2020~2021学年度第二学期期中调研测试
高二英语试题
注意事项:
1、本试卷共分两部分,第Ⅰ卷为选择题,第Ⅱ卷为非选择题。
2、所有试题的答案均填写在答题纸或答题卡上,答案写在试卷上的无效。
第Ⅰ卷
选择题
第一部分:听力(共20题;每小题1.5分,满分30分)
第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)
听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。
1.
【此处可播放相关音频,请去附件查看】
When
will
the
next
train
get
to
Miami?
A.
At
11:00
a.m.
B.
At
3:00
p.m.
C.
At
4:00
p.m.
【答案】B
【解析】
【原文】M:
Could
you
tell
me
what
time
the
train
to
Miami
leaves?
W:
Yes,
the
next
train
leaves
at
11:00
a.m.
M:
Do
you
know
how
long
it
takes?
W:
Sure,
it
takes
four
hours.
2.
【此处可播放相关音频,请去附件查看】
What
are
the
speakers
discussing?
A.
Where
to
put
the
photograph.
B.
Whether
to
move
the
furniture.
C.
How
to
use
the
phone.
【答案】A
【解析】
【原文】W:
I’ve
put
our
photograph
on
the
wall,
Tom.
It
didn’t
look
good
above
the
cupboard.
M:
But
you
can’t
see
it
by
the
window.
Shall
we
put
it
next
to
the
phone?
W:
It’ll
fall
off
there.
Let’s
leave
it
where
it
is.
3.
【此处可播放相关音频,请去附件查看】
What
are
the
speakers
talking
about?
A.
What
to
bring
to
the
party.
B.
How
to
prepare
a
party.
C.
Whether
to
buy
meat
for
the
party.
【答案】A
【解析】
【原文】W:
Dan,
could
you
bring
some
kind
of
meat
dish
to
the
party
for
me?
M:
Oh,
you
are
asking
the
wrong
person.
I
only
eat
fruit
and
vegetables.
W:
Sorry.
I
forgot.
Well,
maybe
you
could
bring
something
else.
Let
me
look
at
my
list
to
see
what
else
we
need.
4.
【此处可播放相关音频,请去附件查看】
Where
does
the
conversation
take
place?
A.
At
an
airport.
B.
At
a
clinic.
C.
At
a
hotel.
【答案】B
【解析】
【原文】W:
Do
you
have
a
specific
problem
that’s
bothering
you,
Mr.
Sutcliff?
M:
Yes,
that’s
why
I
came
in
for
this
check-up.
This
tooth
on
the
right
has
been
giving
me
a
bit
of
trouble.
5.
【此处可播放相关音频,请去附件查看】
How
will
the
weather
be
this
weekend?
A.
Snowy.
B.
Sunny.
C.
Stormy.
【答案】B
【解析】
【原文】W:
Karl,
it
says
there’ll
be
a
big
snowstorm
sometime
this
week.
We
might
have
to
change
our
plan
to
go
fishing
this
weekend.
M:
Don’t
worry.
The
weather
report
says
it
will
be
sunny
at
the
weekend.
W:
Great!
第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)
听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。
听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】
6.
What
does
the
woman
ask
the
man
to
do?
A.
Give
some
materials
to
new
workers.
B.
Fix
a
copy
machine
quickly.
C.
Hire
some
new
workers.
7.
What
will
the
man
do
next?
A.
Call
a
repair
shop.
B.
Conduct
a
job
interview.
C.
Get
in
touch
with
a
printing
company.
【答案】6.
A
7.
C
【解析】
【原文】W:
Hi,
Jim.
M:
Hi,
Mrs.
Black.
What’s
the
matter?
W:Jim,
weren’t
the
new
job
descriptions
supposed
to
be
handed
out
today?
M:
Yes,
but
the
copy
machine
was
broken,
so
we
had
to
go
to
a
printing
company
to
get
them
done.
W:
Good.
We
need
the
newly
hired
workers
to
follow
the
new
job
descriptions.
Can
you
make
sure
this
is
done
today?
M:
Sure.
I’ll
call
the
printing
company
to
make
sure
they
finish
on
time.
听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】
8.
Who
is
the
woman
probably
talking
to?
A.
The
house
owner.
B.
A
repairman.
C.
A
painter.
9.
What
will
the
woman
do
if
her
problem
isn’t
solved?
A.
Send
a
large
bill
to
the
man.
B.
Find
someone
to
fix
the
wall.
C.
Fix
the
electricity
wires
herself.
【答案】8.
A
9.
B
【解析】
【原文】M:
Hi,
Jack
speaking.
W:
This
is
Rose.
I’ve
phoned
about
the
wall
a
couple
of
times
and
I’m
afraid
nothing’s
happened.
M:
I’m
sorry,
Rose.
I’ll
get
someone
to
fix
it.
W:
The
wet
area
is
spreading
all
the
time
and
it’s
getting
closer
to
the
electricity
wires.
It
could
be
very
dangerous.
If
nothing
is
done
about
it
soon,
I’ll
have
to
find
somebody
myself
to
deal
with
it,
and
it
really
won’t
be
my
fault
if
you
receive
a
very
large
bill.
听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】
10.
What
is
the
main
topic
of
the
conversation?
A.
Putting
shoes
on
dogs.
B.
Buying
toys
for
dogs.
C.
Making
videos
for
dogs.
11.
What
does
the
man
think
about
the
dog
in
the
video?
A.
It
looks
silly.
B.
It
looks
poor.
C.
It
looks
lovely.
12.
Where
will
the
man
go
this
afternoon?
A.
To
a
park.
B.
To
a
store.
C.
To
an
animal
shelter.
【答案】10.
A
11.
C
12.
B
【解析】
【原文】M:
Look
at
that
dog
in
this
video!
It
looks
like
it’s
dancing!
W:
Poor
thing.
That’s
because
people
put
shoes
on
it.
Dogs
aren’t
supposed
to
wear
shoes.
M:
I
think
it’s
great.
It
keeps
the
dogs’
feet
clean
when
they
go
out
for
a
walk.
You
wouldn’t
go
outside
without
shoes
on,
would
you?
W:
I’m
not
a
dog.
It
looks
silly.
M:
I
don’t
think
so.
It
looks
very
cute,
actually.
W:
And
the
owners
put
the
poor
dog
on
the
Internet,
as
if
it
weren’t
bad
enough
that
they
walk
it
through
the
park
like
that...
M:
I
would
take
my
dog
to
the
store
with
shoes
on
this
afternoon.
W:
Well,
that
doesn’t
make
it
right.
It’s
an
animal,
not
a
toy.
People
shouldn’t
dress
their
animals
up
like
humans
and
put
them
online.
听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】
13.
What
state
did
the
woman
drive
from?
A.
Minnesota.
B.
Montana.
C.
California.
14.
What
does
the
man
ask
the
woman
to
do?
A.
Check
in.
B.
Meet
her
group.
C.
Give
a
speech.
15.
Who
does
the
woman
most
probably
want
to
see?
A.
Captain
Jones.
B.
General
Richards.
C.
General
Thompson.
16.
How
does
the
woman
probably
feel
in
the
end?
A.
Excited.
B.
Stressed.
C.
Disappointed.
【答案】13.
C
14.
B
15.
B
16.
C
【解析】
【原文】M:
Welcome
to
your
first
week
of
training
in
Montana.
I’m
your
captain.
You
can
call
me
Captain
Jones.
During
this
winter
term,
we
will
teach
you
the
importance
of
exercise,
teamwork,
and
communication.
W:
We
drove
all
the
way
here
from
California!
It
took
a
whole
day.
But
it’s
worth
it!
M:
Great!
I
have
your
name
here
on
this
list,
Julia,
so
you’re
already
checked
in.
Go
ahead
and
meet
your
group
and
get
to
know
each
other.
W:
First,
I
want
to
know
about
the
special
guest
that
is
coming
to
speak
to
us!
M:
Ah,
you’re
thinking
of
General
Thompson.
He
was
the
captain
of
the
Air
Force
in
World
War
Ⅱ.
W:
Yes!
That’s
him!
My
friend
Nick
and
I
really
want
to
meet
him.
We
saw
a
movie
about
him
called
Last
in
Flight.
M:
Well,
Last
in
Flight
was
actually
about
the
general
of
the
Navy,
General
Richards.
He
is
our
special
guest
next
month.
W:
What?
That’s
the
whole
reason
I
came
to
this
camp!
M:
He
is
giving
a
speech
in
his
hometown
in
Minnesota,
so
he
could
not
come
for
this
term.
听下面一段独白,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】
17.
Where
did
the
idea
of
maker
culture
come
from?
A.
The
DIY
lovers.
B.
Young
people.
C.
Old
people.
18.
What
is
an
important
reason
for
people
to
make
things?
A.
They
can
get
new
skills.
B.
They
produce
something
useful.
C
They
can
create
new
technology.
19.
Where
do
people
learn
to
make
things?
A.
In
school.
B.
From
the
robots.
C.
On
the
Internet.
20.
Why
did
people
have
trouble
joining
the
movement
in
the
past?
A.
It
wasn’t
common.
B.
It
was
expensive.
C.
It
was
difficult.
【答案】17.
A
18.
A
19.
C
20.
B
【解析】
【原文】W:
A
few
years
ago,
everyone
was
crazy
about
DIY
projects,
and
the
idea
of
doing-it-yourself
became
popular.
From
that
idea
came
a
new
culture
called
the
maker
culture.
It’s
got
the
same
idea,
but
it’s
based
on
technology.
The
idea
is
to
make
something
new
out
of
existing
things.
Makers
could
be
young
people
or
old
people,
but
they
all
are
interested
in
knowledge.
They
don’t
always
need
the
things
they’re
creating.
They
usually
are
doing
it
because
they
want
to
learn
new
skills.
They
work
with
robots,
computers,
and
3D
printers.
They
get
ideas
about
how
to
use
these
things
by
going
on
the
Internet.
There
are
websites
for
makers
to
share
their
plans
and
ideas.
