人教版(2019)必修三Unit 1-Festivals and celebrations单元基础巩固&综合能力提升-Section Ⅲ(含答案)

文档属性

名称 人教版(2019)必修三Unit 1-Festivals and celebrations单元基础巩固&综合能力提升-Section Ⅲ(含答案)
格式 doc
文件大小 80.0KB
资源类型 教案
版本资源 人教版(2019)
科目 英语
更新时间 2021-05-24 22:16:26

图片预览

文档简介

Unit 1-Festivals and celebrations
单元基础巩固&综合能力提升-Section Ⅲ
【单句语法填空】
1. Lawyers help others and (respect) by people. ?
2. The little boy is (please) to see his parents.
3. The offer has yet to be accepted by the lawyers (represent) the victims.
4. (Wrestle) is a sport where two people fight and try to throw each other to the ground.
5. The audience (clap) and cheered when she stood up to speak.
6. I was (absolute) angry with him because he made the same mistake again.
7. We chatted (brief) about the weather before we parted.
8. He was (horrible) burnt so he was rushed to the hospital.
9. The boss suggested making the most of those last precious (moment).
10. I didn’t fancy (swim) in that water.
【选词填空】
atmosphere, represent, please, fancy, grace,
absolute, moment, brief, respect, horrible
1. The old man was to watch his son appear on TV.
2. We are impressed with the with which a dancer leaps into the air.
3. She tries to create an of calm and security for her children where they can live happily.
4. The family members screamed when they saw the snakes crawling on the ground.
5. Mr King was chosen the company at the conference. ?
6. I wanted a simple black dress, nothing .
7. He made his reasons for buying another car clear.
8. The scientist who is making a speech by everyone present. ?
9. I spent a few thinking what I was going to say.
10. speaking, English is so useful that all of us students should learn it well.
【补全句子】
1. , I don’t really think you will get the chance to go abroad. ?
坦率地说, 我认为你不会得到出国的机会。(frank)
2. We are discussing when to tomorrow. ?
我们正在讨论明天什么时候出发。(set)
3. Fireworks will at the square at 7 in the evening. ?
晚上7点钟将在广场燃放烟花。(go)
4. The moment the gun (开火), the soldier gave himself away. ?
5. It looks (好像) the plan went on well. ?
6. My parents think is not a job. ?
我父母认为搞音乐不是工作。(动词-ing形式作主语)
7. We should think up a good way the bad people. ?
我们应该想出一个好方法把坏人吓走。(frighten)
8. These traditions (对……有重大影响) people. ?
9. (尊重) our parents is very important. ?
10. Because of the heavy rain, they didn’t (出发) until 12 o’clock. ?
11. (参加) the celebration was an exciting experience for me. ?
12. Buying such a house in the centre of the city is (值得). ?
13. (坦白地说), the dish you cooked tasted terrible. ?
14. The two books are the same the fact that this one has an answer key at the back. ?
除了这本书后面有问题答案以外, 这两本书完全一样。(except)
15. unsure of where she was, she hesitated and looked round. ?
她仿佛不知身在何处, 犹犹豫豫, 向四周打量着。(as)
16. , she became famous overnight. ?
获奖后, 她很快就出名了。(after+动词-ing形式)
17. The girl sits there, . ?
女孩坐在那里和她的同学聊天。(动词-ing形式作伴随状语)
18. The Kongming lanterns caught our attention. ?
飞上天的孔明灯吸引了我们的注意力。(动词-ing形式作定语)
19. The coat suits you well (除……以外) its color. ?
20. People (四面八方的) came to the market to buy things. ?
【七选五】
根据短文内容, 从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
Of course you love your parents—that’s a given. But at times, maintaining the bond between parent and adult can be as challenging as that between parent and teenager. Here are some ways to strengthen an adult relationship with your parents.
Talk to your parents as friends. “ 1  it may feel funny to give up your role as the child. A good start is to model your conversations with Mom and Dad on those you have with friends, ”says Dr. Tessina. “Don’t limit your conversations strictly to family memories, or gossip about family members, or your personal life, ”she advises. “ 2 —why not explore it with Mom and Dad as you would with a friend? Current events, sports, work, local neighborhood issues, or national politics are all fair game. ”?
 3  When you’re dealing with your parents, laughter can be a lifesaver—both to help you handle the stress of dealing with sometimes bad-tempered individuals and to help you bond together. Tell a few jokes you know they’ll enjoy, share some comics from the paper or e-mail with them, watch the Letterman show together.  4 ?
Tell your parents what bothers you. If you love your mom and dad but they drive you crazy, your resentment(不满)can eat away at your relationship. So don’t seethe (生闷气) silently.  5  For instance, if your mom keeps calling you at work, tell her that your boss is starting to notice and, while you love talking to her during the day, it’s beginning to affect your job performance. Arrange a call you can both count on at a mutually convenient time. ?
