人教版(2019)必修 第三册Unit 1 Festivals and Celebrations同步作业含解析(5份打包)

文档属性

名称 人教版(2019)必修 第三册Unit 1 Festivals and Celebrations同步作业含解析(5份打包)
格式 zip
文件大小 358.7KB
资源类型 教案
版本资源 人教版(2019)
科目 英语
更新时间 2021-03-13 15:00:35

文档简介

UNIT
1 FESTIVALS
AND
CELEBRATIONS
SectionⅠ ListeningandSpeaking
课后·训练提升
一、单句语法填空
1.The
girl
marched
over
      me
and
made
an
apology.?
答案:to
2.I
sent
a
card
of
congratulation
      the
newly
married
couple.?
答案:to
3.These
young
girls
are
experts
on
       (make-up).?
答案:make-up
4.It
took
me
more
than
a
year
        (learn)
to
draw
a
beautiful
horse
in
five
minutes.?
答案:to
learn
5.They
think
people
should
take
part
      active
sports,because
they
are
not
only
for
fun
but
for
health.?
答案:in
二、单句改错
1.He
sent
her
a
note
of
congratulation
to
her
election
victory.
                                   
答案:to→on
2.The
party
has
started
and
many
students
were
found
dressed
up
like
clowns.
                                   
答案:like→as
3.We
regret
to
tell
you
that
we
won’t
be
able
to
join
your
wedding
ceremony.
                                   
答案:join→attend
4.In
Maxico
alone,they
gave
six
performance
last
August
and
in
May
this
year.
                                   
答案:performance→performances
5.He’s
not
to
blame.Above
all,it
was
the
first
time
he’d
done
it.
                                   
答案:Above→After
三、阅读理解
India
has
many
festivals,with
some
celebrations
that
last
for
weeks.However,none
of
them
come
even
close
to
Holi,India’s
most
colourful
and
fun
festival.Celebrated
on
the
day
following
the
full
moon,this
year’s
festival
happens
to
be
on
March
19th.
As
with
most
Indian
festivals,this
one
also
has
many
different
folk
stories.Most
of
them
centre
around
the
success
of
good
over
evil.The
most
popular
one
is
about
a
king,who
hates
his
son
Prahlada
for
loving
the
creator
of
the
Universe—Lord
Vishnu.When
every
attempt
to
stop
him
fails,his
sister,Holika
believed
to
be
immune(免疫的)
to
fire,joins
in
the
effort
by
inviting
the
young
boy
to
sit
with
her
inside
a
huge
fire.Helped
by
the
power
of
Lord
Vishnu,Prahlada
escapes
safely,while
the
evil
Holika
is
burned
to
death.To
remember
this
event,huge
outdoor
fires
are
lit
in
the
night
before
Holi
in
order
to
clean
the
air
of
evil
spirits
and
to
celebrate
the
death
of
the
evil.
So
what’s
so
great
about
this
day?While
there
are
some
fun
parades
and
folk
songs
and
dance
performances,the
most
fun
of
all
is
walking
to
the
streets
and
splashing(泼洒)
people
with
water
guns
and
dry
colours
and
even
covering
them
with
entire
buckets
of
coloured
water.On
this
day,everybody
is
fair
game,no
matter
how
old
or
how
young.?
At
about
midday,the
splashing
comes
to
an
end
and
people
living
close
to
oceans
or
rivers
usually
take
a
bath
in
the
water
to
clean
themselves
before
going
home
to
a
delicious
home-made
big
dinner
and
a
well-deserved
short
sleep,following
this
full
day
of
fun
and
activities.
1.Why
does
the
king
dislike
his
son
Prahlada?
A.Because
Prahlada
doesn’t
love
him.
B.Because
Prahlada
is
rude
to
Holika.
C.Because
Prahlada
loves
Lord
Vishnu.
D.Because
Prahlada
concentrates
on
his
own
success.
答案:C
解析:细节理解题。根据第二段的“Themostpopularoneisaboutaking,whohateshissonPrahladaforlovingthecreatoroftheUniverse—LordVishnu.”可知,国王不喜欢他儿子Prahlada是因为他儿子Prahlada喜欢LordVishnu。
2.Prahlada
gets
out
of
danger
   .?
A.with
the
help
of
Lord
Vishnu
B.because
of
his
good
luck
C.by
beating
his
aunt
Holika
D.using
his
amazing
talent
答案:A
解析:细节理解题。根据第二段的“HelpedbythepowerofLordVishnu,Prahladaescapessafely,whiletheevilHolikaisburnedtodeath.”可知,由于Vishnu的帮助,Prahlada得以成功逃跑。
3.The
underlined
phrase
“fair
game”
in
Paragraph
3
refers
to
a
person
who
   .?
A.fights
against
others
fairly
B.enjoys
splashing
people
C.plays
a
trick
on
others
D.is
the
aim
of
splashing
water
答案:D
解析:推理判断题。根据第三段的“...themostfunofalliswalkingtothestreetsandsplashingpeoplewithwatergunsanddrycoloursandevencoveringthemwithentirebucketsofcolouredwater.”以及“...nomatterhowoldorhowyoung.”可知,fairgame是泼水的目标。
4.After
the
fun
activities,people
living
close
to
oceans
or
rivers
often
take
a
bath
because
   .?
A.they
have
got
dirty
with
dry
colours
and
coloured
water
B.going
home
with
coloured
water
means
bad
luck
C.they
believe
clean
water
will
bring
good
luck
D.taking
a
bath
shows
their
true
love
for
Lord
Vishnu
答案:A
解析:细节理解题。根据文章最后一段可知,在娱乐活动之后,生活在海洋或河流附近的人经常洗澡,是因为他们被干颜料和颜料水弄脏了。
四、七选五阅读理解
The
Lantern
Festival
is
a
traditional
Chinese
festival
with
great
significance,which
is
on
the
15th
of
the
first
lunar
month,marking
the
end
of
New
Year