Why
is
the
maker
culture
new?People
have
always
loved
making
things,
but
even
a
few
years
ago,
3D
printers
were
too
expensive
for
the
common
person
to
use.
Now,
most
people
can
buy
robots
and
all
kinds
of
technology.
Anything
is
possible
now!
第二部分
阅读理解
(共两节,满分50分)
第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)
A
Best
Diabetes
Diets
U.S.
News
has
ranked
four
leading
diets
based
on
input
from
a
panel
of
health
experts.
Browse
our
diet
profiles
by
narrowing
down
your
results
until
you
find
the
ones
that
are
right
for
you.
The
Flexitarian
Diet
in
Best
Diabetes
Diets
The
Flexitarian
Diet,
which
emphasizes
fruits,
veggies,
whole
grains
and
plant-based
protein,
is
a
smart
and
healthy
choice.
One
panelist
noted
that
this
diet
is
“a
nice
approach
that
could
work
for
the
whole
family.”
READ
MORE
→
OVERALL
SCORE4.1/5WEIGHT
LOSS3.6/5HEALTHY4.7/5
Mediterranean
Dietin
Best
Diabetes
Diets
With
its
emphasis
on
fruits,
vegetables,
olive
oil,
fish
and
other
healthy
fare,
the
Mediterranean
diet
is
extremely
sensible.
READ
MORE →
OVERALL
SCORE4.2/5WEIGHT
LOSS3/5HEALTHY4.8/5
DASH
Dietin
Best
Diabetes
Diets
DASH
fights
high
blood
pressure
and
was
praised
for
its
nutritional
completeness,
safety,
ability
to
prevent
or
control
diabetes,
and
role
in
supporting
heart
health.
READ
MORE
→
OVERALL
SCORE4.1/5WEIGHT
LOSS3.2/5HEALTHY4.8/5
Mayo
Clinic
Diet
in
Best
Diabetes
Diets
The
Mayo
Clinic
Diet
aims
to
make
healthy
eating
a
lifelong
habit,
and
earned
praise
for
its
nutrition
and
safety.
READ
MORE
→
OVERALL
SCORE3.
8/5WEIGHT
LOSS3.
3/5HEALTHY4.
4/5
21.
If
you
got
diabetes
and
wanted
to
lose
weight,
which
food
would
meet
your
needs?
A.
Mayo
Clinic
Diet
B.
Dash
Diet
C.
Mediterranean
Diet
D.
The
Flexitarian
Diet
22
Where
is
the
text
probably
taken
from
?
A.
Novel
B.
Magazine
C.
Website
D.
Newspaper
23.
What
can
be
mentioned
by
the
author
in
this
text?
A.
Dash
Diet
can
benefit
your
heart
health.
B.
All
diabetic
diets
can
fight
high
blood
pressure.
C.
All
the
diabetic
diets
emphasize
their
complete
nutrition.
D.
The
Mayo
Clinic
Diet
has
developed
a
lifelong
healthy
eating
habit.
【答案】21.
D
22.
C
23.
A
【解析】
【分析】这是一篇说明文。文章介绍了四种最适合糖尿病病人的健康饮食以及它们的排名。
【21题详解】
细节理解题。比较四种适合糖尿病病人饮食中的WEIGHT
LOSS(减肥)部分的得分可知,The
Flexitarian
Diet得分3.6/5,最高,所以得了糖尿病,想减肥,最能满足需要的是The
Flexitarian
Diet。故选D项。
【22题详解】
推理判断题。根据每个饮食介绍下READ
MORE→(阅读更多→)可以推测,这段文字可能来自网站。故选C项。
【23题详解】
细节理解题。根据第三方框DASH
Diet中“DASH
fights
high
blood
pressure
and
was
praised
for
its
nutritional
completeness,
safety,
ability
to
prevent
or
control
diabetes,
and
role
in
supporting
heart
health.(
DASH可以对抗高血压,并因其营养完整、安全、预防或控制糖尿病的能力以及支持心脏健康的作用而受到称赞。)”可知,Dash饮食有益于心脏健康。故选A项。
B
Most
of
us
get
our
earliest
life
lessons
from
fairy
tales,
like
“True
love
can
overcome
anything”,
and
“Even
a
frog
can
turn
into
a
prince”.
However,
at
a
certain
age,
we
start
to
learn
new
things
about
life,
particularly
that
love
doesn't
always
win,
and
that
a
frog
is
just
a
frog.
But
somehow,
our
love
for
fairy
tales
never
dies.
Just
look
at
animated
films
like
The
Lion
King
and
Frozen,
which
have
millions
of
fans,
young
and
old.
“Fairy
tales
stay
here
because
they
are
the
stories
of
our
lives
in
the
simplest
form,”
wrote
US
author
Laura
Packer
on
the
National
Storytelling
Network
website.
“They
are
stories
of
love
and
loss,
desire
and
death,
riches
and
ruin.”
Fairy
tales
are
all
about
reality.
But
if
children
only
see
just
one
side
of
reality,
adults
usually
see
the
other.
For
example,
in
the
2014
film
Maleficent,
we’re
told
the
tale
of
Sleeping
Beauty
from
the
perspective
(视角)
of
the
evil
queen.
Unlike
the
children's
version
of
the
story,
we
see
that
the
queen
wasn’t
born
evil.
Instead,
she
suffers
great
losses
growing
up,
leading
to
the
creation
of
her
“evil”
side.
It
looks
as
if
fairy
tales
aren’t
just
stories
our
parents
read
us
at
bedtime.
They
may
usually
start
with
“Once
upon
a
time…”,
but
as
we
grow
older,
we
learn
that
every
story
doesn’t
always
need
a
“Happily
ever
after”
to
be
a
good
one.
24.
Why
do
young
children
like
fairy
tales?
A.
Because
it
is
their
parents
that
tell
them.
B.
Because
tales
involve
love
and
wonder.
C.
Because
children
are
affected
by
them.
D.
Because
tales
will
become
life
lessons.
25.
What
can
we
infer
from
Paragraph2?
A.
Fairy
tales
just
tell
us
the
wonderful
side
of
the
reality.
B.
The
tales
about
love
and
loss
can
attract
more
children.
C.
Fairy
tales
exist
forever
because
of
their
simplest
style.
D.
Different
from
kids,
adults
read
tales
from
other
angles.
26.
What’s
the
purpose
of
the
example
in
Paragraph
3
mentioned
by
the
author?
A.
To
remind
that
parents
should
tell
the
fairy
tales
from
the
perspective
of
children.
B.
To
support
the
idea
that
adults
are
likely
to
associate
the
fairy
tales
with
the
reality.
C.
To
tell
us
the
danger
of
the
fairy
tales
if
they
are
told
from
the
perspective
of
adults.
D.
To
correct
the
impression
that
the
queen
is
evil.
27.
What's
the
author's
attitude
toward
such
fairy
tales?
A.
Objective
B.
Critical
C.
Disagreeable
D.
Indifferent
【答案】24.
B
25.
D
26.
B
27.
A
【解析】
【分析】本文是一篇说明文。文章介绍了童话的魅力。我们中的大多数人都从童话中得到了最早的人生道理,人们对童话的爱永不消逝。
【24题详解】
细节理解题。根据文章第一段“Most
of
us
get
our
earliest
life
lessons
from
fairy
tales,
like
“True
love
can
overcome
anything”,
and
“Even
a
frog
can
turn
into
a
prince”.(我们大多数人都从童话故事中学到了人生第一课,如“真爱能够战胜一切”,“就算是青蛙,也能变成王子”等等)”可知,小孩子喜欢童话是因为故事包含爱和奇迹。故选B。
【25题详解】
推理判断题。根据文章第二段““Fairy
tales
stay
here
because
they
are
the
stories
of
our
lives
in
the
simplest
form,”
wrote
US
author
Laura
Packer
on
the
National
Storytelling
Network
website.
“They
are
stories
of
love
and
loss,
desire
and
death,
riches
and
ruin.”
Fairy
tales
are
all
about
reality.
But
if
children
only
see
just
one
side
of
reality,
adults
usually
see
the
other.
(美国作家劳拉·帕克在美国国家讲故事网网站上写道:“童话之所以留在这里,是因为它们是以最简单的形式讲述了我们的生活。”“它们是关于爱与失去、欲望与死亡、财富与毁灭的故事。”
童话故事都与现实息息相关。但孩子们只能看到一面,而成年人往往能看到另一面)”可推断,孩子与成年人阅读童话的角度不同。故选D。
【26题详解】
推理判断题。根据文章第三段内容并结合第二段“Fairy
tales
are
all
about
reality.
But
if
children
only
see
just
one
side
of
reality,
adults
usually
see
the
other.
(童话故事都与现实息息相关。但孩子们只能看到一面,而成年人往往能看到另一面)”可推断,作者在第三段中提到的例子的目的是为了支持成年人可能会把童话故事和现实联系起来的观点。故选B。
【27题详解】
推理判断题。根据文章第一段“However,
at
a
certain
age,
we
start
to
learn
new
things
about
life,
particularly
that
love
doesn't
always
win,
and
that
a
frog
is
just
a
frog.(然而,到了一定的年龄,我们开始学习生活的新事物,特别是爱情并不总是胜利的,青蛙只是青蛙)”和最后一段“It
looks
as
if
fairy
tales
aren’t
just
stories
our
parents
read
us
at
bedtime.
They
may
usually
start
with
“Once
upon
a
time…”,
but
as
we
grow
older,
we
learn
that
every
story
doesn’t
always
need
a
“Happily
ever
after”
to
be
a
good
one.(童话故事似乎不只是父母在我们睡觉时给我们讲的故事。它们可能以“很久以前……”开头,但随着我们长大,我们会发现,好故事并不一定要有“从此幸福快乐地生活在一起”)”可推断,作者对童话故事的态度是客观的。故选A。
C
When
Earth
was
just
a
tiny
young
thing,it
birthed
many
new
continents
-
then
it
swallowed
them
all
up,
leaving
just
a
few
traces
behind,
a
new
study
shows.
These
first
continents
had
a
special
skill
for
living
fast
and
dying
young
but
in
doing
so,
they
paved
the
way
for
solid
continents
that
eventually
led
to
the
emergence
of
plate
tectonics(版块运动),
the
new
study
suggests.
