人教版(2019)必修三Unit 1-Festivals and celebrations单元基础巩固&综合能力提升-Section Ⅰ(含答案)

文档属性

名称 人教版(2019)必修三Unit 1-Festivals and celebrations单元基础巩固&综合能力提升-Section Ⅰ(含答案)
格式 doc
文件大小 77.5KB
资源类型 教案
版本资源 人教版(2019)
科目 英语
更新时间 2021-05-24 22:14:45

图片预览

文档简介

Unit 1-Festivals and celebrations
单元基础巩固&综合能力提升-Section Ⅰ
【单句语法填空】
1. There are many shops in the (commerce) heart of the city.
2. The man was grateful to me what I had done for him.
3. Mr Smith, my former colleague, sent me a note of (congratulate) on my election victory.
4. All non-violent religious and political (believe) should be respected equally.
5. All the wheat (gather) in before it rained. ?
6. I don’t share her (religion) belief.
7. We can take part in wide range of activities after school.
8. Christmas is such a (joy)time of year.
9. More (agriculture) land is being used for building.
10. The discovery of the new drug is (significance) for people suffering from heart problems.
【语段填词】
1. As the people (行进) into the (教堂), they heard a (宗教的) song being played.
2. I (认为) that I would (祝贺) him on his success at the (典礼). However, the event was cancelled.
3. Armed with the information you have (搜集), you can set out making a (灯笼) by yourself. I think it will be full of (高兴).
4. The (收获) festival, an important (农业的) festival, is celebrated by people after all the (农作物)have been gathered in. It shows that people are (感激的)for the food they are given.
5. It is (典型的) of him to (装饰)a room with different colors, which (包括) from red to yellow.
6. The exhibition which is regarded as (有重大意义的) (以……为特色)paintings by contemporary artists. Their works (反映)their (信任)in future life.
【补全句子】
1. The children and went to attend the ceremony. ?
孩子们盛装打扮去参加仪式了。
2. I thought I would fail the exam, but I passed . ?
我原以为考试会不及格, 可我毕竟还是及格了。
3. She has had a number of different jobs, chef swimming instructor. ?
她做过许多不同的工作, 从厨师到游泳教练。
4. With the country disappearing, its own unique national culture . ?
随着这个国家的消亡, 它的独一无二的国家文化逐渐消失。
5. the fact that doctors have even warned that it causes cancer, people still keep on smoking. ?
尽管事实上医生已经警告说抽烟会致癌, 但人们还是照抽不误。
6. The sizes of apples
苹果的大小从小到中等不等。
7. The age of the students with an average of 19. ?
这些学生的年龄在17岁到21岁之间, 平均年龄为19岁。
8. Hopes of reaching an agreement seem to . ?
达成协议的希望似乎正在消失。
9. People who take these calls are trained to stay calm, . ?
无论这些电话听起来多么奇怪, 接这些电话的人们都被训练得要保持镇静。
10. The Internet . ?
因特网已经使得学习一门外语变得容易多了。
11. wanting to see him again, she refused to reply to his letters. ?
尽管很想再见到他, 但她却不愿给他回信。
12. Ma Yun the Internet and succeeded in the early 21st century. ?
马云利用网络在21世纪初取得成功。
13. On this problem, I with you. ?
关于这个问题, 我和你想法不同。
14. The two books . ?
这两本书有一些共同点。
15. , your kids deserve this time with you. ?
无论你有多么忙或多么累, 这段和你在一起的时间是你的孩子应得的。
16. yesterday as if he had been invited. ?
昨天, 他打扮得漂漂亮亮地去参加聚会, 好像已经被邀请过似的。
17. You should forgive him for his forgetfulness; . ?
你应该原谅他的健忘, 毕竟他已经七十多岁了。
18. If you have someone in your family that can do this, you should . ?
如果你的家人有人可以做这件事, 你应该充分利用他们的技能。
19. The change of weather for many people to catch a cold in the springtime or fall. ?
天气的变化使得许多人在春秋时节容易患感冒。
【短篇写作】
结合课文主题, 使用本单元词汇与句型写一篇50词左右的短文
1. 春节前妈妈总为我买新衣服。在新年那一天我就可以穿上盛装(dress up)了。我非常感激(grateful)我的妈妈。
2. 另外, 我们总会买各种各样的(a wide range of)水果和蔬菜。
3. 每年除夕一家人聚在一起(gather)看春节联欢晚会, 期待看到一些著名的人物(figure)。
4. 尽管(in spite of)社会在变化, 但是我们会利用(take advantage of)这个有重大意义的(significant)节日。
____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________【七选五】
  根据短文内容, 从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
Benefits of Reading
The benefits of reading start with the first book a baby hears and continue into childhood and throughout the child’s life. Here are some reasons why reading is important.
Reading teaches children about the world around them.  1  They are exposed to ways of life, ideas and beliefs about the world which may be different from those which surround them. This builds a store of background knowledge, which helps younger children learn to read confidently. ?
 2  When we read, our brains translate the descriptions we read of people, places and things into pictures. When we are reading a story, we are also imagining how the characters are feeling. We use our own experiences to imagine how we would feel in the same situation. ?