A. As a friend,
B. Forgiveness is the key.
C. Keep your sense of humor.
D. There’s a whole wide world out there
E. Communicate with gentleness and respect.
F. If you can laugh together, you’re doing okay.
G. If your parents still treat you like you’re six years old,
【阅读理解】
A
Beijing— The public has responded with vigorous support for an NPC deputy’s proposal to extend the Spring Festival holiday from three days to 10.
More than 78 percent of about 27, 600 respondents to a poll on www. people. com. cn voted in favor of the idea of Li Jing, who is also the mayor of Meishan city in South-west China’s Sichuan province. Li said the lunar new year festival holiday was too short for family reunions, especially for the nation’s 220 million migrant workers.
With hundreds of millions of people on the move during such a short time span, the holiday puts great stress on the public transport system and suppresses tourism, she added. She suggested the holiday be extended and cover the three adjacent (毗连的) weekends, which means the public could take a total of 16 days off and floating population could spend the Lantern Festival, which falls on the 15th day of the lunar new year, with their families.
People would then have sufficient time to fully enjoy the traditional holiday with their families, Li said during an interview with People’s Daily Online on Friday.
Most online voters agreed that extending the holiday will ease the burden on public transport and strengthen family ties. “The Spring Festival is an occasion for family reunions and should be longer than the National Day holiday, ” one responder said in an online post. “Every year, I wish I could spend more time at home for the Spring Festival, but I always have to go back to work. I hope the NPC will approve this proposal. ”
Another online comment read: “Extending the Spring Festival holiday could prevent the annual transportation crush, which has in recent years resembled an exodus (出走) of fleeing refugees (难民)”.
Most of the about 13 percent who opposed the idea cited difficulties readjusting to work after the break. Some pointed out that office moral (士气) was generally low during the first week after the holiday. “After the six-day holiday, many people come back to work feeling absent-minded, ” one respondent said. Some who opposed the extension suggested adding the Lantern Festival as an official holiday.
Another 10 percent said lawmakers should carefully study the impacts before they make any decisions on holidays.
1. Which of the following is NOT the reason why Li Jing suggested extending the Spring Festival holiday?
A. The floating population could spend the Lantern Festival.
B. People could spend more money and this could promote consumption.
C. The lunar new year festival holiday was too short for family reunions.
D. The holiday puts great stress on the public transport system and suppresses tourism.
2. What was Li Jing’s plan for the lunar new year festival holiday?
A. It could cover the two adjacent weekends.
B. The holiday would be from the first day of the lunar year.
C. She added the Lantern Festival as an independent official holiday.
D. The public could take a total of 16 days off including the Lantern Festival.
3. The underlined word “crush” in the sixth paragraph probably means “______”. ?
A. uncomfortable pressure caused by a great crowd of people
B. a drink made by pressing fruit and used as juice
C. a traffic accident resulting from traveling too fast
D. people’s eagerness to go home to meet their families
4. Why were some netizens against extending the holiday?
A. It was a waste of time.
B. People would not earn much money.
C. It would have a bad effect on China’s economy.
D. People wouldn’t be in a good working stage after so long a holiday.
B
People in Brazil mark Carnival(狂欢节)every year and it is considered to be one of the most important national holidays. It is not about a big moment in history or a famous person, but it is important for the people because it is a time of friendship, freedom, and many days without work. People can choose between parties and rest. Most people choose parties, day after day, night after night.
Carnival is celebrated forty days earlier than Easter, but it is not recognized by the church. It lasts four days and four nights. People put on their holiday clothes and go out into the streets or to clubs to enjoy themselves together.