For
hundreds
of
millions
of
years,
the
current
continents
have
been
more
or
less
stable.
But
very
little
is
known
about
the
continents
that
existed
early
on
in
Earth's
history.
To
learn
more
about
that
early
history,
the
researchers
used
computers
to
model
the
interactions
of
rock
and
magma(岩浆)
in
the
Earth’s
crust(地壳)
and
below.
The
modeling
showed
that
the
earliest
continents,
known
as
the
Hadean
(4.6
to
4.0
billion
years
ago),
were
weak
and
likely
to
destruction.
Modern
continents
have
a
comprehensive
high
tensile
strength,
meaning
it’s
hard
to
tear
them
apart
by
stretching.
By
the
time
the
Archean
(4.0
billion
to
2.5
billion
years
ago)
began
ending
the
Hadean,
the
crust
which
had
first
formed
was
almost
entirely
replaced
by
the
seeds
of
the
modern
continents.
In
a
sense
the
researchers
found,
those
lost
Hadean
continents
made
the
later,
more
stable
continents
possible.
The
emergence
of
continents
at
the
close
of
the
Hadean
also
contributed
fertilizer
that
would
later
help
seed
life
on
Earth,
the
researchers
wrote.
Bits
of
them
broke
off
and
entered
the
atmosphere
and
oceans,
providing
necessary
nutrients
for
the
life
forms
that
soon
emerged.
28.
Compared
with
the
modern
continents,
the
Hadean
was________.
A.
younger
B.
firmer
C.
weaker
D.
bigger
29.
What
is
true
about
the
Hadean
according
to
the
researchers?
A.
It
existed
4.0
million
years
ago.
B.
It
disappeared
before
the
Archean
began.
C.
It
helped
make
more
stable
continents.
D.
It
provided
all
the
necessary
nutrients.
30.
How
does
the
author
support
his
ideas?
A.
By
listing
researchers’
findings.
B.
By
giving
a
lot
of
examples.
C.
By
making
comparisons.
D.
By
listing
a
lot
of
numbers.
31.
Where
can
we
probably
read
the
passage?
A.
A
science
fiction.
B.
A
science
magazine.
C.
A
travel
brochure.
D.
An
encyclopedia.
【答案】28.
C
29.
C
30.
A
31.
B
【解析】
【分析】本文是一篇说明文。文章介绍了文章大意是讲了最早大陆——冥地王大陆(the
Hadean)的特点和它为后现代大陆的稳定所做出的贡献
【28题详解】
细节理解题。根据第四段“
The
modeling
showed
that
the
earliest
continents,
known
as
the
Hadean
(4.6
to
4.0
billion
years
ago),
were
weak
and
likely
to
destruction.
Modern
continents
have
a
comprehensive
high
tensile
strength,
meaning
it’s
hard
to
tear
them
apart
by
stretching.”(该模型显示,被称为冥地王的最早的大陆(46亿到40亿年前)很脆弱,很可能被毁灭。现代大陆具有综合的高拉伸强度,这意味着很难通过拉伸将它们撕裂。)可知,相比与现代大陆,冥地王大陆(the
Hadean)更脆弱,更容易被摧毁。故选C。
【29题详解】
细节理解题。根据第六段“In
a
sense,
the
researchers
found,
those
lost
Hadean
continents
made
the
later,
more
stable
continents
possible.”(研究人员发现,从某种意义上说,那些消失的冥地王大陆使后来更稳定的大陆成为可能。)可知,冥地王的消失形成了更加稳定的大陆。故选C。
【30题详解】
推理判断题。根据第一段“When
Earth
was
just
a
tiny
young
thing,it
birthed
many
new
continents
-
then
it
swallowed
them
all
up,
leaving
just
a
few
traces
behind,
a
new
study
shows.”(一项新的研究显示,当地球还很小的时候,它诞生了许多新的大陆,然后它将它们全部吞噬,只留下了一些痕迹。)和第二段“These
first
continents
had
a
special
skill
for
living
fast
and
dying
young,
but
in
doing
so,
they
paved
the
way
for
solid
continents
that
eventually
led
to
the
emergence
of
plate
tectonics(版块运动),
the
new
study
suggests.”(这项新的研究表明,最初的这些大陆有一种特殊的技能,那就是活得快,死得早,但在这样做的过程中,它们为最终导致板块构造出现的固体大陆铺平了道路。)等可推断,作者是以科学研究发现来支持自己的观点的。故选A。
【31题详解】
推理判断题。根据第一段“When
Earth
was
just
a
tiny
young
thing,it
birthed
many
new
continents
-
then
it
swallowed
them
all
up,
leaving
just
a
few
traces
behind,
a
new
study
shows.”(一项新的研究显示,当地球还很小的时候,它诞生了许多新的大陆,然后它将它们全部吞噬,只留下了一些痕迹。)和第二段“These
first
continents
had
a
special
skill
for
living
fast
and
dying
young,
but
in
doing
so,
they
paved
the
way
for
solid
continents
that
eventually
led
to
the
emergence
of
plate
tectonics(版块运动),
the
new
study
suggests.”(这项新的研究表明,最初的这些大陆有一种特殊的技能,那就是活得快,死得早,但在这样做的过程中,它们为最终导致板块构造出现的固体大陆铺平了道路。)可知,文章内容中涉及“the
new
study”,推测和science有关。此外,文章大意是讲了最早大陆冥地王大陆的特点和它为后现代大陆的稳定所做出的贡献,得出这是一篇科普类文章,所以最有可能出现在科学杂志。故选B。
D
“Tennis-I'm
saying
goodbye.”
With
these
words,
Russian
tennis
superstar
Maria
Sharapova,
32,
has
announced
her
retirement.
“How
do
you
leave
behind
the
only
life
you've
ever
known?”
she
asked
herself.
Several
reasons
played
a
role
in
Sharapova
leaving
the
tennis
court
for
good.
Over
the
last
couple
of
years,
she's
dealt
with
an
injury
in
her
right
shoulder
and
inflammation(炎症)
in
her
forearms
that
may
have
prevented
her
from
returning
to
top
form.
In
more
recent
news,
the
death
of
her
longtime
friend,
US
basketball
legend
Kobe
Bryant,
also
played
a
factor
in
her
decision
to
retire.
“As
I
think
you've
seen
throughout
my
career,
my
perseverance
has
been
my
greatest
tool,
my
greatest
strength,”
Sharapova
said
in
an
interview.
“But
I've
started
feeling
that
it
was
becoming
a
weakness,
because
the
stubbornness
was
keeping
me
going
for
wrong
reasons.”
Sharapova
rose
to
stardom(明星身份)
at
age
17
when
she
won
Wimbledon
in
2004.
She
won
a
total
of
five
Grand
Slam
singles
titles.
She
also
earned
the
Fed
Cup
title
in
Russia
in
2008
and
an
Olympic
silver
medal
in
singles
in
2012,
among
many
other
accomplishments.
For
16
straight
years
from
2004,
Sharapova
was
the
world's
highest-earning
female
athlete,
according
to
Forbes.
Off
the
court,
she
made
millions
of
dollars
from
companies
such
as
Evian
and
Nike,
as
well
as
starting
her
own
candy
company.
“Tennis
showed
me
the
world-and
it
showed
me
what
I
was
made
of,”
Sharapova
wrote
on
Facebook
on
Feb
26.
“It’s
how
I
tested
myself
and
how
I
measured
my
growth.
And
so
in
whatever
I
might
choose
for
my
next
chapter,
my
next
mountain,
I'II
still
be
pushing.
I’ll
still
be
climbing.
I’ll
still
be
growing.
"
32.
Which
of
the
following
is
NOT
the
reason
for
Sharapova’s
retirement?
A.
Her
age.
B.
Her
personality.
C.
Her
former
injuries.
D.
Her
friend's
death.
33.
What
can
we
infer
from
the
underlined
part
in
Paragraph
3?
A.
She
was
so
stubborn
as
to
fail
to
make
use
of
her
greatest
tool.
B.
She
didn’t
want
to
make
wrong
decisions
despite
perseverance.
C.
She
was
aware
that
her
best
personality
had
become
an
obstacle.
D.
She
knew
stubbornness
can’t
be
a
good
approach
to
success.
34.
Which
of
the
following
is
WRONG?
A.
The
success
in
Wimbledon
let
her
become
a
star.
B.
She
made
a
lot
of
money
mainly
from
playing
tennis.
C.
Besides
tennis,
she
runs
other
businesses
successfully.
D.
At
age
25,
she
got
the
second
place
in
the
Olympic
Games.
35.
How
does
Sharapova
find
her
life
of
retirement?
A.
Regretful
about
her
retirement.
B.
Unable
to
fit
into
the
new
life.
C.
Enthusiastic
about
new
challenges.
D.
Peaceful
back
to
normal.
【答案】32.
A
33.
C
34.
B
35.
C
【解析】
【分析】这是一篇新闻报道。文章主要讲了俄罗斯网球名将Sharapova退役。
【32题详解】
细节理解题。此题宜用排除法。根据第二段“Several
reasons
played
a
role
in
Sharapova
leaving
the
tennis
court
for
good.
Over
the
last
couple
of
years,
she's
dealt
with
an
injury
in
her
right
shoulder
and
inflammation(炎症)
in
her
forearms
that
may
have
prevented
her
from
returning
to
top
form.
In
more
recent
news,
the
death
of
her
longtime
friend,
US
basketball
legend
Kobe
Bryant,
also
played
a
factor
in
her
decision
to
retire.(Sharapova永远离开网球场有几个原因。在过去的几年里,她一直在处理右肩的受伤和前臂的炎症,这些可能使她无法恢复到最佳状态。在最近的新闻中,她的老朋友、美国篮球传奇人物科比·布莱恩特的去世也是她决定退役的一个因素。)”可知,她的旧伤和科比的去世,是她做出退役决定的原因,故排除C项D项。根据第三段”
…my
perseverance
has
been
my
greatest
tool,
my
greatest
strength,
…But
I've
started
feeling
that
it
was
becoming
a
weakness…,(我的坚韧是我最大的工具,最大的力量,......但我开始觉得这已经成为了我的弱点......)可知,她的性格也是她决定退役的一个因素,排除B项。全文没有提到她因为年龄问题要退役。故选A项。
【33题详解】
推理判断题。根据第三段““As
I
think
you've
seen
throughout
my
career,
my
perseverance
has
been
my
greatest
tool,
my
greatest
strength,”
Sharapova
said
in
an
interview.