Children who read do better at school. And they don’t just do better at subjects like reading, English and history.  3 ?
Reading is a great form of entertainment! A paperback book or an e-reader doesn’t take up much space so you can take it anywhere and you’ll never be lonely or bored if you have a book in your bag.  4 ?
Reading relaxes the body and calms the mind.  5  The constant movement, flashing lights and noise are quite stressful for our brains. When we read in silence, the black print on a white page is much less stressful for our eyes and brains. ?
A. Reading improves concentration.
B. Reading develops a child’s imagination.
C. We seem to have forgotten how to relax and how to be silent.
D. Children learn new words and greatly enlarge their vocabulary.
E. They do better at all subjects and they do better all the day through school.
F. You can read while waiting for a friend or during a flight delay at an airport.
G. By reading, children learn about people, places and events outside their own experience.
【阅读理解】
A
The New Year is a time for celebrations for almost everyone around the world. In Britain, people go to pubs and nightclubs to dance the old year away, and to welcome in the new one at midnight. Everyone wants to kiss someone special (boyfriend, girlfriend or even a complete stranger! ) as the bells ring out at midnight.
In recent years, street parties have become more popular. Hundreds or even thousands of people gather in squares, main streets or on the river banks to listen to bands playing and to see fabulous fireworks displays.
For people who stay at home, most watch special, live New Year shows on TV and countdown, along with the presenters, from 10 to 1 as the last seconds of the old year tick away and the bells of the New Year are rung.
In Scotland, on New Year’s Eve, people visit their neighbours and drink, dance and generally have a good time. If you’re invited to a Scottish home, it’s important to know what to bring with you: a lump of coal, some shortbread and some whisky.
The coal shows warmth so you’re wishing that the people you visit will have enough heat in the coming year. The shortbread represents food, so you’re hoping that the people will have enough to eat in the New Year. Some Scots call whisky “the water of life”, so when you hand over your bottle to your hosts, it means you want them to have enough to drink over the next 12 months.
There’s one more key task you still have to perform if you can. The first person to knock on a neighbour’s door is supposed to be a tall, dark, handsome man. If you are, you’ll bring good luck to the household. But what if that’s not you? Well, don’t ring the bell just yet. Wait a while and the right person will turn up soon! ?
1. What is the best title for this passage?
A. Seeing the old year off in Britain.
B. Celebrations of a Scottish New Year.
C. Visiting Scottish homes on New Year.
D. Sending good luck in the New Year.
2. We know from the passage ______. ?
A. British people hate to think of the old year and wish to dance it away quickly
B. street concerts have become more popular on New Year’s Eve
C. British people let off fireworks in public places to celebrate the New Year
D. people stay at home doing nothing but wait for the bell of the New Year to ring
3. Why do visitors take some things to a Scottish home on New Year’s Eve?
A. To share good food and warmth.
B. To help those poor families.
C. To send best wishes to the families.
D. To show respect and richness.
4. The underlined phrase“the right person” in the last paragraph refers to ______. ?
A. the host of a special TV show
B. a tall, dark, handsome man
C. a man with coal, shortbread and whisky
D. a neighbor
B
The Lantern Festival falls on the 15th of the first month of the lunar calendar. This day is always the first full moon in the new year. Ancient people also called it Shangyuan Festival. Celebrations and traditions on this day began from the Han Dynasty and became popular in the Tang Dynasty.
Watching the red lanterns is one of the main traditions. Lanterns of different shapes and sizes are usually put on trees, or along river banks on show. It is said that sky lanterns were first used by Zhuge Kongming to ask for help when he was in trouble. Today, when the lanterns slowly rise into the air, people make wishes. Another tradition is guessing lantern riddles. The riddles are usually short, wise, and sometimes humorous(幽默的). The answer to a riddle can be a Chinese character, a famous person’s name, or a place name.