celebrations.Here
are
several
things
you
should
know
about
the
Lantern
Festival.
◆TheOriginsofChineselanterns
The
origins
of
Chinese
lanterns
date
back
to
the
Stone
Age.The
coming
of
the
Bronze
Age
saw
the
development
of
various
kinds
of
lanterns,of
which
palace
lanterns
were
the
most
fascinating. 1 Various
lantern
festivals
became
a
hit
during
the
Sui
Dynasty,and
during
the
Southern
Song
Dynasty,the
custom
of
writing
riddles
on
lantern
arose.During
the
Qing
Dynasty,magnificent
exhibitions
of
lanterns
were
held
in
the
capital
city.?
◆Eatingsmalldumplingballs
Just
as
the
name
implies,an
important
part
of
the
Lantern
Festival,or
Yuan
Xiao
Festival,is
to
eat
small
dumpling
balls
made
of
sticky
rice
flour.We
call
these
balls
Yuan
Xiao,or
Tang
Yuan. 2 
The
dumpling
symbolises
family
unity,completeness
and
happiness.?
◆ 3 ?
When
it
comes
to
the
Lantern
Festival,“Guessing
lantern
riddles”
is
an
essential
component.Lantern
owners
will
write
riddles
on
a
piece
of
paper
and
post
them
on
the
lanterns
in
advance.If
visitors
can
answer
the
riddles,they
will
get
a
little
gift.
◆Watchingfireworks
At
night,in
addition
to
lighted
lanterns,fireworks
form
a
grand
scene.Most
families
save
some
fireworks
from
the
Spring
Festival
and
set
them
off
during
the
Lantern
Festival. 4 ?
◆Dragondance
The
dragon
dance
is
often
performed
during
the
Chinese
New
Year
period. 5 
They
are
believed
to
bring
good
luck
to
people,therefore
the
longer
the
dragon
in
the
dance,the
more
luck
it
will
bring
to
the
community.?
A.Guessing
lantern
riddles
B.Chinese
dragons
are
a
symbol
of
China.
C.The
ways
of
celebrating
the
Lantern
Festival
D.Obviously,they
get
the
name
from
the
festival.
E.All
the
Chinese
people
like
watching
dragon
dance.
F.Later,decorative
lanterns
came
to
be
used
in
festivals.
G.Some
local
governments
will
even
organise
a
fireworks
display.
答案:1~5
FDAGB
五、语篇填空
On
October
31st,many
Americans
celebrate
Halloween.People
dress
1.         (look)
like
scary
things
such
as
monsters.2.(child)
go
door
to
door
in
their
neighbourhoods
to
play
“trick
or
treat”
and
collect
sweets.But
people
from
Mexico
do
things
a
little
different.For
them,October
31st
means
the
beginning
of
celebrations
for
“Dia
de
Los
Muertos”,or
“Day
of
the
Dead”.?
Day
of
the
Dead
3.      (take)
place
on
November
1st.It
is
celebrated
to
remember
the
dead
loved
ones.4.      
it
also
celebrates
the
continuation(延续)
of
life.The
tradition
started
5.      
the
native
cultures
of
Mexico
many
years
ago.?
People
celebrate
Day
of
the
Dead
on
November
1st
and
2nd.Families
visit
the
graves(坟墓)
of
6.(they)
loved
ones
and
make
their
graves
beautiful.They
place
orange
flowers
and
light
candles.They
bring
special
food
and
drinks
and
spend
the
night
7.        (celebrate)
and
telling
stories
with
other
members.?
8.        (tradition)
food
includes
tamales
and
“pan
de
muerto”,a
kind
of
bread
in
the
shape
of
9.
person.Friends
and
family
members
exchange
presents
such
as
“Calaveras”,sugar
candies.Families
have
special
places
in
their
homes
10.      (call)
altars(祭坛).Here
they
place
flowers,candles
and
pictures
of
the
dead
loved
ones
who
they
are
remembering.?
答案:1.to
look 2.Children 3.takes 4.But 5.among 6.their 7.celebrating 8.Traditional 9.a 10.calledUNIT
1
FESTIVALS
AND
CELEBRATIONS
SectionⅡ ReadingandThinking
课后·训练提升
一、单句语法填空
1.He
decorated
his
room
      pictures
of
all
his
favourite
sports
figure.?
答案:with
2.He
is
reflecting
      how
the
accident
he
witnessed
on
his
way
to
work
happened.?
答案:on
3.I
think
you
should
go
back
to
your
       (origin)
plan.?
答案:original
4.I
would
like
to
express
my
       (grateful)
to
everyone
for
their
hard
work.?
答案:gratitude
5.She
loved
her
husband
in
spite
      the
fact
that
he
earned
less
money
than
her.?
答案:of
6.On
the
occasion
      the
candle
light
lit
up,I
send
you
my
greeting
to
the
little
girl.?
答案:when
7.We
happened
to
discover
we
had
a
friend
      common
with
each
other.?
答案:in
二、完成句子
1.The
wedding
car
                (装饰)
flowers
and
balloons.?
答案:is
decorated
with
2.I
                   (感谢)
my
teacher
for
being
interested
in
his
students.?
答案:am
grateful
to
3.                  (尽管)
his
lack
of
experience,Mark
got
the
job
he
wanted.?
答案:In
spite
of
4.The
memory
of
his
childhood
          (消失)
as
the
boy
grew
up.?
答案:faded
away
5.He
has
a
wide
range
of
interests
and
they
            (变化)
chess
to
fishing.?
答案:range
from
三、单句改错
1.The
girl
sat
reflected
on
how
much
had
changed
since
she
had
bought
the
farm.
                                   