“But
I've
started
feeling
that
it
was
becoming
a
weakness,
because
the
stubbornness
was
keeping
me
going
for
wrong
reasons.”(
Sharapova在一次采访中说:“正如我在我的职业生涯中所看到的,我的毅力是我最伟大的工具,是我最大的力量。”“但我开始觉得,这正成为我的弱点,因为固执在使我由于错误的原因而坚持下去。)可知,她已经意识到她自己的性格已经成为她在这个领域向前的障碍。故选C项。
【34题详解】
细节理解题。根据最后一段“Off
the
court,
she
made
millions
of
dollars
from
companies
such
as
Evian
and
Nike,
as
well
as
starting
her
own
candy
company.(在球场外,她通过依云(Evian)和耐克(Nike)等公司赚了数百万美元,还创办了自己的糖果公司)”可知,她除了作运动员的收入以外,在投资做生意时也有很多收入,所以B项内容说她主要靠打网球挣钱,是不符合文章内容的。故选B项。
【35题详解】
推理判断题。根据最后一段末句“…so
in
whatever
I
might
choose
for
my
next
chapter,
my
next
mountain,
I'II
still
be
pushing.
I’ll
still
be
climbing.
I’ll
still
be
growing.(所以无论我为下一个篇章,下一座山选择什么,我都将继续努力。我还会继续攀登。我还在成长。)可知她对自己退役之后面临的挑战充满激情。故选C项。
第二节
(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)
根据短文内容,从短文后的七个选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
Do
you
ever
have
months
where
you
struggle
to
keep
your
money
under
control?____36____.
One
of
these
reasons
could
be
that
we
aren't
aware
of
our
true
spending
habits.
Here
are
some
tips
on
how
you
can
avoid
overspending
and
keep
your
money
in
check.
____37____
When
you
head
out
to
the
mall,
take
only
the
amount
of
cash
you
anticipate
you'll
need
and
leave
credit
cards
at
home.
By
doing
this,
you
avoid
the
temptation(诱惑)of
using
the
card
for
a
spur(冲动)
of
the
moment
purchase,
which
is
often
the
fastest
way
to
find
yourself
in
debt.
Start
using
a
budget.
___38___
If
you
aren't
sure
about
how
much
you
take
home
each
month
and
how
much
your
expenses
add
up
to,
you'll
continuously
fall
into
the
trap
of
buying
all
the
things
you
think
you
can
afford
only
to
get
a
rude
awakening
at
the
end
of
the
month
when
your
bank
account
isn't
looking
too
great.
Track
your
spending.
Those
small
things
you
buy
on
a
regular
basis
can
really
add
up
by
the
end
of
the
month.
The
best
way
to
keep
control
of
your
money
is
to
track
everything
you're
spending
it
on.
____39____
___40___Let’s
not
allow
ourselves
to
fall
into
the
trap
of
overspending
on
unnecessary
things
in
the
new
year.
A.
Make
a
list
of
what
to
buy.
B.
We’re
going
through
enough
stress
as
it
is.
C.
Switch
to
cash
only.
D.
Here
are
some
other
reasons
why
you
can’t
set
aside
saving.
E.
By
following
this
simple
step,
you’ll
also
learn
to
respect
your
money
more.
F.
There
are
many
reasons
why
we
overspend.
G.
Not
having
a
spending
plan
is
one
of
the
main
reasons
why
people
can’t
seem
to
stop
spending
money.
【答案】36.
F
37.
C
38.
G
39.
E
40.
B
【解析】
【分析】本文是一篇说明文。文章主要介绍了如何控制自己的消费,避免超支。
【36题详解】
根据前句“Do
you
ever
have
months
where
you
struggle
to
keep
your
money
under
control?(你是否曾有过几个月在努力控制自己的钱?)”和后句“One
of
these
reasons
could
be
that
we
aren't
aware
of
our
true
spending
habits.(其中一个原因可能是我们没有意识到自己真正的消费习惯。)”可知,这里为承上启下句,解释超支的原因。所以选择项F“There
are
many
reasons
why
we
overspend.(我们超支的原因有很多。)”符合上下文语境。故选F。
【37题详解】
这里为本段小标题。根据下文,特别是“When
you
head
out
to
the
mall,
take
only
the
amount
of
cash
you
anticipate
you'll
need
and
leave
credit
cards
at
home.
(当你去购物中心的时候,只带你预计需要的现金,把信用卡留在家里。)”可知,作者建议我们只带现金购物。所以选择项C“Switch
to
cash
only.
(只用现金。)”符合上下文语境。故选C。
【38题详解】
根据小标题“Start
using
a
budget.(开始做预算。)”和后句“If
you
aren't
sure
about
how
much
you
take
home
each
month
and
how
much
your
expenses
add
up
to,
you'll
continuously
fall
into
the
trap
of
buying
all
the
things
you
think
you
can
afford
only
to
get
a
rude
awakening
at
the
end
of
the
month
when
your
bank
account
isn't
looking
too
great.(如果你不确定你每个月带回家多少,你的费用加起来是多少,你就会不断落入这样的陷阱,买你认为你能买得起的所有东西最后才追悔莫及,月底时你的银行账户看起来不是太好。)”可知,要做好预算,制定消费计划。所以选择项G“Not
having
a
spending
plan
is
one
of
the
main
reasons
why
people
can’t
seem
to
stop
spending
money.
(没有消费计划是人们似乎无法停止消费的主要原因之一。)”符合上下文语境。故选G。
【39题详解】
根据前句“The
best
way
to
keep
control
of
your
money
is
to
track
everything
you're
spending
it
on.(控制你的钱的最好方法是记录你的所有开支。)”可知,通过记录所有开支能够让自己尊重金钱。所以选择项E“By
following
this
simple
step,
you’ll
also
learn
to
respect
your
money
more.
(通过这个简单的步骤,你也将学会更加尊重你的金钱。)”符合上下文语境。故选E。
【40题详解】
根据后句“Let’s
not
allow
ourselves
to
fall
into
the
trap
of
overspending
on
unnecessary
things
in
the
new
year.
(在新的一年里,让我们不要让自己落入在不必要的事情上过度消费的陷阱。)”可知,陷入过度消费的陷阱会给生活带来压力。所以选择项B“We’re
going
through
enough
stress
as
it
is.
(如果那样,我们将承受更大的压力。)”符合上下文语境。故选B。
第三部分
完形填空(共15题;每小题1分,满分15分)
请认真阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项,并在答题纸上将该项涂黑。
When
I
was
a
young
boy,
our
whole
family
lived
in
my
Nana’s
old
house
right
beside
a
set
of
railroad
tracks.
I
can
remember
the
whole
house
would
___41___
when
the
trains
passed
by.
I
often
spent
my
summer
afternoons
walking
down
the
___42___.
I
can
remember
the
first
time
I
tried
to
___43___
myself
and
walk
on
a
(an)
___44___
rail.
The
steel
rail
was
very
narrow
and
quite
___45___
so
I
didn’t
have
much
success.
First
I
tried
holding
my
arms
out
and
___46___
my
feet
as
I
walked.
This
only
led
to
me
falling
off
after
a
few
steps.
I
___47___
to
walk
backwards
once
but
quickly
slipped
off.
It
was
only
when
I
started
looking
___48___
that
I
was
able
to
walk
the
rails.
Looking
back
on
this
time
I
now___49___
that
it
also
gave
me
a
wonderful
lesson
about
___50___.
You
can’t
go
through
life
watching
every
___51___
you
take
or
choice
you
make.
This
only
leads
to
___52___
yourself
and
you
soon
go
off
the
rails.
Looking
behind
you
is
even
___53___.
Only
when
you
look
ahead
can
you
really
___54___
forward
and
see
the
life
you
want
to
lead.
Then
you
will
walk
on
with
a
light
___55___.
41.
A.
collapse
B.
shake
C.
break
D.
burn
42.
A.
tracks
B.
road
C.
train
D.
farm
43.
A.
entertain
B.
test
C.
balance
D.
help
44.
A.
dirty
B.
old
C.
black
D.
single
45.
A.
long
B.
hard
C.
slippery
D.
safe
46.
A.
watching
B.
swinging
C.
raising
D.
dragging
47.
A.
prepared
B.
started
C.
offered
D.
decided
48.
A.
up
B.
ahead
C.
down
D.
aside
49.
A.
realize
B.
suggest
C.
comment
D.
declare
50.
A.
studying
B.
living
C.
travelling
D.
playing
51.
A.
action
B.
chance
C.
step
D.
risk
52.
A.
helping
B.
supporting
C.
believing
D.
doubting
53.
A.
worse
B.
better
C.
easier
D.
messier
54.
A.
look
B.
put
C.
move
D.
bend
55.
A.
atmosphere
B.
heart
C.
tone
D.
task
【答案】41.
B
42.
A
43.
C
44.
D
45.
C
46.
A
47.
D
48.
B
49.
A
50.
B
51.
C
52.
D
53.
A
54.
C
55.