The most important thing is to eat sweet dumplings with different tastes. In northern China, they are called yuanxiao while in southern part they’re named tangyuan. Because making sweet dumplings is like a game or an activity, they are usually done happily by a group of friends or family members.
In old times, the Lantern Festival was also a good time for young people to find love. Watching lanterns gave young people a chance to meet each other. And there were many romantic stories about this festival. A line from Xin Qiji, a poet during the Song Dynasty, shows this, “Hundreds and thousands of times I searched for her in the crowd. Suddenly I turned, and there she stood in the dim light. ”
In a word, the Lantern Festival has brought us Chinese so much fun and joy over the years. We hope the young people can carry on these traditions and take pride in Chinese culture.
5. In ancient times, sky lanterns were first used for ______by Zhuge Kongming. ?
A. making wishes B. celebrating birthdays
C. getting aid D. guessing lantern riddles
6. Which of the following is NOT true about sweet dumplings?
A. They have different tastes.
B. They are named “yuanxiao” all over the country.
C. People enjoy the process of making them.
D. People usually make them with family and friends.
7. The line from Xin Qiji in the passage shows the Lantern Festival was ______in old times. ?
A. boring B. humorous C. romantic D. important
参考答案:
【单句语法填空】
commercial
for
congratulation
beliefs
had been gathered
religious
a
joyful
agricultural
significant
【语段填词】
Marched;church;religious
Figured;congratulate;ceremony
Gathered;lantern;joy
Harvest;agricultural;crops;grateful
Typical;decorate;range
Significant;features;reflect;beliefs/faith
【补全句子】
dressed up
after all
ranging from;to
faded away
In spite of
range from small to medium. ?
ranges from 17 to 21
be fading away
no matter how strange the calls sound
has made it much easier to learn a foreign language
In spite of
took advantage of
have nothing in common
have something in common
No matter how busy or tired you are
He dressed up and went to the party
after all, he is over seventy
take advantage of their skills
makes it easy
【短篇写作】
Before the Spring Festival, my mother always buys me some new clothes so that I’ll dress up on the New Year’s Day. I am grateful to my mother. Besides, we always buy a wide range of fruit and vegetables.
Every New Year’s Eve my whole family gather round watching the Spring Festival Gala and expecting to see some famous figures. In spite of the changes of society, we’ll take advantage of this significant festival.
【七选五】
1. 【解析】选G。根据前面的“Reading teaches children about the world around them. ”可知, 通过阅读, 孩子们能够了解这个世界, 了解人、地点和事件, 增加人生经验。故选G。
2. 【解析】选B。根据“When we are reading a story, we are also imagining how the characters are feeling. ”可知, 阅读可以培养孩子的想象力。故选B。
3. 【解析】选E。根据“Children who read do better at school. And they don’t just do better at subjects like reading, English and history. ”可知, 如果他们在所有科目上都做得更好, 那么他们在学校里也会做得更好。故选E。
4. 【解析】选F。根据“you’ll never be lonely or bored if you have a book in your bag. ”可知, 这里举例说明, 在机场等待朋友或航班延误时, 如果你阅读书籍, 就不会感到孤单和无聊。故选F。
5. 【解析】选C。根据“Reading relaxes the body and calms the mind. ”可知, 我们似乎忘记了如何放松, 如何保持沉默, 而阅读可以放松身体, 安抚心灵。故选C。
【阅读理解】
A
【解析】选B。主旨大意题。本文主要介绍了英国人庆祝新年的活动方式。故选B。
【解析】选C。推理判断题。根据第二段可知, 人们举行街道晚会庆祝新年的活动, 除了欣赏乐队演奏外, 还可以欣赏烟花。由此可知, 人们会在公共场合燃放烟花以示庆祝。
【解析】选C。细节理解题。根据第四段和第五段可知, 到苏格兰人家里的拜访者要带着一些东西, 这些东西都代表着拜访者美好的祝愿和祝福。
【解析】选B。细节理解题。根据最后一段的叙述可知, the right person指的是上文提到的The first person to knock on a neighbour’s door is supposed to be a tall, dark, handsome man. 中的a tall, dark, handsome man。故选B。
B
【解析】选C。细节理解题。根据第二段的It is said that sky lanterns were first used by Zhuge Kongming to ask for help when he was in trouble. 可知。ask for help意思即为get aid求助。
【解析】选B。细节理解题。根据第三段的In northern China, they are called yuanxiao while in southern part they’re named tangyuan. 可知, 北方叫元宵南方叫汤圆, 所以不是全国都叫元宵。
【解析】选C。细节理解题。此处辛弃疾的诗句是为前面一句And there were many romantic stories about this festival. 提供证据, 表明在古代元宵节是浪漫的。