culture. Well go and make dumplings and cakes with the elderly people there. We’ll also spend some fun time together singing, dancing and playing games, which we hope will make them happy. We should be back around 4 o’clock in the afternoon. If you are able to come with us, please let us know and well wait for you at the school gate at 9 in the morning.
Looking forward to your reply
Yours
Li Hua