B
【解析】
【分析】
这是一篇夹叙夹议文。文中作者通过小时候走铁轨,认识到生活中不能看着你走的每一步,担心你做的每一个选择,总是回头看。只有向前看,你才能真正前进。
【41题详解】
考查动词辨析。句意:我记得当火车经过时,整个房子都会震动。A.
collapse崩溃;B.
shake摇晃;C.
break
打破;D.
burn燃烧。根据常识和“our
whole
family
lived
in
my
Nana’s
old
house
right
beside
a
set
of
railroad
tracks”可知,作者的家住在火车站附近,所以每当火车经过,房子都会晃动,故选B。
【42题详解】
考查名词辨析。句意:夏天的下午我经常沿着铁轨散步。A.
tracks轨道;B.
road道路;C.
train火车;D.
farm农场。根据后文“I
can
remember
the
first
time
I
tried
to
3
myself
and
walk
on
a
(an)
4
rail”可知,作者记得第一次尝试在铁轨上走路的经历,故而可以判断此处说作者经常在铁轨上走,故选A。
【43题详解】
考查名词辨析。句意:我还记得我第一次试图保持平衡,在一根铁轨上行走的情景。A.
entertain款待;B.
test测验;C.
balance平衡;D.
help帮助。作者在铁轨上走路,因此需要平衡身体,故选C。
【44题详解】
考查形容词辨析。句意:我还记得我第一次试图保持平衡,在一根铁轨上行走的情景。A.
dirty脏的;B.
old老的;C.
black黑的;D.
single单一的。根据尝试和“The
steel
rail
was
very
narrow”可知,铁轨很窄,所以此处是走在单一的轨道上,故选D。
【45题详解】
考查形容词辨析。句意:铁轨很窄,而且很滑,所以我没有太成功。A.
long长的;B.
hard努力的;C.
slippery滑的;D.
safe安全的。根据“but
quickly
slipped
off.”可知,作者之所以没成功是因为铁轨很窄,而且很滑,故选C。
【46题详解】
考查动词辨析。句意:我先试着把胳膊伸出来,边走边观察我的脚。A.
watching观看;B.
swinging摇摆;C.
raising举起;D.
dragging拖,拉。根据后文“my
feet”和“It
was
only
when
I
started
looking
”可推知,作者一开始眼睛是看着脚底下走路的,故选A。
【47题详解】
考查动词辨析。句意:我决定向后走一次,但很快就滑了下来。A.
prepared准备;B.
started开始;C.
offered提供;D.
decided决定。根据“This
only
led
to
me
falling
off
after
a
few
steps”可知,之前的失败让作者决定往后走,故选D。
【48题详解】
考查副词辨析。句意:只有当我开始向前看的时候,我才能够走在铁轨上。A.
up向上;B.
ahead向前;C.
down向下;D.
aside旁边。根据后文“Only
when
you
look
ahead
can
you
really
14
forward
and
see
the
life
you
want
to
lead.
”可知,此处指的是作者看着前方向前走,故选B。
【49题详解】
考查动词辨析。句意:回顾这段时间,我现在意识到,它也给了我一个关于生活的精彩课。A.
realize意识;B.
suggest建议;C.
comment评论;D.
declare宣布。根据“it
also
gave
me
a
wonderful
lesson
”可知,作者通过走铁轨的经历意识到了生活也是如此,故选A。
【50题详解】
考查动词辨析。句意:回顾这段时间,我现在意识到,它也给了我一个关于生活的精彩课。A.
studying学习;B.
living生活;C.
travelling旅游;D.
playing玩耍。根据后文“You
can’t
go
through
life
watching
every
11
you
take
or
choice
you
make.”可知,在生活中不能只盯着脚下的路,故此处作者指的是关于生活的一课,故选B。
【51题详解】
考查名词辨析。句意:你不能看着你所做的每一步或你所做的选择来度过一生。A.
action行动;B.
chance机会;C.
step步骤;D.
risk危险。take
every
step,指你走的每一步,故选C。
【52题详解】
考查动词辨析。句意:这只会导致你怀疑自己,你很快就会偏离轨道。A.
helping帮助;B.
supporting支持;C.
believing相信;D.
doubting怀疑。根据“and
you
soon
go
off
the
rails”可知,很快就会脱轨,故而是怀疑自己,故选D。
【53题详解】
考查形容词辨析。句意:看后面会更糟糕。A.
worse更坏的;B.
better更好的;C.
easier更容易的;D.
messier更乱的。根据前文“I
7
to
walk
backwards
once
but
quickly
slipped
off.”可知,往后走很快就掉下来,故而指的是生活中往回看只会更糟糕,故选A。
【54题详解】
考查动词辨析。句意:只有向前看,你才能真正前行,看到你想过的生活。A.
look看;B.
put放置;C.
move移动;D.
bend弯曲。根据“Only
when
you
look
ahead”可知,只有往前看你才能向前进,故选C。
【55题详解】
考查名词辨析。句意:然后你会带着一颗轻松的心继续前行。A.
atmosphere气氛;B.
heart心;C.
tone语气;D.
task任务。根据前文“see
the
life
you
want
to
lead”,只有前行你才能看到你想过的生活,故而才会带着轻松的心前行,故选B。
【点睛】
第II卷
非选择题
第四部分:
语法填空(共10小题;每小题1.5分,满分15分)
阅读下面短文,在空白处填入1个适当单词或括号内单词的正确形式。
Diabetes
is
a
medical
condition
in
which
the
human
body
does
not
produce
enough
insulin
(胰岛素),
a
___56___(chemistry)
that
controls
how
we
use
glucose.
Glucose
(葡萄糖)
is
a
kind
of
sugar
___57___
(use)by
the
body
to
provide
energy
for
cells.
Our
cells
need
insulin
to
use
glucose.
As
insulin
is
also
needed
to
control
the
level
of
glucose
in
the
body,
a
patient
may
at
times
have
too
much
or
too
little
glucose
in
his
or
her
blood.
___58___
situations
can
cause
other
health
problems.
Diabetes
can
be
passed
down
through
family
generations
or___59___
(cause)
by
an
illness
or
being
overweight.
People
who
have
this
disease
may
feel
thirsty
and
___60___(tire)
all
the
time.
They
may
also
___61___
(loss)
weight
and
have
to
go
to
the
toilet
very
often.
People
with
diabetes
may
also
have
heart
disease,
high
blood
pressure
and
strokes,
all
of
___62___
are
often
caused
by
the
disease.
While
diabetes
cannot
be
cured,
some
treatments
can
be
very___63___(effect).
Diabetics
can
take
insulin
shots
to
make
up
for
the
insulin
their
bodies
do
not
produce.
A
strict
diet
and
proper
exercise
can
also
help.
People
with
diabetes
should
try
to
eat
less
high-energy
food
___64___rice,
bread,
potatoes
should
be
limited,
and
sweets
like
chocolates
should
be
avoided.
Diabetics
should
also
quit
smoking
and
drinking.
In
addition,
diabetics
should
talk
to
their
doctors
first
to
see
what
exercise
is
suitable
for
their
condition
and
____65____(watch)
their
glucose
levels
when
they
exercise.
【答案】56.
chemical
57.
used
58.
Both
59.
caused
60.
tired
61.
lose
62.
which
63.
effective
64.
like
65.
watch
【解析】
【分析】本文是说明文。文章主要介绍了糖尿病。
【56题详解】
考查名词。句意:糖尿病是一种身体不能产生足够的胰岛素的疾病,胰岛素是一种控制我们如何使用葡萄糖的化学物质。此处是insulin
(胰岛素)的同位语,应用名词,由空前的a可知,应用名词单数形式,chemical“化学物质”。故填chemical。
【57题详解】
考查非谓语动词。句意:葡萄糖是一种糖,被身体用来为细胞提供能量。分析句子结构,Glucose是主语,is是谓语动词,use是非谓语动词,use和Glucose之间是被动关系,应用过去分词表示被动。故填used。
【58题详解】
考查代词。句意:这两种情况都可能导致其他健康问题。结合句意,此处表示“两者都”,应用固定搭配both...and。故填Both。
【59题详解】
考查动词语态。句意:糖尿病可以通过家庭代代相传,也可以由疾病或超重引起。本句主语是Diabetes,谓语动词是be
passed
down,or连接并列谓语cause,cause也应用被动形式。故填caused。
【60题详解】
考查形容词。句意:得这种疾病的人会时常觉得渴和累。空处和thirsty由and连接,是并列关系,也应用形容词作表语。故填tired。
【61题详解】
考查动词原形。句意:他们还可能会体重下降,并且经常上厕所。本句主语是they,空处是谓语动词,空前是情态动词may,动词应用原形。故填lose。
【62题详解】
考查定语从句。句意:糖尿病患者还可能患有心脏病、高血压和中风,这些都是由糖尿病引起的。本句是非限制性定语从句,从句修饰前面的heart
disease,
high
blood
pressure
and
strokes,先行词是物,且本句是非限制性定语从句,应用关系代词which引导。故填which。
【63题详解】
考查形容词。句意:虽然糖尿病无法治愈,但有些治疗方法是非常有效的。此处用形容词作表语,effective表示“有效的”,符合句意。故填effective。
【64题详解】
考查介词。句意:糖尿病患者应尽量少吃高能量食物,如大米、面包、土豆等,应少吃巧克力等甜食。结合句意此处表示举例,like意为“比如”,符合句意。故填like。=
【65题详解】
考查动词原形。句意:糖尿病患者应该先和医生谈谈,看看什么样的运动适合自己的情况,并在运动时观察自己的血糖水平。分析句子结构,空处watch和see是并列关系,应用原形,故填watch。
第五部分写作(共两节,满分40分)
第一节
应用文写作(满分15分)。
66.
假定你是李华,上周六你校在学校广场举办了为贫困山区学生筹款的“阳光义卖(sunshine
charity
sale)”活动。请你为校英文报写一篇报道,内容包括:
1.
参加人员
2.
活动内容
3.
你的感想
注意:
1.
词数80左右
2.
可以适当增加细节,以使行文连贯。
【答案】Sunshine
Charity
Sale
In
order
to
support
the
students
in
mountainous
and
poverty-stricken
areas,
our
school
held
the
Sunshine
Charity
Sale
last
Saturday
morning
on
the
square.
All
of
the
teachers,
students
and
kind-hearted
people
attended
the
event.
In
the
beginning,
a
wonderful
performance
warmed
up
all
the
participants.
After
that,
students
from
each
class
traded
their
spare
school
supplies
including
interesting
magazines,
dictionaries
and
so
on
with
each
other.
At
noon,
the
host
announced
that
the
activity
was
a
complete
success,
and
all
the
money
raised
would
go
to
the
students
in
need.