答案:reflected→reflecting
2.Above
all,the
worst
the
boss
can
do
is
saying
no
if
you
ask
him.
                                   
答案:Above→After
3.In
spite
of
the
sun
was
shining,it
wasn’t
very
warm.
                                   
答案:In
spite
of→Although或Though
4.In
hard
times,the
Spring
Festival
was
the
only
occasion
where
a
family
threw
off
the
old
clothes
and
put
on
new
ones
specially
made
for
the
festival.
                                   
答案:where→when
5.If
you
study
festivals
carefully,you
will
be
surprising
to
find
that
different
cultures
have
much
in
common.
                                   
答案:surprising→surprised
四、完形填空
Brian
sat
outside
his
house.He
really
wanted
a
new
 1 .Joe
had
just
gotten
one
for
his
birthday,and
Tyler’s
was
 2 
about
a
year
old.Brian
had
had
his
for
five
years.The
seat
was
up
as
high
as
it
could
go,yet
his
legs
were
still
too
 3 
for
his
bike.Brian
wanted
a
bike
like
Joe
and
Tyler
had
 4 
their
bikes
were
fast
and
strong.If
only
he
had
$110,but
all
he
could
come
up
with
was
$33.67.Where
could
he
get
the
rest
of
the
 5 
he
needed??
Brian
did
a
lot
of
 6 .His
birthday
was
 7 
five
months
away.What
could
he
do
to
get
the
money?Maybe
his
 8 
would
advance(预付)
him
some
money
for
the
next
few
months.He
got
three
dollars
every
Friday
if
he
did
all
his
chores.His
dad
had
 9 
to
do
this
once
before,when
Brian
needed
an
extra
six
dollars.Maybe
his
sister
would
 10 
him
the
money.She
had
a
lot
of
money
saved
up
from
babysitting.?
While
he
was
thinking,the
phone
rang.Mrs
Timmons’ 11 
had
gotten
out
again.She
asked
Brian
if
he
could
 12 
Fifi
for
her.Brian
said
he
would
be
 13 
to
help
her.She
was
getting
so
old
and
couldn’t
 14 
Fifi
anymore.Brian
found
Fifi
behind
a
tree.?
After
catching
the
dog,he
 15 
her
to
Mrs
Timmons.She
was
so
 16 
that
she
handed
Brian
two
dollars.Brian
thanked
Mrs
Timmons,but
told
her
she
didn’t
have
to
 17 
him.Then
Brian
had
a(n) 18 .He
would
set
up
a
pet
service
centre.He
could
 19 
people’s
pets
when
they
were
away.In
his
neighbourhood
there
were
at
least
12
dogs
he
could
take
care
of,a
few
cats,and
even
some
fish.Brian
would
realise
his
 20 
in
no
time!?
1.A.pet   
B.job
C.bike
D.gift
答案:C
解析:由下文中的“BrianwantedabikelikeJoeandTylerhad...”可知,Brian很想有一辆新“自行车(bike)”。
2.A.even
B.almost
C.also
D.only
答案:D
解析:由下文中的“...abikelikeJoeandTylerhad   theirbikeswerefastandstrong.”可知,Joe和Tyler的自行车状况好,由本句中的“Joehadjustgottenoneforhisbirthday...aboutayearold.”和下一句中“fiveyears”的对比可知,Joe的自行车是过生日时刚买的,Tyler的也“只(only)”买了一年左右,而Brian的已经五年了。?
3.A.short
B.long
C.weak
D.strong
答案:B
解析:虽然车座已经调到最高,但是对于自行车而言,Brian的腿还是太“长(long)”。
4.A.if
B.so
C.because
D.yet
答案:C
解析:“...theirbikeswerefastandstrong.”是Brian想要类似Joe的和Tyler的自行车的原因,故填because。
5.A.care
B.trust
C.money
D.support
答案:C
解析:由上文中的$110和$33.67可知,此处指从哪里能获得所需要的其余的“钱(money)”。
6.A.thinking
B.shopping
C.work
D.exercise
答案:A
解析:下文是Brian对于如何获得所需钱的“思考(thinking)”。
7.A.just
B.still
C.ever
D.already
答案:B
解析:由下文Brian考虑通过让爸爸预付零花钱和向姐姐借钱可知,他的生日“还(still)”有5个月,所以无法通过收取生日礼物获得自行车。
8.A.mom
B.dad
C.sister
D.neighbour
答案:B
解析:下文中“Hisdad”是对本空的提示。
9.A.practiced
B.decided
C.forgotten
D.agreed
答案:D
解析:由上文Brian考虑通过让爸爸预付零花钱的办法可推断,爸爸以前“同意(agreed)”预付的办法。
10.A.lend
B.save
C.show
D.send
答案:A
解析:由下文中的“Shehadalotofmoneysavedupfrombabysitting.”可知,姐姐可以“借(lend)”给他一些钱。
11.A.cat
B.fish
C.dog
D.kid
答案:C
解析:下文中的“Aftercatchingthedog...”对本空有提示。
12.A.carry
B.feed
C.raise
D.find
答案:D
解析:由下文中的“BrianfoundFifibehindatree.”可知,Timmons夫人让Brian帮忙“找(find)”狗。
13.A.busy
B.lucky
C.satisfied
D.happy
答案:D
解析:由下文Brian帮忙找狗并打算成立宠物服务中心可推断,他很“高兴(happy)”能帮助Timmons夫人。
14.A.cheer
for
B.run
after
C.depend
on
D.work
on
答案:B
解析:由上文中的“hadgottenout”和下文中的“catching”可知,Timmons夫人年龄大了,“追(runafter)”不动她的狗了。
15.A.sold
B.returned
C.introduced
D.advertised
答案:B
解析:由下文Timmons夫人感谢Brian可知,Brian捉到狗之后,把它“还(returned)”给了Timmons夫人。
16.A.surprised
B.sorry
C.hopeful
D.thankful
答案:D
解析:Timmons夫人给Brian两美元表示“感谢(thankful)”。
17.A.pay
B.call
C.choose
D.avoid
答案:A
解析:由上文中的“twodollars”可知,Timmons夫人“付(pay)”给Brian钱。
18.A.question
B.problem
C.idea
D.duty
答案:C
解析:下文中的“Hewouldsetupapetservicecentre.”是Brian想到的“主意(idea)”。
19.A.look
at
B.look
for
C.look
up
D.look
after
答案:D
解析:由上文中的“petservicecentre”和下文中的“takecareof”可知,Brian打算成立宠物服务中心帮助邻居“照料(lookafter)”宠物。
20.A.mistake
B.dream
C.situation
D.importance
答案:B
解析:通过成立宠物服务中心帮助邻居照料宠物这种方式赚钱能够使Brian很快实现自己买自行车的“梦想(dream)”。
五、短文改错
As
you
know,Spring
Festival
in
China
is
a
grand
festival.We
celebrate
it
cheerful.The
day
before
the
festival
is
eve.People
has
a
thorough
cleaning
anywhere.On
the
evening
the
whole
family
are
sitting
together,having
supper
or
watching
TV
until
midnight.The
money,which
called
“Yasuiqian”,is
given
for
children
by
elders
as
a
gift.On
the
first
day
of
the
new
year,all
the
people,old
and
young,put
on
new
clothes,pay
a
visit
to
our
friends
and
relatives
and
wish
each
others
good
luck
in
the
new
year.
答案:第一句:在Spring
Festival前加the
第二句:cheerful→cheerfully
第四句:has→have;anywhere→everywhere
第五句:On→In;or→and
第六句:在called前加is;for→to
第七句:our→their;others→other第一单元过关检测
(时间:90分钟 满分:120分)
第一部分 阅读理解(共两节,满分40分)
第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)
阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。
A
Festivalsaroundtheworld
RakshaBandhan
This
is
a
Hindu
festival
held
in
August.Sisters
give
their
brothers
a
rakhi,a
bracelet
made
of
thread.In
return,the
brothers
promise
to
care
for
their
sisters.
Moomba
This
takes
place
each
year
in
Melbourne,Australia.There
are
boat
races
in
the
Yarra
River,parades
and
art
shows.
USIndependenceDay
This
is
held
on
4th
July.The
US
flag
is
flown
from
buildings
and
people
hold
parties
to
celebrate
the
birth
of
the
nation.
BastilleDay
On
14th
July,people
in
France
celebrate
this
occasion
with
flags
and
fireworks.It
marks
the
start
of
the
French
Revolution.
MayDay
The
1st
of
May
is
the
day
when
northern
Europeans
welcome
spring.People
wear
green
leaves
and
dance
outdoors.
CarnivalinRiodeJaneiro
This
is
a
four-day
festival
when
thousands
of
people
in
costume
dance
the
samba
through
the
streets.
JoanofArc
Joan
of
Arc,the
French
girl-soldier
is
honoured
on
the
30th
of
May.It
was
the
day
she
was
burnt
to
death
by
the
English
in
1431.
1.Which
of
the
following
is
NOT
one
of
the
activities
on
the
Moomba
Festival?
A.Boat
races.      
B.Parades.
C.Art
shows.
D.Dancing
the
samba.
答案:D
解析:细节理解题。由Moomba中的“ThereareboatracesintheYarraRiver,paradesandartshows.”可知选D项。
2.Which
festival
marks
the
day
when
the
nation
was
set
up?
A.US
Independence
Day.
B.May
Day.
C.Bastille
Day.
D.Carnival
in
Rio
de
Janeiro.
答案:A
解析:细节理解题。由USIndependenceDay中的“peopleholdpartiestocelebratethebirthofthenation”可知选A项。
3.Which
festival
is
held
in
memory
of
a
famous
person?
A.Moomba.
B.Bastille
Day.
C.Raksha
Bandhan.
D.Joan
of
Arc.
答案:D
解析:细节理解题。由JoanofArc中的“ItwasthedayshewasburnttodeathbytheEnglishin1431.”可知选D项。
B
A
long
time
ago,I
was
returning
from
my
friend’s
house.My
father
parked
the
car
in
front
of
our
house.We
were
opening
the
gate
when
suddenly
we
noticed
two
puppies
run
onto
our
lawn.
They
were
differently
coloured