There are also some celebration activities. For instance, samba schools make a parade showing their music and beautiful cars. They are followed by people. Every year the parade tells a different story, and each city has one or more schools like this.
In the south the celebration of Carnival comes back to normal by Wednesday. The problem is that it is not recognized by the church in the northwest where the Carnival is more traditional. There, people do not respect its end and continue to party until the next Sunday.
Carnival is my favorite holiday, but I do not agree that the party should keep going. Like at other popular parties, people drink, dance and have fun. Unfortunately, some people are not very responsible and give it a bad name, leaving a bad impression of this holiday, but it is the only national holiday that brings the whole country and its different people and cultures together.
5. Which of the following statements is true?
A. The Carnival is the most interesting holiday in Brazil.
B. The Carnival is celebrated to honor a famous person.
C. All of the people enjoy themselves in public places during the Carnival.
D. People do not need to work during the Carnival in Brazil.
6. From this passage, we can infer that the Carnival ______. ?
A. is a favored holiday in Brazil
B. has a religious origin
C. is when people miss their ancestors
D. is when people present gifts to each other
7. What’s the author’s attitude to the Carnival?
A. Objective. B. Negative.
C. Positive. D. Indifferent.
【应用文写作】
假如你是李华, 你的美国笔友Tom给你发来一封电子邮件, 表示对中国的传统节日非常感兴趣。他想请你介绍你最喜欢的一个节日, 如端午节、中秋节、春节, 你通常是怎么庆祝的, 以及你喜欢这个节日的原因。请你根据他的问题回复邮件。
注意: 1. 开头语已给出, 不计入总词数;
2. 词数80左右。
Dear Tom,
I’m glad to hear that......
_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
参考答案:
【单句语法填空】
are respected
pleased
representing
Wrestling
clapped
absolutely
briefly
horribly
moments
swimming
【选词填空】
pleased
grace
atmosphere
horribly
to represent
fancy
absolutely
is respected
moments
Briefly
【补全句子】
To be frank
set off
go off
went off
as if
playing music
to frighten away
have great influence on
Showing respect to
set off
Taking part in
worth it
To be frank
except for
As if/though
After winning the prize
chatting with her classmates
flying up in the sky
except for
from near and far
【七选五】
1. 【解析】选G。本段的主题是把父母当朋友, 再根据空后面一句表示不做小孩可能感觉更有趣可知, 填空处表示如果父母还把你当六岁小孩。故选G。
2. 【解析】选D。根据空前句不要把话题局限于谈论家庭等及空后句谈广泛的话题可知选D。
3. 【解析】选C。根据本段主题要保持幽默感可知选C。
4. 【解析】选F。根据空前句中together可知选F。
5. 【解析】选E。本段的主题句是Tell your parents what bothers you. (告诉父母你的烦恼), 再根据空前面的句子不要默默地生闷气以及空后面的例子可知, 此处填空处指要温和地、充满敬意地交流, 故选E。
【阅读理解】
A
【解析】选B。细节理解题。根据文章第二、三段可知A、C、D三项在文章中都有所提及, B项人们可以花更多的钱, 提高消费, 并没有提到, 故选B。
【解析】选D。细节理解题。根据文章第三段的She suggested the holiday be extended and cover the three adjacent weekends, which means the public could take a total of 16 days off and floating population could spend the Lantern Festival可知人们可以拥有16天的春节假期, 故选D。
【解析】选A。词义猜测题。根据文章第六段的which has in recent years resembled an exodus of fleeing refugees可知春节假期的延长会减轻交通运输的压力, crush本意是拥挤的人群, 故选A。
【解析】选D。细节理解题。根据文章第七段的Most of the about 13 percent who opposed the idea cited difficulties readjusting to work after the break. 可知, 网民认为假期延长会导致他们重新回到工作非常困难, 故选D。
B
【解析】选D。细节理解题。根据第一段的because it is a time of friendship, freedom, and many days without work. 可知, 在狂欢节的这几天里人们可以不去工作。
【解析】选A。推理判断题。根据最后一段的. . . it is the only national holiday that brings the whole country and its different people and cultures together. 可知, 狂欢节是唯一能将整个国家及其不同的人民和文化聚集在一起的全国性节日。由此可以推断出狂欢节在巴西受到整个国家人民的欢迎。
【解析】选A。推理判断题。根据最后一段的Carnival is my favorite holiday, but I do not agree that the party should keep going. 狂欢节是我最喜欢的节日, 但我不同意晚会继续下去。可见作者对于这个节日既有喜欢的地方也有不满的地方, 由此可以推断出作者对于狂欢节的态度是客观的。
【应用文】
Dear Tom,
I’m glad to hear that you are interested in traditional Chinese festivals. My favorite festival is the Mid-Autumn Festival. It usually comes in September or October. On that day, our family members usually get together and have a nice meal. After that, I always admire the moon and share mooncakes with my family.
I love this festival because I like eating mooncakes. They are in the shape of a full moon and carry people’s wishes to the family they love.
In short, the Mid-Autumn Festival is a special day full of pleasure and happiness. I hope that my letter will help you know more about Chinese festivals.
Best wishes to you.
Yours,
Li Hua