From
the
activity
we
know
that
only
if
everyone
offers
a
bit
of
love
will
the
world
become
a
better
place
to
live
in.
【解析】
【分析】本篇书面表达属于应用文,要求考生描述学校为贫困山区学生筹款的“阳光义卖”活动。
【详解】1.
词汇积累
好心的:kind→kind-hearted
一开始:At
first→In
the
beginning
精彩的:great→wonderful
说:say→announce
2.
句式拓展
合并简单句
原句:In
order
to
support
the
students
in
mountainous
and
poverty-stricken
areas,
our
school
held
the
Sunshine
Charity
Sale
last
Saturday
morning
on
the
square.
拓展句:Our
school
held
the
Sunshine
Charity
Sale
last
Saturday
morning
on
the
square
in
order
that
we
can
support
the
students
in
mountainous
and
poverty-stricken
areas.
【点睛】[高分句型1]
the
host
announced
that
the
activity
was
a
complete
success,
and
all
the
money
raised
would
go
to
the
students
in
need.
(本句是that引导的宾语从句)
[高分句型2]
From
the
activity
we
know
that
only
if
everyone
offers
a
bit
of
love
will
the
world
become
a
better
place
to
live
in.(本句是that引导的宾语从句和only
if引导的状语从句)
第二节
读后续写(满分
25分)
67.
阅读下面的材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。续写的词数为150左右。
It
was
my
first
university
day
of
new
term,
which
I
had
been
looking
forward
to
in
the
summer
vacation.
Mother
decided
Dad
should
accompany
me
though
I
thought
I
could
manage
it
myself.
Everything
here
appeared
a
little
fresh
to
me;
yet
I
still
had
a
butterfly
in
my
stomach.
The
letter
of
admission
said
my
dormitory
was
Room
512
on
the
fifth
floor.
I
climbed
the
stairs
slowly,
carrying
a
big
suitcase,
my
father
following
with
two
bigger
more.
By
the
time
I
set
foot
onto
the
fifth
floor,
I
got
entirely
burnt
out
and
at
the
same
time
had
a
feeling
of
loneliness.
Worse
still,
Dad
missed
a
step
and
fell
on
his
back,
sending
my
new
suitcases
rolling
down
the
stairs.
“Damn
it!
(见鬼!)”
he
screamed,
his
face
turning
red.
I
knew
storm
was
on
the
way.
Whenever
Dad's
face
turns
red,
look
out.
How
could
I
ever
get
him
to
finish
unloading
the
car
without
screaming
at
me
and
making
a
scene
in
front
of
the
other
girls,
whom
I
would
have
to
spend
the
rest
of
the
year
with?
At
that
point,
doors
along
the
narrow
passage
were
opening
and
strange
faces
peering
out
(探出)
with
curiosity,
as
Dad
walked
with
difficulty
close
behind.
I
felt
it
in
my
bones
that
my
college
life
was
getting
off
to
a
bad
start.
“Wish
to
find
the
room
quickly!”
I
prayed
as
I
walked
with
my
head
bent.
"Get
him
into
a
chair
and
calmed
down."
But
then
again,
would
there
be
a
chair
in
my
dormitory?
Or
would
it
be
a
purely
empty
room?
I
didn't
know
what
was
in
store
for
me.
注意:
1.
续写短文为150词左右;
2.
续写部分共为两段,每段的开头语已写好。
Finally
I
arrived
at
Room
512.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
And
there
on
a
well-made
bed
sat
a
girl,
my
new
roommate.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
【答案】Finally
I
arrived
at
Room
512.
I
turned
the
key
into
the
lock
and
pushed
the
door
a
little
open,
with
Dad
still
complaining
about
a
hurting
knee
or
something.
I
put
my
head
in,
expecting
the
worst.
But
much
to
my
surprise,
the
room
wasn’t
empty
at
all!
It
was
furnished
with
two
sets
of
desks
and
chairs,
bookshelves,
curtains,
a
TV,
and
several
pleasant
paintings
on
the
walls.
And
there
on
a
well-made
bed
sat
a
girl,
my
new
roommate.
She
was
dressed
simply
but
neatly.
Greeting
me
with
a
nod,
she
said
in
a
soft
voice,
"Hi,
I’m
Amy,
you
must
be
Cori."
Then,
she
turned
down
the
music
and
looked
over
at
Dad,
"And
of
course,
you’re
Mr.
Faber,”
she
said
smiling.
"Would
you
like
a
glass
of
iced
tea?"
Dad’s
face
turned
decidedly
less
red
before
he
could
bring
out
a
"yes".
I
knew
then
that
Amy
and
I
would
be
friends
and
my
first
year
of
college
would
be
a
success.
【解析】
【分析】本文以人物为线索展开,讲述了作者大学新学期的第一天,作者兴奋又紧张,父亲陪作者到大学报到。作者的宿舍在5楼,作者和父亲都拎着沉重的箱子爬楼。作者筋疲力尽地爬到5楼时,父亲在楼梯上摔了个跟头,新的行李箱滚下了楼。父亲尖叫起来,脸变红,作者知道父亲要大喊大叫了。作者担心父亲的大吵大闹让作者丢脸,希望赶紧找到房间让父亲安静下来。
【详解】1.段落续写:
①由第一段首句内容“最后我到了512房间。”可知,第一段可描写作者所见的自己房间的情况。
②由第二段首句内容“在一张铺得很好的床上坐着一个女孩,我的新室友。”可知,第二段可描写新舍友对待作者和作者父亲的态度。
2.续写线索:期待——紧张——爬楼——担心——释然
3.词汇激活
行为类
①.抱怨:complain/make
a
complaint
②.期望:expect/look
forward
to
③.知道:know/be
aware
of
情绪类
①.惊讶:to
my
surprise
/
in
amazement
②.温柔:soft
/
sweet
【点睛】[高分句型1].
I
turned
the
key
into
the
lock
and
pushed
the
door
a
little
open,
with
Dad
still
complaining
about
a
hurting
knee
or
something.(with的复合结构)
[高分句型2].
Greeting
me
with
a
nod,
she
said
in
a
soft
voice,
"Hi,
I’m
Amy,
you
must
be
Cori."(现在分词作状语)2020~2021学年度第二学期期中调研测试
高二英语试题
注意事项:
1、本试卷共分两部分,第Ⅰ卷为选择题,第Ⅱ卷为非选择题。
2、所有试题的答案均填写在答题纸或答题卡上,答案写在试卷上的无效。
第Ⅰ卷
选择题
第一部分:听力(共20题;每小题1.5分,满分30分)
第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)
听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。
1.
When
will
the
next
train
get
to
Miami?
A.
At
11:00
a.m.
B.
At
3:00
p.m.
C.
At
4:00
p.m.
2.
What
are
the
speakers
discussing?
A.
Where
to
put
the
photograph.
B.
Whether
to
move
the
furniture.
C.
How
to
use
the
phone.
3.
What
are
the
speakers
talking
about?
A.
What
to
bring
to
the
party.
B.
How
to
prepare
a
party.
C.
Whether
to
buy
meat
for
the
party.
4.
Where
does
the
conversation
take
place?
A.
At
an
airport.
B.
At
a
clinic.
C.
At
a
hotel.
5.
How
will
the
weather
be
this
weekend?
A.
Snowy.
B.
Sunny.
C.
Stormy.
第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)
听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。
听下面一段较长对话,回答以下小题
6.
What
does
the
woman
ask
the
man
to
do?
A.
Give
some
materials
to
new
workers.
B.
Fix
a
copy
machine
quickly.
C.
Hire
some
new
workers.
7.
What
will
the
man
do
next?
A.
Call
a
repair
shop.
B.
Conduct
a
job
interview.
C.
Get
in
touch
with
a
printing
company.
听下面一段较长对话,回答以下小题。
8.
Who
is
the
woman
probably
talking
to?
A.
The
house
owner.
B.
A
repairman.
C.
A
painter.
9.
What
will
the
woman
do
if
her
problem
isn’t
solved?
A.
Send
a
large
bill
to
the
man.
B.
Find
someone
to
fix
the
wall.
C.
Fix
the
electricity
wires
herself.
听下面一段较长对话,回答以下小题。
10.
What
is
the
main
topic
of
the
conversation?
A.
Putting
shoes
on
dogs.
B.
Buying
toys
for
dogs.
C.
Making
videos
for
dogs.
11.
What
does
the
man
think
about
the
dog
in
the
video?
A.
It
looks
silly.
B.
It
looks
poor.
C.
It
looks
lovely.
12.
Where
will
the
man
go
this
afternoon?
A.
To
a
park.
B.
To
a
store.
C.
To
an
animal
shelter.
听下面一段较长对话,回答以下小题。
13.
What
state
did
the
woman
drive
from?
A.
Minnesota.
B.
Montana.
C.
California.
14.
What
does
the
man
ask
the
woman
to
do?
A.
Check
in.
B.
Meet
her
group.
C.
Give
a
speech.
15.
Who
does
the
woman
most
probably
want
to
see?
A.
Captain
Jones.
B.
General
Richards.
C.
General
Thompson.
16.
How
does
the
woman
probably
feel
in
the
end?
A.
Excited.
B.
Stressed.
C.
Disappointed.
听下面一段独白,回答以下小题。
17.
Where
did
the
idea
of
maker
culture
come
from?
A.
The
DIY
lovers.
B.
Young
people.
C.
Old
people.
18.
What
is
an
important
reason
for
people
to
make
things?
A.
They
can
get
new
skills.
B.
They
produce
something
useful.
C.
They
can
create
new
technology.
19.
Where
do
people
learn
to
make
things?
A
In
school.
B.
From
the
robots.
C.
On
the
Internet.
20.
Why
did
people
have
trouble
joining
the
movement
in
the
past?
A.
It
wasn’t
common.
B.
It
was
expensive.
C.
It
was
difficult.
第二部分
阅读理解
(共两节,满分50分)
第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)
A
Best
Diabetes
Diets
U.S.
News
has
ranked
four
leading
diets
based
on
input
from
a
panel
of
health
experts.