one
was
brown
as
a
cup
of
coffee
with
its
tail
and
ear
hair
dipped
in
black
while
the
other
puppy
was
a
biscuit
colour
with
the
tip
of
its
tail
dipped
in
white
and
its
forehead
had
a
white
spot.And
that’s
why
we
named
them
Coffee
and
Biscuit.Coffee
is
female
and
Biscuit
is
male.In
other
words
they
both
are
twins
by
a
minute.Well,since
then
they
have
been
with
us.
Now
here
comes
the
shocking
part.Coffee
has
been
with
us
only
for
one
year
and
11
months.Guess
why?Coffee
will
soon
be
sent
away.At
this
time
it
is
known
that
dogs
have
a
sense
of
temper
and
start
biting
people
that
come
near
them.And
so
with
a
lot
of
arguing
I
let
my
parents
take
Coffee
to
a
farmer’s
far
away.They
tried
to
assure
me
that
Coffee
would
have
a
great
time.But
Biscuit
and
I
couldn’t
stand
the
pain
of
losing
a
friend
and
a
sister.
After
a
month,the
night
before
Christmas
I
made
my
Christmas
wish:I
wished
that
Coffee
would
come
back
to
me
on
Santa’s
sleigh
(雪橇).The
next
morning,I
woke
up
to
hear
the
singing
of
birds.I
jumped
out
of
bed
and
ran
towards
the
Christmas
tree.There
were
almost
100
presents.We
started
to
open
our
gifts.In
the
end
there
was
just
one
remaining.It
was
wrapped
in
a
green
gift
paper
and
tied
with
a
red
ribbon.I
opened
it
up
and
guessed
who
jumped
out.It
was
my
lost
Coffee.She
looked
absolutely
beautiful.My
parents
explained
that
she
had
been
scratching
the
front
door
last
night!
4.The
story
mainly
tells
   .?
A.a
lovely
and
little
pet
was
recovered
B.the
author
gave
up
his
pet
C.the
pet
can
bring
a
whole
world
of
happiness
D.people
should
protect
dogs
答案:A
解析:主旨大意题。这篇文章叙述了作者父母把一只顽皮的小狗送给了他人,而这只小狗竟然在圣诞节的前夜跑回来,并被父母当礼物送给作者的故事。即这只小狗失而复得,故选A项。
5.The
features
of
the
dogs
are
that
   .?
A.Coffee’s
ear
is
brown
B.Biscuit
likes
to
eat
biscuits
terribly
C.Coffee
has
a
black
tail
D.Biscuit’s
forehead
has
a
white
spot
答案:D
解析:细节理解题。根据第二段中的第一句可知Coffee的毛皮是棕色的,但尾巴和耳朵的毛有黑色,而Biscuit是饼干的颜色,但尾巴梢上有白色,前额有白色斑点。故选D项。
6.The
author
had
got
Coffee
lost
   .?
A.because
it
often
fought
with
Biscuit
B.because
his
parents
disliked
the
dog
at
home
C.because
it
began
attacking
people
D.because
it
got
lost
when
going
out
答案:C
解析:细节理解题。根据文章第三段中的“Atthistimeitisknownthatdogshaveasenseoftemperandstartbitingpeoplethatcomenearthem.”可知,这么大的狗开始有脾气了,开始咬走近它们的人。故选C项。
7.What
can
we
infer
from
the
passage?
A.Coffee
will
be
thrown
away
after
Christmas.
B.His
parents
will
never
give
Coffee
away
again.
C.The
author
is
always
worried
about
Coffee.
D.His
parents
hardly
bought
presents
for
the
author.
答案:B
解析:推理判断题。根据文章最后一段可知,父母看到小狗挠门时便把它作为礼物送给了作者,看到作者因小狗失而复得而那么高兴,父母一定会把小狗留下来,故选B项。
C
The
Chongyang
Festival
falls
on
the
9th
day
of
the
ninth
month
of
the
Chinese
lunar
calendar,so
it
is
also
known
as
the
Double
Ninth
Festival.
The
festival
is
held
in
the
golden
season
of
autumn,at
harvest-time.The
bright
clear
weather
and
the
joy
of
bringing
in
the
harvest
make
for
a
festival
happy
atmosphere.The
Chongyang
Festival
is
usually
perfect
for
outdoor
activities.Climbing
a
mountain,carrying
a
spray
of
dogwood(茱萸)
and
drinking
chrysanthemum(菊花)
wine
have
become
the
traditional
activities
of
the
festival.
The
dogwood
is
a
plant
with
a
strong
fragrance(香气),and
is
often
used
as
a
Chinese
herbal
medicine.People
in
ancient
times
believed
it
could
drive
away
evil
spirits
and
prevent
one
from
getting
a
chill(寒意)
in
late
autumn.So
its
history
as
a
medicine
goes
back
many
centuries.But
the
custom
of
carrying
a
spray
of
dogwood
during
the
Double
Ninth
Festival
is
slowly
dying
out
and
many
people
in
the
cities
do
not
even
know
what
a
dogwood
spray
looks
like.
Early
in
Han
Dynasty,about
2000
years
ago,people
used
to
climb
a
high
platform
outside
the
capital
city
of
Chang’an
on
the
occasion
of
the
Chongyang
Festival.For
many,it
was
the
last
outing
of
the
year
before
the
onset
of
winter.The
custom
evolved(发展成)
into
present
form,when
people
go
climbing
to
get
some
exercises
as
well
as
enjoy
the
autumn
scenery.
But
what
about
those
people
who
live
in
plains
far
from
any
mountain?The
problem
is
solved
by
going
for
a
picnic
and
eating
cakes.The
Chinese
word
for
“cake”
is
“Gao”,a
homonym(同音异义词)
of
the
Chinese
word
for
“high”.Mountains
are
high,so
eating
cakes
can,by
a
stretch
of
the
imagination,take
the
place
of
going
for
a
climb.
8.Why
do
people
carry
a
spray
of
dogwood
on
Chongyang
Festival?
A.Because
the
dogwood
is
a
plant
with
a
strong
fragrance.
B.Because
the
dogwood
can
be
used
as
a
Chinese
herbal
medicine.
C.Because
the
dogwood
has
a
long
history
as
a
medicine.
D.Because
people
believed
the
dogwood
could
drive
away
evil
spirits
and
prevent
one
from
chill.
答案:D
解析:细节理解题。根据第三段的“Peopleinancienttimesbelieveditcoulddriveawayevilspiritsandpreventonefromgettingachillinlateautumn.”可知佩戴茱萸的原因。
9.People
now
climb
mountains
on
the
Chongyang
Festival
   .?
A.to
have
a
last
outing
of
the
year
before
the
onset
of
winter
B.to
get
some
dogwoods
C.to
climb
a
high
platform
D.to
get
some
exercise
as
well
as
enjoy
the
beautiful
autumn
scenery
答案:D
解析:细节理解题。根据第四段的“Thecustomevolvedintopresentform,whenpeoplegoclimbingtogetsomeexercisesaswellasenjoytheautumnscenery.”可知选D项。
10.People
living
in
plains
far
from
mountains
eat
cakes
because
   .?
A.the
Chinese
word
for
“cake”
is
“Gao”
B.the
Chinese
word
“Gao”
for
“cake”
has
the
same
sound
with
the
Chinese
word
for
“high”
C.they
often
take
cakes
to
go
for
a
picnic
on
the
festival
D.they
like
eating
cakes
答案:B
解析:细节理解题。最后一段讲的是平原地区的人们过重阳节的习俗,他们远离大山,无法登高。由于在汉语中,“糕”与“高”同音,他们用吃糕的方式庆祝重阳节。
11.Which
of
the
following
is
TRUE?
A.The
Double
Ninth
Festival
is
on
September
9th.
B.People
climbed
mountains
to
celebrate
the
Chongyang
Festival
in
Han
Dynasty.
C.People
often
celebrate
the
Chongyang
Festival
in
the
open
air.
D.Eating
cakes
is
just
like
climbing
mountains.
答案:C
解析:细节理解题。根据第二段的“TheChongyangFestivalisusuallyperfectforoutdooractivities...becomethetraditionalactivitiesofthefestival.”可知,人们经常在户外庆祝重阳节。
D
February
has
long
been
a
month
of
romance.With
the
sweet
smell
of
roses
in
the
air,romantic
films
hit
cinemas
and
love
stories
fill
newspapers
and
magazines.
On
the
14th
day,it
is
customary
for
a
boy
to
take
his
girlfriend
out
to
dinner,buy
her
flowers
and
chocolates,write
poems,sing
to
her
or
even
spell
out
her
name
with
rose
petals!
This
is
the
scene
that
greets
you
on
Valentine’s
Day,named
after
Valentine
who
was
a
priest
in
the
third
century
Rome.When
the
emperor
decided
that
single
men
made
better
soldiers
than
those
with
wives,he
banned
marriage.
But
Valentine
continued
to
perform
marriage
ceremonies
for
young
lovers
in
secret.When
his
actions
were
discovered,the
emperor
had
him
put
to
death.
While
in
prison,it
is
said
that
Valentine
fell
in
love
with
the
daughter
of
his
prison
guard.Before
his
death,he
wrote
her
a
letter,which
he
signed
“From
your
Valentine”,an
expression
that
is
still
in
use
today.
Valentine
died
for
what
he
believed
in
and
so
he
was
made
a
Saint,as
well
as
becoming
one
of
history’s
most
romantic
figures.
Nowadays,Valentine’s
Day
wins
the
same
popularity
among
Chinese
young
people.It
is
a
time
when
students
“don’t
want
to
be
alone”
according
to
Gao
Shunjie,a
student
reporter
for
21stCenturyTeens
in
Jinling
High
School,Nanjing.Some
of
her
classmates
are
planning
to
make
Valentine’s
cards
for
parents,teachers
and
friends.Others
want
to
hold
parties
at
which
they
will
exchange
small
gifts
and
eat
heartshaped
cakes.The
idea
is
to
have
fun
and
encourage
people
to
share
in
the
spirit
of
St.Valentine.
12.Why
is
February
a
month
of
romance?
A.Because
people
will
enjoy
the
pleasant
feeling
that
the
sweet
smell
roses
bring
them.
B.Because
a
lot
of
romantic
films
will
be
on
show
in
February.
C.Because
people
can
read
a
lot
of
love
stories
in
newspapers
or
magazines.
D.Because
Valentine’s
Day
is
on
the
14th
February,when
many
romantic
things
will
happen.
答案:D
解析:细节理解题。根据第二段可知,在2月14日这一天,男孩通常都要邀请女朋友共赴晚餐,还要为女朋友买花和巧克力,为她写诗,为她歌唱,所以二月份会有许多浪漫的事情发生。
13.The
emperor
banned
marriage,because
he
   .?
A.was
not
satisfied
with
the
marriage
ceremonies
held
by
priests
B.thought
a
single
man
was
better
than
a
married
man
as
a
soldier
C.envied
men
marrying
women
D.thought
marriage
was
evil
答案:B
解析:细节理解题。根据第三段最后一句可知,罗马皇帝认为单身男人比有妻子的男人更适合当兵打仗,于是他下令禁止结婚。
14.If
a
girl
receives
a
letter
at
the
end
of
which
“From
your
Valentine”
is
signed,the
letter
is
written
by
   .?
A.a
men
also
called
Valentine
B.her
pet
called
Valentine
C.her
boyfriend
who
is
also
called
Valentine
D.her
lover
答案:D
解析:推理判断题。根据第五段可知,瓦伦丁给狱卒的女儿写了一封信,信中他签上了“来自你的瓦伦丁”,这一措辞沿用至今。据此可以推断,在信尾签有“来自你的瓦伦丁”的应当是女孩子的爱人。
15.The
purpose
of
the
passage
is
to
tell
us
   .?
A.a
love
story
happening
between
Valentine
and
a
daughter
of
a
guard
B.the
history
of
Valentine’s
Day
and
it
wins
popularity
among
Chinese
young
people
C.a
priest
who
loved
bravely
facing
pressure
from
the
emperor
D.that
February
is
a
month
of
romance
答案:B
解析:写作意图题。通读全文内容可知,文章主要帮助我们了解情人节的历史,以及它在中国年轻人当中的普及程度。
第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)
根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
Every
time
the
last
month
of
Chinese
lunar
year
nears
the
end,Chinese
communities
around
the
globe
are
preparing
to
launch
next
New
Year
celebrations. 16 
Here’s
something
you
need
to
know
about
Chinese
New
Year:?
 17 ?
Chinese
New
Year
is
the
longest
national
holiday
in
China
and
New
Year’s
day
is
the
most
important
date
in
the
Chinese
calendar.Chinese
New
Year
is
based
on
the
ancient
Chinese
lunar
calendar,falling
on
the
second
new
moon
after
winter
solstice(冬至)—meaning
it
changes
each
year.
Roughly
a
sixth
of
the
world
will
observe
Chinese
New
Year,with
celebrations
in
Singapore
and
Malaysia,along
with
other
countries
with
significant
Chinese
populations. 18 ?
HowisChineseNewYearcelebrated?
Many
celebrations
take
place,including
parades,dragon
dances,reunions
and
wonderful
dinners.Red
clothing
is
considered
essential,as
it
is
said
to
scare
off
the
mythical
monster
Nian.Children
are
traditionally
given
red
envelopes
with
money
inside
which
they
sleep
with
under
their
pillows,which
is
said
to
bring
them
good
fortune
and
happiness.
 19 
On
Day
2
it
is
traditional
to
visit
friends
and
relatives;on
Day
3
people
tend
to
stay
at
home
as
it
is
not
seen
as
fortunate
to
socialise.The
final
day,Day
15,sees
the
Lantern
Festival,where
red
Chinese
lanterns
are
released
into
the
sky.?
Whatdoestheyearoftheroostermean?
2017
is
the
year
of
the
tenth
Chinese
zodiac(十二生肖),the
rooster. 20 
Those
born
in
1957
or
2017
are
fire
roosters,and
are
considered
trustworthy,with
a
strong
sense
of
timekeeping
and
responsibility
at
work.They
are
also
thought
to
be
talkative,popular
among
a
crowd
and
loyal.?
A.What
is
Chinese
New
Year?
B.When
is
Chinese
New
Year
coming?
C.Each
day
has
its
own
celebration.
D.However,this
is
the
year
of
the
fire
rooster.
E.It
is
pronounced
“Gong
Xi
Fa
Cai”
in
Mandarin.
F.It
is
the
most
important
holiday
in
the
Chinese
calendar.
G.London
and
San
Francisco
both
claim
to
host
the
largest
celebrations
outside
of
Asia.
答案:16~20
FAGCD
第二部分 语言知识运用(共两节,满分45分)
第一节(共20小题;每小题1.5分,满分30分)
阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。
Year
after
year
my
brothers,sister
and
I
would
lie
in
bed
awake
on
Christmas
morning.We
were
just
 21 
to
hear
my
father’s
voice
saying
it
was
all
right
to 22 .Usually
I
was
the
first
one
to
jump
out
of
bed.I
can
still
 23 ,my
growing
eagerness(渴望)
for
the 24 
every
year.?
Even
now
as
I
 25 the
boxes
of
Christmas
decorations(装饰品)
I
can
see
the
same
familiar
ones:the
presents
with
our
birth
years
on
them,our
five
stockings(长袜),four
for
the
 26 ,one
for
the
dog.It
used
to
be
easy
for
us
to 27 when
to
put
up
the
decorations.But
now
since
we
all
have 28 and
social
lives,it
is
usually
a
hurried
activity.?
As
we
get
older,the
season
almost
brings
a 29 to
a
little
place
in
our
hearts.The
worst
was
the
year
after
my
grandparents
had 30 .We
couldn’t
go
to
their
house
to
celebrate
the
holiday
any
more. 31 ,we
just
had
a
get-together
in
our
house.Now
when
I
 32 to
it,I
miss
the
special
 33 my
grandfather
gave
me
for
Christmas.I
even
miss
him
 34 me
“Jessie”,even
though
I
can’t
 35 when
people
call
me
that.?
Things
change,not
always
for
the
good, 36 not
always
for
the
bad
either.And
the
things
that
don’t
 37 
have
the
most
important
meaning
to
us,and
I’m
sure
they
will
be
there
for
the 38 
of
our
lives.After
all,every
time
I
hear
my
father’s
 39 “All
right
you
guys,come
on
down,nice
and
slow”
and
we
go
down
the
stairs,first
my
brother,then
me,then
my