Browse
our
diet
profiles
by
narrowing
down
your
results
until
you
find
the
ones
that
are
right
for
you.
The
Flexitarian
Diet
in
Best
Diabetes
Diets
The
Flexitarian
Diet,
which
emphasizes
fruits,
veggies,
whole
grains
and
plant-based
protein,
is
a
smart
and
healthy
choice.
One
panelist
noted
that
this
diet
is
“a
nice
approach
that
could
work
for
the
whole
family.”
READ
MORE
→
OVERALL
SCORE4.1/5WEIGHT
LOSS3.6/5HEALTHY4.7/5
Mediterranean
Dietin
Best
Diabetes
Diets
With
its
emphasis
on
fruits,
vegetables,
olive
oil,
fish
and
other
healthy
fare,
the
Mediterranean
diet
is
extremely
sensible.
READ
MORE →
OVERALL
SCORE4.2/5WEIGHT
LOSS3/5HEALTHY4.8/5
DASH
Dietin
Best
Diabetes
Diets
DASH
fights
high
blood
pressure
and
was
praised
for
its
nutritional
completeness,
safety,
ability
to
prevent
or
control
diabetes,
and
role
in
supporting
heart
health.
READ
MORE
→
OVERALL
SCORE4.1/5WEIGHT
LOSS3.2/5HEALTHY4.8/5
Mayo
Clinic
Diet
in
Best
Diabetes
Diets
The
Mayo
Clinic
Diet
aims
to
make
healthy
eating
a
lifelong
habit,
and
earned
praise
for
its
nutrition
and
safety.
READ
MORE
→
OVERALL
SCORE3.
8/5WEIGHT
LOSS3.
3/5HEALTHY4.
4/5
21.
If
you
got
diabetes
and
wanted
to
lose
weight,
which
food
would
meet
your
needs?
A.
Mayo
Clinic
Diet
B.
Dash
Diet
C
Mediterranean
Diet
D.
The
Flexitarian
Diet
22.
Where
is
the
text
probably
taken
from
?
A.
Novel
B.
Magazine
C.
Website
D.
Newspaper
23.
What
can
be
mentioned
by
the
author
in
this
text?
A.
Dash
Diet
can
benefit
your
heart
health.
B.
All
diabetic
diets
can
fight
high
blood
pressure.
C.
All
the
diabetic
diets
emphasize
their
complete
nutrition.
D.
The
Mayo
Clinic
Diet
has
developed
a
lifelong
healthy
eating
habit.
B
Most
of
us
get
our
earliest
life
lessons
from
fairy
tales,
like
“True
love
can
overcome
anything”,
and
“Even
a
frog
can
turn
into
a
prince”.
However,
at
a
certain
age,
we
start
to
learn
new
things
about
life,
particularly
that
love
doesn't
always
win,
and
that
a
frog
is
just
a
frog.
But
somehow,
our
love
for
fairy
tales
never
dies.
Just
look
at
animated
films
like
The
Lion
King
and
Frozen,
which
have
millions
of
fans,
young
and
old.
“Fairy
tales
stay
here
because
they
are
the
stories
of
our
lives
in
the
simplest
form,”
wrote
US
author
Laura
Packer
on
the
National
Storytelling
Network
website.
“They
are
stories
of
love
and
loss,
desire
and
death,
riches
and
ruin.”
Fairy
tales
are
all
about
reality.
But
if
children
only
see
just
one
side
of
reality,
adults
usually
see
the
other.
For
example,
in
the
2014
film
Maleficent,
we’re
told
the
tale
of
Sleeping
Beauty
from
the
perspective
(视角)
of
the
evil
queen.
Unlike
the
children's
version
of
the
story,
we
see
that
the
queen
wasn’t
born
evil.
Instead,
she
suffers
great
losses
growing
up,
leading
to
the
creation
of
her
“evil”
side.
It
looks
as
if
fairy
tales
aren’t
just
stories
our
parents
read
us
at
bedtime.
They
may
usually
start
with
“Once
upon
a
time…”,
but
as
we
grow
older,
we
learn
that
every
story
doesn’t
always
need
a
“Happily
ever
after”
to
be
a
good
one.
24.
Why
do
young
children
like
fairy
tales?
A.
Because
it
is
their
parents
that
tell
them.
B.
Because
tales
involve
love
and
wonder.
C.
Because
children
are
affected
by
them.
D.
Because
tales
will
become
life
lessons.
25.
What
can
we
infer
from
Paragraph2?
A.
Fairy
tales
just
tell
us
the
wonderful
side
of
the
reality.
B.
The
tales
about
love
and
loss
can
attract
more
children.
C.
Fairy
tales
exist
forever
because
of
their
simplest
style.
D.
Different
from
kids,
adults
read
tales
from
other
angles.
26.
What’s
the
purpose
of
the
example
in
Paragraph
3
mentioned
by
the
author?
A.
To
remind
that
parents
should
tell
the
fairy
tales
from
the
perspective
of
children.
B.
To
support
the
idea
that
adults
are
likely
to
associate
the
fairy
tales
with
the
reality.
C.
To
tell
us
the
danger
of
the
fairy
tales
if
they
are
told
from
the
perspective
of
adults.
D.
To
correct
the
impression
that
the
queen
is
evil.
27.
What's
the
author's
attitude
toward
such
fairy
tales?
A.
Objective
B.
Critical
C.
Disagreeable
D.
Indifferent
C
When
Earth
was
just
a
tiny
young
thing,it
birthed
many
new
continents
-
then
it
swallowed
them
all
up,
leaving
just
a
few
traces
behind,
a
new
study
shows.
These
first
continents
had
a
special
skill
for
living
fast
and
dying
young,
but
in
doing
so,
they
paved
the
way
for
solid
continents
that
eventually
led
to
the
emergence
of
plate
tectonics(版块运动),
the
new
study
suggests.
For
hundreds
of
millions
of
years,
the
current
continents
have
been
more
or
less
stable.
But
very
little
is
known
about
the
continents
that
existed
early
on
in
Earth's
history.
To
learn
more
about
that
early
history,
the
researchers
used
computers
to
model
the
interactions
of
rock
and
magma(岩浆)
in
the
Earth’s
crust(地壳)
and
below.
The
modeling
showed
that
the
earliest
continents,
known
as
the
Hadean
(4.6
to
4.0
billion
years
ago),
were
weak
and
likely
to
destruction.
Modern
continents
have
a
comprehensive
high
tensile
strength,
meaning
it’s
hard
to
tear
them
apart
by
stretching.
By
the
time
the
Archean
(4.0
billion
to
2.5
billion
years
ago)
began
ending
the
Hadean,
the
crust
which
had
first
formed
was
almost
entirely
replaced
by
the
seeds
of
the
modern
continents.
In
a
sense,
the
researchers
found,
those
lost
Hadean
continents
made
the
later,
more
stable
continents
possible.
The
emergence
of
continents
at
the
close
of
the
Hadean
also
contributed
fertilizer
that
would
later
help
seed
life
on
Earth,
the
researchers
wrote.
Bits
of
them
broke
off
and
entered
the
atmosphere
and
oceans,
providing
necessary
nutrients
for
the
life
forms
that
soon
emerged.
28.
Compared
with
the
modern
continents,
the
Hadean
was________.
A.
younger
B.
firmer
C.
weaker
D.
bigger
29.
What
is
true
about
the
Hadean
according
to
the
researchers?
A.
It
existed
4.0
million
years
ago.
B.
It
disappeared
before
the
Archean
began.
C.
It
helped
make
more
stable
continents.
D.
It
provided
all
the
necessary
nutrients.
30
How
does
the
author
support
his
ideas?
A.
By
listing
researchers’
findings.
B.
By
giving
a
lot
of
examples.
C.
By
making
comparisons.
D.
By
listing
a
lot
of
numbers.
31.
Where
can
we
probably
read
the
passage?
A.
A
science
fiction.
B.
A
science
magazine.
C.
A
travel
brochure.
D.
An
encyclopedia.
D
“Tennis-I'm
saying
goodbye.”
With
these
words,
Russian
tennis
superstar
Maria
Sharapova,
32,
has
announced
her
retirement.
“How
do
you
leave
behind
the
only
life
you've
ever
known?”
she
asked
herself.
Several
reasons
played
a
role
in
Sharapova
leaving
the
tennis
court
for
good.
Over
the
last
couple
of
years,
she's
dealt
with
an
injury
in
her
right
shoulder
and
inflammation(炎症)
in
her
forearms
that
may
have
prevented
her
from
returning
to
top
form.
In
more
recent
news,
the
death
of
her
longtime
friend,
US
basketball
legend
Kobe
Bryant,
also
played
a
factor
in
her
decision
to
retire.
“As
I
think
you've
seen
throughout
my
career,
my
perseverance
has
been
my
greatest
tool,
my
greatest
strength,”
Sharapova
said
in
an
interview.
“But
I've
started
feeling
that
it
was
becoming
a
weakness,
because
the
stubbornness
was
keeping
me
going
for
wrong
reasons.”
Sharapova
rose
to
stardom(明星身份)
at
age
17
when
she
won
Wimbledon
in
2004.
She
won
a
total
of
five
Grand
Slam
singles
titles.
She
also
earned
the
Fed
Cup
title
in
Russia
in
2008
and
an
Olympic
silver
medal
in
singles
in
2012,
among
many
other
accomplishments.
For
16
straight
years
from
2004,
Sharapova
was
the
world's
highest-earning
female
athlete,
according
to
Forbes.
Off
the
court,
she
made
millions
of
dollars
from
companies
such
as
Evian
and
Nike,
as
well
as
starting
her
own
candy
company.
“Tennis
showed
me
the
world-and
it
showed
me
what
I
was
made
of,”
Sharapova
wrote
on
Facebook
on
Feb
26.
“It’s
how
I
tested
myself
and
how
I
measured
my
growth.
And
so
in
whatever
I
might
choose
for
my
next
chapter,
my
next
mountain,
I'II
still
be
pushing.
I’ll
still
be
climbing.
I’ll
still
be
growing.