sister,then
my
older
brother,I
still 40 
the
true
Christmas
spirit.?
21.A.advising  B.starting C.wishing  D.forgetting
答案:C
解析:根据该句后的“UsuallyIwasthefirstonetojumpoutofbed.”及mygrowingeagerness可知,作者渴望听到父亲的声音。
22.A.come
up
B.come
down
C.come
on
D.come
out
答案:B
解析:根据文章最后一段中的comeondown及wegodownthestairs可知,父亲是叫他们下楼,故选comedown。
23.A.discover
B.understand
C.receive
D.remember
答案:D
解析:从上文作者对自己在圣诞节早晨急切行为的生动描述中不难看出,作者对圣诞节的记忆很深,所以此处指作者仍然记着自己对圣诞节的渴望。故选remember。
24.A.year
B.season
C.habit
D.result
答案:B
解析:第三段首句中的theseason提示,此处指圣诞节这个时期。
25.A.throw
away
B.set
down
C.look
through
D.give
up
答案:C
解析:从冒号后列举的东西可知,作者是说自己翻看圣诞节的礼品盒。故选lookthrough。
26.A.kids
B.girls
C.boys
D.babies
答案:A
解析:根据最后一段“firstmybrother,thenme...brother”可知,作者家有4个孩子,选项中girls,boys和babies所指的意思不全面,所以都不对。
27.A.wonder
B.get
C.record
D.decide
答案:D
解析:本句与下句“itisusuallyahurriedactivity”形成对比,所以可以推知,过去很容易决定什么时候把圣诞节装饰品挂起来。
28.A.toys
B.balls
C.jobs
D.candies
答案:C
解析:结合本空后的sociallives可以推知,此处指他们都有了自己的工作。
29.A.surprise
B.pain
C.joy
D.disappointment
答案:B
解析:本空后是对一些痛苦经历的描述,所以此处是指节日也会带来痛苦,故选pain。
30.A.died
B.failed
C.succeeded
D.married
答案:A
解析:联系句中的theworst等语境可知,此处指祖父母都去世了。
31.A.Possibly
B.Indeed
C.Instead
D.Luckily
答案:C
解析:由于祖父母都去世了,作者不再去祖父母家过节,而是在自己家里团聚。instead“代替”。
32.A.move
back
B.turn
back
C.step
back
D.think
back
答案:D
解析:当作者回顾过去的事情的时候,仍然很想念……moveback“搬回”;turnback“转身”;stepback“走回”均不符合语境。
33.A.gifts
B.news
C.replies
D.tools
答案:A
解析:过圣诞节,祖父自然要送作者礼物,故选gifts。
34.A.bringing
B.calling
C.telling
D.introducing
答案:B
解析:这里表述的都是作者对祖父的怀念之情。根据此处语境判断,可知选calling。
35.A.follow
B.listen
C.watch
D.stand
答案:D
解析:尽管作者不能忍受其他人叫她的昵称,但她却怀念祖父这么叫,故选stand。
36.A.and
B.so
C.but
D.or
答案:C
解析:根据上下文的逻辑关系可知,此处表示转折意义,而不是表示并列、因果或选择,故排除A、B和D三项。
37.A.change
B.grow
C.appear
D.happen
答案:A
解析:下文中父亲的话语及作者的兄弟姐妹按顺序下楼,都是没有变的东西。故选change。
38.A.beginning
B.rest
C.truth
D.happiness
答案:B
解析:在悲喜变迁中,那些没有改变的东西对作者意义重大,并将伴随作者余生。
39.A.letters
B.dreams
C.promises
D.words
答案:D
解析:引号内是父亲的话语。故选words。
40.A.need
B.hate
C.feel
D.doubt
答案:C
解析:由上文所述内容可知,作者仍然能感受到真正的圣诞节精神。故选feel。
第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)
阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。
There
are
many
festivals
in
Guizhou
Province.One
of
them
is
Dong
New
Year,41.
falls
in
the
eleventh
lunar
month
after
the
harvest.In
some
villages,the
festival
42.      (take)
place
in
the
tenth
month.Dong
New
Year
is
as
43.(importance)
as
the
Spring
Festival.In
the
days
44.       (lead)
up
to
the
new
year,the
Dong
people
make
new
clothes,clean
their
houses,and
make
rice
cakes.45.      
the
eve
of
the
New
Year,they
prepare“cold
dish”
with
bean
curd
and
homemade
vinegar.It
46.         (give)
as
an
offering
to
one’s
ancestors.Dong
New
Year
is
47.(usual)
celebrated
in
many
Dong
villages
in
the
area
of
Rongjiang
in
Guizhou
Province.The
exact
date
varies
but
falls
during
the
period
late
October
to
early
November.Public
48.        (celebration)
include
the
Lusheng
Festival
and
water
buffalo
fighting.?
Another
one,Miao
Sisters
Festival,is
celebrated
from
the
15th
to
the
17th
day
of
the
third
lunar
month
calendar,when
49.      (marry)
women
make
a
return
to
the
homes
of
their
mothers.At
home,they
prepare
and
eat
50.      special
kind
of
food,black
rice
cake.When
they
return
to
their
own
homes,they
bring
with
them
some
of
it
and
give
it
to
their
husbands
as
gifts.?
答案:41.which 42.takes 43.important 44.leading 45.On 46.is
given 47.usually 48.celebrations
49.married 50.a
第三部分 写作(共两节,满分35分)
第一节 短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)
假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。
增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。
删除:把多余的词用斜线(\)划掉。
修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写出修改后的词。
注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;
2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。
I
am
writing
to
express
my
thanks
for
your
kindly
help
and
care
during
my
stay
in
your
country,without
that
I
wouldn’t
have
enjoyed
it
so
much.
Helping
by
you,I
had
a
chance
to
visit
some
place
of
interest
in
England
and
experience
such
unique
culture
as
well
as
beautiful
scenery.I
do
believe
that
I
had
had
a
better
understanding
of
your
country
or
culture,thanks
to
your
generous
help.In
an
addition,the
comfortable
room,delicious
meals
and
especially
your
friendly
family
made
myself
feel
at
home
during
this
week.
I
will
be
more
than
pleased
if
I
have
the
opportunity
repay
your
kindness.I
will
show
you
around
if
you
come
to
China.I
am
looking
forward
to
your
come.
答案:第一句:kindly→kind;that→which
第二句:Helping→Helped;place→places
第三句:第一个had→have;or→and
第四句:去掉an;myself→me
第五句:repay前加to
第七句:come→coming
第二节 书面表达(满分25分)
请你根据以下提示用英文介绍一下中国的元宵节
(Chinese
Lantern
Festival)。
名称:元宵节
时间:中国阴历一月十五日
方式:猜灯谜、观狮舞、做游戏、放烟花等
食品:吃元宵
意义:象征家庭团圆、幸福;庆祝历史,传承文化
要求:1.词数100左右;
2.开头已给出,但不计入总词数;
3.可适当增加细节,注意行文连贯。
参考词汇:灯笼
lantern;元宵
sticky
dumplings;放烟花
light
fireworks:灯谜
lantern
riddles
The
Chinese
Lantern
Festival
falls
on
January
15
on
the
Chinese
Lunar
Calendar.?????????????????????????
参考范文
The
Chinese
Lantern
Festival
falls
on
January
15
on
the
Chinese
Lunar
Calendar.?
The
Chinese
Lantern
Festival
is
our
traditional
holiday.When
the
day
comes,people
will
carry
lanterns
and
go
to
the
streets
at
night
to
watch
lion
or
dragon
dances,guess
lantern
riddles
and
light
fireworks.The
sticky,round
and
sweet
dumplings
are
the
traditional
food
during
the
festival.In
fact,the
Chinese
name
of
the
festival
comes
from
the
food,which
is
said
to
represent
family
unity
and
happiness.The
Lantern
Festival
is
of
great
importance
for
us
Chinese
to
celebrate
history
and
keep
our
culture
alive.UNIT
1
FESTIVALS
AND
CELEBRATIONS
SectionⅣ ListeningandTalking&ReadingforWriting
课后·训练提升
一、单词拼写
1.They
proudly
declared
themselves
part
of
a
new
        (自治的)
province.?
答案:autonomous
2.He
sometimes
f      
that
he
heard
strange
sounds.?
答案:fancied
3.They
have
been
friends
for
years
but
he
       (完全地)
refused
to
help
her
cheat
in
the
exam.?
答案:absolutely
4.His
father
stepped
inside
and
closed
the
i     
door
behind
him.?
答案:inner
5.To
be
f     ,I
don’t
agree
with
you
on
that
issue.?
答案:frank
6.Please
be
b     
since
I
am
very
busy
preparing
for
an
English
exam.?
答案:brief
二、翻译句子
1.除了最后一题外,所有题目我都可以解答。
                                   
答案:I
can
answer
all
the
questions
except
for
the
last
one.
2.看来现在没有什么工作需要你做了。
                                   
答案:There
seemed
to
be
no
work
for
you
to
do
now.
3.他看起来就像他认识她很久了。
                                   
答案:He
looks
as
if
he
had
known
her
for
a
long
time.
4.他的意见代表大多数学生的意见。
                                   
答案:His
opinion
represents
that
of
the
most
students.
5.实话告诉你,我和大部分的老朋友都失去联系了。
                                   
答案:To
be
frank
with
you,I’ve
been
out
of
touch
with
most
of
my
old
friends.
三、阅读理解
The
Carnival
of
Brazil
is
an
annual
festival
held
46
days
before
Easter,especially
famous
for
the
Carnival
in
Rio
de
Janeiro.Carnival
celebrations
are
believed
to
have
roots
in
the
festival
of
Saturnalia,which,adapted
to
Christianity,became
a
farewell
to
bad
things
in
a
season
of
religious
discipline
to
regret
and
prepare
for
Christ’s
death
and
coming
back
to
life.
Modern
Brazilian
Carnival
dates
back
to
Rio
de
Janeiro
in
1641.It
originally
copied
the
European
form
of
the
festival,later
taking
in
elements
of
Native
American
and
African
cultures.In
the
late
19th
century,the
strings(弦乐器)
were
introduced
in
Rio
de
Janeiro.These
were
pageant(游行)
groups
that
paraded
through
city
avenues
performing
on
instruments
and
dancing.Today
they
are
known
as
blocks,consisting
of
a
group
of
people
who
dress
in
costumes
or
special
T-shirts
with
themes
or
logos.Blocks
are
generally
connected
with
particular
neighbourhoods;they
include
both
a
music
group
and
a
lot
of
revelers(狂欢者).
Block
parades
have
become
an
expressive
feature
of
Rio’s
Carnival.Today,they
number
more
than
100
and
the
groups
increase
each
year.Blocks
can
be
formed
by
small
or
large
groups
of
revelers
with
a
clear
title.Before
the
show,they
gather
in
a
square,then
parade
in
sections
of
the
city,often
near
the
beach.Carnival
time
in
Rio
is
very
interesting,but
is
also
the
most
expensive
time
to
visit
Rio.Hotel
rooms
and
other
lodgings(住宿)
can
be
up
to
four
times
more
expensive
than
the
regular
rates.There
are
big
crowds
at
some
locations
and
life
is
far
from
ordinary
in
many
parts
of
town.
1.What
can
we
infer
from
the
first
paragraph?
A.The
Carnival
of
Brazil
is
often
held
after
Easter.
B.The
Carnival
of
Brazil
comes
from
Easter
and
Saturnalia.
C.The
Carnival
of
Brazil
is
mainly
to
celebrate
the
birth
of
Christ.
D.The
Carnival
of
Brazil
is
a
festival
to
regret
and
begin
a
new
life.
答案:D
解析:推理判断题。根据第一段的“CarnivalcelebrationsarebelievedtohaverootsinthefestivalofSaturnalia,which,adaptedtoChristianity,becameafarewelltobadthingsinaseasonofreligiousdisciplinetoregretandprepareforChrist’sdeathandcomingbacktolife.”可知,巴西的狂欢节是为了表示与过去的旧生活告别,开始新生活的节日。故选D项。
2.How
long
is
the
history
of
the
people’s
celebrating
modern
Brazilian
Carnival?
A.About
100
years.
B.Less
than
two
centuries.
C.Over
five
centuries.
D.More
than
370
years.
答案:D
解析:细节理解题。根据第二段的“ModernBrazilianCarnivaldatesbacktoRiodeJaneiroin1641.”可知,这个节日有370多年了,故选D项。
3.We
can
infer
from
the
2nd
paragraph
that
   .?
A.block
parades
become
bigger
and
bigger
B.block
parades
can
only
be
formed
by
big
groups
of
revelers
C.the
theme
of
blocks
must
be
serious
D.blocks
always
parade
only
on
the
beach
答案:A
解析:细节理解题。根据第二段的“Todaytheyareknownasblocks,consistingofagroupofpeoplewhodressincostumesorspecialT-shirtswiththemesorlogos.”可知A项正确。
4.What
is
the
passage
mainly
about?
A.The
famous
carnivals
in
the
world.
B.How
the
carnival
was
introduced
in
Brazil.
C.The
happy
life
of
the
people
in
Rio
de
Janeiro.
D.The
carnival
in
Rio
de
Janeiro.
答案:D
解析:主旨大意题。本文主要讲述的是巴西的狂欢节。故选D项。
四、七选五阅读理解
Black
Friday
is
the
day
after
Thanksgiving
Day
in
the
USA,falling
on
the
Friday
after
the
fourth
Thursday
in
November.
 1 ?
Many
people
have
a
day
off
work
or
choose
to
take
a
day
from
their
annual
leave
on
Black
Friday.Some
people
use
this
to
make
trips
to
see
family
members
or
friends
who
live
in
other
areas
or
to
go
on
vacation.Shopping
for
Christmas
presents
is
popular
on
Black
Friday.Many
stores
have
special
offers
and
lower
their
prices
on
some
goods,such
as
toys.
Publiclife
 2 
Many
people
take
a
day
off
on
the
day
after
Thanksgiving
Day.Many
organisations
also
close
for
the
Thanksgiving
weekend.?
Public
transit
systems
may
run
on
their
normal
schedule
or
may
have
changes.Some
stores
extend
their
opening
hours
on
Black
Friday. 3 ?
Background
Black
Friday,the
day
after
Thanksgiving
Day,is
one
of
the
busiest
shopping
days
in
the
USA. 4 
One
theory
is
that
the
wheels
of
vehicles
in
heavy
traffic
on
the
day
after
Thanksgiving
Day
left
many
black
marking
on
the
road
surface,leading
to
the
term
“Black
Friday”.?
The
other
theory
is
that
the
term
“Black
Friday”
comes
from
an
old
way
of
recording
business
accounts. 5 Many
businesses,particularly
small
businesses,started
making
profits
before
Christmas.Many
hoped
to
start
showing
a
profit,marked
in
black
ink,on
the
day
after
Thanksgiving
Day.?
More
recently,Black
Friday
has
been
exported
to
nations
outside
of
North
America
such
as
the
United
Kingdom
by
major
online
retailers
like
Amazon
or
Apple.In
2011,IBM
reported
online
Black
Friday
sales
were
up
by
24.3%,according
to
a
study
that
includes
500
retailers.
A.People’s
activities
B.History
of
Black
Friday
C.Losses
were
recorded
in
red
ink
and
profits
in
black
ink.
D.A
busy
shopping
day
is
a
holiday
in
some
states.
E.There
can
also
be
jams
on
roads
to
popular
shopping
destinations.
F.There
are
two
popular
theories
as
to
why
it
is
called
Black
Friday.
G.Black
Friday
is
not
a
federal
holiday
but
a
public
one
in
some
states.
答案:1~5
AGEFC
五、语篇填空
The
Dragon
Boat
Festival
is
celebrated
on
the
5th
day
of
the
5th
lunar
month
according
to
the
Chinese
calendar.For
thousands
of
years,the
festival
1.          (mark)
by
eating
zongzi
and
racing
dragon
boats
in
honour
of
Qu
Yuan,who
is
said
to
have
drowned
himself.?
Qu
was
a
minister
of
the
State
of
Chu
2.(situate)
in
the
present-day
Hunan
and
Hubei
provinces,during
the
Warring
States
Period(战国时期).He
was
loyal
and
highly
respected.3.       ,he
was
dismissed
from
office.4.       (realise)
that
the
country
was
in
the
hands
of
bad
officials,Qu
jumped
into
River
Miluo
on
the
5th
day
of
the
5th
lunar
month.Nearby
fishermen
rushed
over
to
save
him
but
were
5.      (able)
to
recover
his
body.?
The
people
of
Chu
6.       ?
were
sad
for
Qu’s
death
threw
rice
into
the
river
to
feed
his
spirit
7.
year
on
the
day
of
his
death.But
one
year,the
spirit
of
Qu
appeared
and
told
the
people
that
a
huge
reptile(爬行动物)
in
the
river
had
stolen
the
rice.The
spirit
then
advised
8.      (they)
to
wrap
the
rice
and
tie
it
9.      
throwing
it
into
the
river.?
During
the
Dragon
Boat
Festival,zongzi
is
eaten
to
symbolise(象征,表示)
the
rice
offerings
to
Qu.And
the
dragon
boat
races
symbolise
10.
attempts
to
rescue
and
recover
Qu’s
body.
答案:1.has
been
marked 2.situated 3.However 4.Realising 5.unable 6.who 7.every 8.them 9.before 10.theUNIT
1
FESTIVALS
AND
CELEBRATIONS
SectionⅢ DiscoveringUsefulStructures
课后·训练提升
一、单句语法填空
1.We
heard
them
       (argue)
against
the
plan
of
the
project.?
答案:arguing
2.The
young
man
       (wear)
long
hair
is
called
Tom.?
答案:wearing
3.It
is
a
fact
that
doing
nothing
is
      (do)
ill.?
答案:doing
4.There
were
some
boys
       (shout)
near
the
window,so
I
couldn’t
fall
asleep.?
答案:shouting
5.Everybody
says
he
is
a
       (promise)
boy.?
答案:promising
6.He
was
good
at
giving
an
       (inspire)
speech,which
made
the
people
crazy.?
答案:inspiring
7.Charlie
Chaplin
was
one
of
the
most
famous
actors
       (respect)
by
the
people.?
答案:respected
8.The
man
     (slide)
into
the
river
is
struggling.?
答案:sliding
二、单句改错
1.John’s
bad
habit
is
read
without
understanding.
                                   
答案:read→reading
2.The
man
stands
there
is
our
headmaster.
                                   
答案:stands→standing
3.It
is
believed
that
if
a
book
is
interested,it
will
surely
interest
the
readers.
                                   
答案:interested→interesting
4.His
job
is
entertain
people
with
all
kinds
of
tricks
he
can
think
of.
                                   
答案:entertain→entertaining
5.Tell
the
children
played
there
not
to
make
such
noise.
                                   
答案:played→playing
6.The
man
wore
a
sad
look
said,“I’ve
lost
my
wallet.”
                                   
答案:wore→wearing
7.There
was
a
terrible
noise
followed
the
sudden
burst
of
light.
                                   
答案:followed→following
8.They
lived
in
a
room
which
facing
the
street.
                                   