"
32.
Which
of
the
following
is
NOT
the
reason
for
Sharapova’s
retirement?
A.
Her
age.
B.
Her
personality.
C.
Her
former
injuries.
D.
Her
friend's
death.
33.
What
can
we
infer
from
the
underlined
part
in
Paragraph
3?
A.
She
was
so
stubborn
as
to
fail
to
make
use
of
her
greatest
tool.
B.
She
didn’t
want
to
make
wrong
decisions
despite
perseverance.
C.
She
was
aware
that
her
best
personality
had
become
an
obstacle.
D.
She
knew
stubbornness
can’t
be
a
good
approach
to
success.
34.
Which
of
the
following
is
WRONG?
A.
The
success
in
Wimbledon
let
her
become
a
star.
B.
She
made
a
lot
of
money
mainly
from
playing
tennis.
C.
Besides
tennis,
she
runs
other
businesses
successfully.
D.
At
age
25,
she
got
the
second
place
in
the
Olympic
Games.
35.
How
does
Sharapova
find
her
life
of
retirement?
A.
Regretful
about
her
retirement.
B.
Unable
to
fit
into
the
new
life.
C.
Enthusiastic
about
new
challenges.
D.
Peaceful
back
to
normal.
第二节
(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)
根据短文内容,从短文后的七个选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
Do
you
ever
have
months
where
you
struggle
to
keep
your
money
under
control?____36____.
One
of
these
reasons
could
be
that
we
aren't
aware
of
our
true
spending
habits.
Here
are
some
tips
on
how
you
can
avoid
overspending
and
keep
your
money
in
check.
____37____
When
you
head
out
to
the
mall,
take
only
the
amount
of
cash
you
anticipate
you'll
need
and
leave
credit
cards
at
home.
By
doing
this,
you
avoid
the
temptation(诱惑)of
using
the
card
for
a
spur(冲动)
of
the
moment
purchase,
which
is
often
the
fastest
way
to
find
yourself
in
debt.
Start
using
a
budget
___38___
If
you
aren't
sure
about
how
much
you
take
home
each
month
and
how
much
your
expenses
add
up
to,
you'll
continuously
fall
into
the
trap
of
buying
all
the
things
you
think
you
can
afford
only
to
get
a
rude
awakening
at
the
end
of
the
month
when
your
bank
account
isn't
looking
too
great.
Track
your
spending.
Those
small
things
you
buy
on
a
regular
basis
can
really
add
up
by
the
end
of
the
month.
The
best
way
to
keep
control
of
your
money
is
to
track
everything
you're
spending
it
on.
____39____
___40___Let’s
not
allow
ourselves
to
fall
into
the
trap
of
overspending
on
unnecessary
things
in
the
new
year.
A.
Make
a
list
of
what
to
buy.
B.
We’re
going
through
enough
stress
as
it
is.
C.
Switch
to
cash
only.
D.
Here
are
some
other
reasons
why
you
can’t
set
aside
saving.
E.
By
following
this
simple
step,
you’ll
also
learn
to
respect
your
money
more.
F.
There
are
many
reasons
why
we
overspend.
G.
Not
having
a
spending
plan
is
one
of
the
main
reasons
why
people
can’t
seem
to
stop
spending
money.
第三部分
完形填空(共15题;每小题1分,满分15分)
请认真阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项,并在答题纸上将该项涂黑。
When
I
was
a
young
boy,
our
whole
family
lived
in
my
Nana’s
old
house
right
beside
a
set
of
railroad
tracks.
I
can
remember
the
whole
house
would
___41___
when
the
trains
passed
by.
I
often
spent
my
summer
afternoons
walking
down
the
___42___.
I
can
remember
the
first
time
I
tried
to
___43___
myself
and
walk
on
a
(an)
___44___
rail.
The
steel
rail
was
very
narrow
and
quite
___45___
so
I
didn’t
have
much
success.
First
I
tried
holding
my
arms
out
and
___46___
my
feet
as
I
walked.
This
only
led
to
me
falling
off
after
a
few
steps.
I
___47___
to
walk
backwards
once
but
quickly
slipped
off.
It
was
only
when
I
started
looking
___48___
that
I
was
able
to
walk
the
rails.
Looking
back
on
this
time
I
now___49___
that
it
also
gave
me
a
wonderful
lesson
about
___50___.
You
can’t
go
through
life
watching
every
___51___
you
take
or
choice
you
make.
This
only
leads
to
___52___
yourself
and
you
soon
go
off
the
rails.
Looking
behind
you
is
even
___53___.
Only
when
you
look
ahead
can
you
really
___54___
forward
and
see
the
life
you
want
to
lead.
Then
you
will
walk
on
with
a
light
___55___.
41.
A.
collapse
B.
shake
C.
break
D.
burn
42.
A.
tracks
B.
road
C.
train
D.
farm
43.
A.
entertain
B.
test
C.
balance
D.
help
44.
A.
dirty
B.
old
C.
black
D.
single
45.
A.
long
B.
hard
C.
slippery
D.
safe
46.
A.
watching
B.
swinging
C.
raising
D.
dragging
47.
A.
prepared
B.
started
C.
offered
D.
decided
48.
A.
up
B.
ahead
C.
down
D.
aside
49.
A.
realize
B.
suggest
C.
comment
D.
declare
50.
A.
studying
B.
living
C.
travelling
D.
playing
51.
A.
action
B.
chance
C.
step
D.
risk
52.
A.
helping
B.
supporting
C.
believing
D.
doubting
53.
A.
worse
B.
better
C.
easier
D.
messier
54.
A.
look
B.
put
C.
move
D.
bend
55.
A.
atmosphere
B.
heart
C.
tone
D.
task
第II卷
非选择题
第四部分:
语法填空(共10小题;每小题1.5分,满分15分)
阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。
Diabetes
is
a
medical
condition
in
which
the
human
body
does
not
produce
enough
insulin
(胰岛素),
a
___56___(chemistry)
that
controls
how
we
use
glucose.
Glucose
(葡萄糖)
is
a
kind
of
sugar
___57___
(use)by
the
body
to
provide
energy
for
cells.
Our
cells
need
insulin
to
use
glucose.
As
insulin
is
also
needed
to
control
the
level
of
glucose
in
the
body,
a
patient
may
at
times
have
too
much
or
too
little
glucose
in
his
or
her
blood.
___58___
situations
can
cause
other
health
problems.
Diabetes
can
be
passed
down
through
family
generations
or___59___
(cause)
by
an
illness
or
being
overweight.
People
who
have
this
disease
may
feel
thirsty
and
___60___(tire)
all
the
time.
They
may
also
___61___
(loss)
weight
and
have
to
go
to
the
toilet
very
often.
People
with
diabetes
may
also
have
heart
disease,
high
blood
pressure
and
strokes,
all
of
___62___
are
often
caused
by
the
disease.
While
diabetes
cannot
be
cured,
some
treatments
can
be
very___63___(effect).
Diabetics
can
take
insulin
shots
to
make
up
for
the
insulin
their
bodies
do
not
produce.
A
strict
diet
and
proper
exercise
can
also
help.
People
with
diabetes
should
try
to
eat
less
high-energy
food
___64___rice,
bread,
potatoes
should
be
limited,
and
sweets
like
chocolates
should
be
avoided.
Diabetics
should
also
quit
smoking
and
drinking.
In
addition,
diabetics
should
talk
to
their
doctors
first
to
see
what
exercise
is
suitable
for
their
condition
and
____65____(watch)
their
glucose
levels
when
they
exercise.
第五部分写作(共两节,满分40分)
第一节
应用文写作(满分15分)。
66.
假定你是李华,上周六你校在学校广场举办了为贫困山区学生筹款的“阳光义卖(sunshine
charity
sale)”活动。请你为校英文报写一篇报道,内容包括:
1.
参加人员
2.
活动内容
3.
你的感想
注意:
1.
词数80左右
2.
可以适当增加细节,以使行文连贯。
第二节
读后续写(满分
25分)
67.
阅读下面的材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。续写的词数为150左右。
It
was
my
first
university
day
of
new
term,
which
I
had
been
looking
forward
to
in
the
summer
vacation.
Mother
decided
Dad
should
accompany
me
though
I
thought
I
could
manage
it
myself.
Everything
here
appeared
a
little
fresh
to
me;
yet
I
still
had
a
butterfly
in
my
stomach.
The
letter
of
admission
said
my
dormitory
was
Room
512
on
the
fifth
floor.
I
climbed
the
stairs
slowly,
carrying
a
big
suitcase,
my
father
following
with
two
bigger
more.
By
the
time
I
set
foot
onto
the
fifth
floor,
I
got
entirely
burnt
out
and
at
the
same
time
had
a
feeling
of
loneliness.
Worse
still,
Dad
missed
a
step
and
fell
on
his
back,
sending
my
new
suitcases
rolling
down
the
stairs.
“Damn
it!
(见鬼!)”
he
screamed,
his
face
turning
red.
I
knew
storm
was
on
the
way.
Whenever
Dad's
face
turns
red,
look
out.
How
could
I
ever
get
him
to
finish
unloading
the
car
without
screaming
at
me
and
making
a
scene
in
front
of
the
other
girls,
whom
I
would
have
to
spend
the
rest
of
the
year
with?
At
that
point,
doors
along
the
narrow
passage
were
opening
and
strange
faces
peering
out
(探出)
with
curiosity,
as
Dad
walked
with
difficulty
close
behind.
I
felt
it
in
my
bones
that
my
college
life
was
getting
off
to
a
bad
start.
“Wish
to
find
the
room
quickly!”
I
prayed
as
I
walked
with
my
head
bent.
"Get
him
into
a
chair
and
calmed
down."
But
then
again,
would
there
be
a
chair
in
my
dormitory?
Or
would
it
be
a
purely
empty
room?
I
didn't
know
what
was
in
store
for
me.
注意:
1.
续写短文为150词左右;
2.
续写部分共为两段,每段的开头语已写好。
Finally
I
arrived
at
Room
512.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
And
there
on
a
well-made
bed
sat
a
girl,
my
new
roommate.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________