答案:去掉which
三、完形填空
When
I
heard
my
name
pronounced
by
the
teacher,I
knew
what
lay
ahead.She
called
me
to
the
whiteboard
to
 1 
a
long
division(除法)
problem.Math
was
my
 2 
subject.When
doing
a
long
division
problem,I
always
 3 
put
the
numbers
in
the
wrong
places, 4 
forgot
to
add
in
the
zeros.?
As
I
 5 
the
whiteboard,I
looked
at
the
blonde
haired
girl
next
to
me,trying
to
 6 
what
she
was
writing. 7 
I
tried
my
best,she
went
faster
than
I
could
understand.Impossible
to
understand.Why
me?Why
couldn’t
I
wrap
my
mind
around
this
strange
concept
that
all
the
other
kids
understood?Why,even
when
I
 8 
my
hardest
to
deal
with
the
division
problems??
Why?Why?
I
 9 
back
salty
tears
and
wrote
some
numbers
randomly(随便地)
on
the
board.The
teacher
read
over
our
answers
silently.?
“Now,class,Susie
did
this
problem
absolutely
correctly.”
“As
for
Tara,”
the
teacher
said, 10 
her
eyes,“I
don’t
 11 
know
what
she
did.”?
The
class
burst
into
 12 ,and
I
felt
my
face
turned
 13 
as
I
tried
to
sink
as
low
as
possible
into
my
seat,hoping
to
 14 
them
from
seeing
me
at
all.However,after
class
my
teacher
wrote
me
a
note, 15 ,“No
one
will
care
how
you
feel,unless
you
 16 
yourself
to
succeed.”?
This
 17 
from
middle
school
is
the
most
impressive
and
the
only
one
I
can
remember.The
experience
made
me
feel
stronger,and
gave
me
 18 .When
I
get
a
 19 
grade
in
school,or
am
put
down
by
somebody,I
think
of
that
moment
and
every
single
one
of
those
whys
that
I
asked
myself,which
gives
me
the
willingness
to
 20 
all
of
those
whys
and
continue
until
perfection,or
as
close
as
I
can
get.?
1.A.find   
B.do
C.make
D.examine
答案:B
解析:由“alongdivisionproblem”可知,这是一道除法题。所以do“做”符合句意。
2.A.favourite
B.best
C.worst
D.last
答案:C
解析:由下文“Ialways   putthenumbersinthewrongplaces,   forgottoaddinthezeros.”可知,数学是作者最差的(worst)学科。?
3.A.repeatedly
B.carefully
C.directly
D.reasonably
答案:A
解析:句意:我总是反复地把数字放在错误的地方,或者忘记加零。repeatedly符合句意。
4.A.nor
B.so
C.or
D.but
答案:C
解析:分析句子可知,前后句意表示选择关系。
5.A.moved
B.approached
C.used
D.returned
答案:B
解析:由前文可知,老师叫他到白板上做除法题,所以作者要走到白板前,接近(approached)白板,才能在白板上做题。
6.A.guess
B.imagine
C.think
D.copy
答案:D
解析:作者不知道怎么做除法题,又不想让自己感到尴尬,所以试图抄袭(copy)旁边女孩的答案。
7.A.If
B.Unless
C.Though
D.Because
答案:C
解析:句意:尽管我尽了最大的努力,但是我不能明白她所写的。分析句子可知,本句为让步状语从句,所以Though“尽管”符合句意。
8.A.suggested
B.asked
C.admitted
D.tried
答案:D
解析:由上文“triedmybest”可知,“triedmyhardest”与“triedmybest”为同义短语。
9.A.gave
B.went
C.held
D.cut
答案:C
解析:句意:我忍住了我的眼泪,随便在白板上写了一些数字。由下文可知,作者没有哭,所以作者忍住了眼泪。holdback“抑制”符合句意。
10.A.rolling
B.closing
C.focusing
D.opening
答案:A
解析:此处指老师转了一下眼珠,表示与前面情况的对比,否定了我所做的答案。
11.A.even
B.never
C.hardly
D.still
答案:A
解析:even表示加强语气。
12.A.anger
B.laughter
C.cheering
D.enjoyment
答案:B
解析:句意:全班哄堂大笑,我尽可能地低着头坐到座位上,希望能阻止他们看到我。burstintolaughter“突然大笑”符合句意。
13.A.puzzled
B.annoyed
C.pale
D.red
答案:D
解析:根据常识可知,全班哄堂大笑,作者觉得很尴尬,所以脸红(red)了。
14.A.protect
B.judge
C.prevent
D.differ
答案:C
解析:句意:全班哄堂大笑,我尽可能地低着头坐到座位上,希望能阻止他们看到我。preventsbfromdoingsth“阻止某人做某事”符合句意。
15.A.saying
B.writing
C.showing
D.persuading
答案:A
解析:句意:然而,下课后,我的老师给我写了一张纸条,上面写着:“没有人会在意你的感受,除非你强迫自己成功。”say表示书信或者便条的内容。
16.A.force
B.allow
C.forbid
D.hope
答案:A
解析:forcesbtodosth“迫使某人做某事”。老师告诉作者,要逼迫自己成功。
17.A.accident
B.problem
C.promise
D.memory
答案:D
解析:由“themostimpressiveandtheonlyoneIcanremember”可知,这是作者印象最深的,也是作者唯一能记得的记忆(memory)。
18.A.determination
B.explanation
C.frustration
D.imagination
答案:A
解析:根据“feelstronger,and”中的“and”可知,前后句意表示并列关系,由“feelstronger”可知,空处选determination。
19.A.big
B.bad
C.little
D.good
答案:B
解析:or表示选择关系,所以通过putdownbysomebody“被别人羞辱”可知,bad符合句意。
20.A.get
B.answer
C.see
D.find
答案:B
解析:更加有决心回答(answer)所有的问题。
四、语篇填空
ChinaCreatesHarvestFestivalforFarmers
Recently
China
has
set
up
a
special
day
for
farmers
to
celebrate
the
yearly
harvest.It
is
the
first
festival
1.      (create)
by
China
specially
for
the
country’s
farmers.?
“The
country
will
celebrate
the
Chinese
Farmers’
Harvest
Festival
on
the
autumnal
equinox(秋分)
of
China
lunar
calendar
from
this
year,”said
Han
Changbin,minister
of
agriculture
and
rural
affairs,at
2.      
press
conference.Autumnal
equinox
usually
3.      (fall)
between
September
22
and
24,
4.      
the
country’s
agricultural
harvest
season.?
The
festival
will
give
greater
5.      ?(important)
to
rural
work
and
push
for
6.(fast)
development
of
agriculture
and
rural
areas.?
A
variety
of
celebrations
will
be
organised
7.            (display)
the
agricultural
harvest,rural
technology
achievements
and
farmers’
creativeness.Farmers
8.            (encourage)to
involve
in
activities
related
to
their
work
and
life,9.      
waste
should
be
avoided
in
the
celebrations.?
The
rural
economy
is
a
key
part
of
China’s
efforts
to
develop
a
modernised
economy.By
10.(develop)
its
vast
rural
areas,China
expects
to
see
a
strong
agricultural
sector,a
beautiful
countryside
and
wealthy
farmers.
答案:1.created 2.a 3.falls 4.during 5.importance 6.faster 7.to
display 8.are
encouraged 9.but/yet
10.developing
五、短文改错
The
most
important
festival
for
Chinese
people
is
the
Spring
Festival,but
you
can
also
call
it
Chinese
New
Year.It’s
an
oldest
traditional
festival.In
this
day,people
will
put
on
the
New
Year
pictures,fire
the
firecrackers,make
a
New
Year
call
and
child
will
put
on
their
new
clothes.Everyone
is
very
happily.Another
important
Chinese
festival
is
the
Mid-Autumn
Festival,that
is
on
the
lunar
calendar
Aug.15th.On
the
night
of
this
day,the
moon
will
became
round.At
that
night,the
family
members
will
sit
around
the
table
together,talking
about
our
stories,eating
the
mooncakes
and
watch
the
round
moon.
答案:
第一句:but→and
第二句:an→the
第三句:on→up;child→children
第四句:happily→happy
第五句:that→which
第六句:became→become
第七句:our→their;watch→watching